Artiklid ja uudised

3901 - 3930 teemat 4803'st
Saksa ökokülas valitseb loodushoidlik eluviis

Saksa ökokülas valitseb loodushoidlik eluviis

Kuidas toime tulla loodusele võimalikult vähe kahju tehes? Sellele küsimusele otsivad juba üle kümne aasta vastust Saksamaa Salzwedeli linna lähedal Poppau küla külje all elava Sieben Lindeni ökokogukonna liikmed.

Taimetoit, põhumajad, päikesepaneelid, puu- ja juurviljaaias töötamine, vee säästmine ning palju muud, millele luksuslikes tingimustes elav lääneeurooplane sageli tähelepanu ei pööra, on ökoküla loomulik osa. Lihtne niisugune elu muidugi pole, kirjutab Virumaa Teataja.

Sel nädalavahetusel vildime ja küpsetame piparkooke!

Sel nädalavahetusel vildime ja küpsetame piparkooke!

Laupäeval, 6.12 küpsetame Kaie Meiga lillekujulisi piparkooke. Kes piparkoogist lille ära arvab, saab piparkoogi endale!
Laupäeval saab traditsiooniliselt osta eestimaist õuna, sest kohal on RÕNGU AED, ilusate ja maitsvate õuntega.

Laupäeval ja pühapäeval on kohal Rapla käsitööseltsing Süstik, kelle juhendamisel on võimalik viltida seepi ja valmistada vildist jõulukaarti. Müügiks võtavad nad kaasa enda tehtud käsitööd!
Pühapäeval on küpsetamas Halliku töötajad Hagari piparkooke. Kõik soovijad saavad degusteerida!

Hansaplant: Kas taimed jäid talveks katmata?

Hansaplant: Kas taimed jäid talveks katmata?

Tõenäoliselt jäidki, sest saabunud lumetorm polnud ajastatud ootuspäraste talve saabumise ilmingutega – paks lumi tuli maha taas sulale maapinnale! Praegusel hetkel pole vaja muretseda katmata jäänud taimede pärast, sest lumi ise on parim talvekate ükskõik millistele taimedele. Kui peaks lähimal ajal tugevamat külma tulema ja maha tuisanud paks lumekiht püsib, võiks külmakatet vajavatele taimedele sedasama lund vaid rohkem ümber kuhjata ja see olekski ajutiselt piisav ning tõhus külmakaitse.

Tööpinnad

Tööpinnad

Väga hea materjal nii köögi tööpindade kui ka tehniliselt nõudlike arhitektuuriprojektide jaoks on pressgraniit Okite — kivi, milles on ühendatud head mehaanilised omadused ja esteetiline väljanägemine.

Okite on vaakumi ja kõrge kuumuse juures kokku pressitud kõrge ränisisaldusega komponentidest
(kvarts, liiv, graniit), polüestervaigust ja UV-stabiilsetest värvipigmentidest nn pressgraniit. Antud tehnoloogia on välja töötanud SEIEFFE IND., kelle esindaja Eestis on Hansakivi OÜ.

Nõudmised kaminatele üha kõrgenevad

Nõudmised kaminatele üha kõrgenevad

Kaasaegselt kaminalt oodatakse lisaks kaunile disainile ka võimalust soojust salvestada – nii kannab kamin lisaks miljöö loomisele ka praktilist funktsiooni.

Saksa suurim ja juhtiv kaminatootja Spartherm suudab klientidele pakkuda mõlemat. Üha enam kogub populaarsust Sparthermi kaminate Linear-seeria, mis kätkeb endas nii minimalistlikust kontseptsioonist lähtuvat esteetikat kui ka võimalusi kaminatele praktiline rakendus leida, räägib neid Eestis müüva salongi 12 kaminat juht Priit Hanson.

Riidenagi – nipikas korralooja või efektne pilgupüüdja

Riidenagi – nipikas korralooja või efektne pilgupüüdja

Oskuslikult valitud riidenagi aitab lohaka väljanägemisega rõivakuhila asemel luua esikusse kenasti korras ja hästi valgustatud nurgakese, mõnikord võib nagi aga praktilise otstarbe kõrval osutuda ka mõjuvaks sisekujundusdetailiks.

Uude majja avatud planeeringuga korteri ostnud inimesel tuleb tihtilugu pead murda, kuidas esikus korda luua, mahutada ära oma pere ja vajaduse korral ka külaliste riided, ning teha seda nii, et ruum näeks ka toa poolt vaadates kena välja.

Eritellimusel köögimööbli populaarsus tõuseb

Eritellimusel köögimööbli populaarsus tõuseb

Majanduslangus ning kinnisvarakrahh on toonud kaasa kööki valitava mööbli kvaliteedi tõusu.

HTF juhi Raul Väriku sõnul ei ole turul märgata olukorda, kus majanduslangusest ja konkurentsist tingitud köögimööbli hinnad alaneksid : " uutesse korteritesse ja majadesse valitakse juba enne nende müüki peeneid lisasid ning köögimööbel on neist levinuim. Ostjad vaatavad uues korteris esmalt kööki ja vannituba, kuna mujal ruumides ei ole reeglina palju vaadata."

Hansaplantis algas JÕULUAEG!

Hansaplantis algas JÕULUAEG!

Tõepoolest, jõulud ei ole enam mägede taga. Varase jõuluaja algusega tahame luua rahulikumat keskkonda jõuludeks ettevalmistamisel, et jõuluõhtut mõnusalt enda lähedastega nautida. Erinevate ideede ammutamiseks ning mõnusa jõulutunde tekitamiseks on meil plaanitud mitmeid tegevusi:

Sel laupäeval, 8.11 toimub kella 11-15 KAKTUSEPÄEV.
Meie meisteraednik Arnold Hannust räägib erinevatest paksuvarrelistest ja paksulehelistest. Müügile tuleb enneolematu valik kaktuseid ja sukulente. Hind alates 15.-

Aed kahe mere vahel

Aed kahe mere vahel

Põnev ja õpetlik on kellegi aeda esmakordselt külastades sellest midagi juba ette teada: millisel maastikul, kui suur, milline otstarve, millised taimed. Mõte ja ettekujutus hakkavad tööle, aed hakkab vaimusilmas kuju võtma… ja siis rabab kohalejõudmise hetk. Kõik on ju hoopis teistmoodi!
Meie olime lugenud pererahva kirja Kodu Kauniks aiavõistlusele:
„Läänemaal Noarootsi vallas endises karjakoplis asub 18 aastat tagasi rajatud Haava talu, millest aed moodustab 0,5 ha

Eluruumid uues kuues

Eluruumid uues kuues

Kooliealiste lastega pere elamine vajas pisut värskendamist. Pererahvas soovis muuta elutuba ja trepihalli toimivamaks ja hubasemaks ning asendada köögi massiivse söögilauakomplekti õhulise ja kergemaga. Appi kutsuti sisekujundaja Emilia Martin.
„Kõige suuremaks probleemiks oli elutuba. See sobis küll kahekesi ajaveetmiseks ja suuremateks pidudeks, kuid üldse mitte neljakesi või kuuekesi istumiseks. Mööbel vajas ringipaigutamist, aga meil endal oli mõte selles osas täiesti kinni jooksnud,“ räägib perenaine.

3901 - 3930 teemat 4803'st