KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Elutoa seinavärvid

Ella 29.05.2015 13:55

Tere

Oleme alustanud elutoas remondi tegemist. Lagi on tehtud - nüüd alustame seintega. Tahaksime, et elutuba oleks nn. elav. Tuba on päikesepoolne.
Nimelt on kaks küsimust, milliseid värvid päikesepoolsesse tuppa paremini sobiksid ning millisel seinal kasutada nn. efekti mõttes veidi kirjumat tapeeti.
Tuba on ca 4*5m suur. Ühte seina kaunistab suur aken, teist seina kaks ust ning kolmandat seina nn. koridor kööki ja esikusse. Ehk elutuba on läbikäidav ja tühja seina on toal ainult 1.
Tahaksime, et tuba ei ole igav. Et mida oskaksite soovitada värvi valikul seintesse ja millisesse seina ja kas üldse kasutada erinevat seinakatet efekti mõttes.
Järgmisena teeme põranda ja põrand tuleb hele tamm toonis. Värvide osas suuri eelistusi ei ole aga soov on, et elutuba oleks rõõmus, elav ja samas hubane.
Loodan, et küsimus ja mure arusaadav :).
Ettetänades
Ella

Tsiteeri

Pilery Kangur 02.06.2015 14:34

Tere!

Arvestama peab,et seinad ja põrand on ruumi fooniks,seetõttu pole mõttekas neid "üle disainida".
Värvi ja elu saab lisada ka teisiti.Näiteks lisada värvi aksessuaaridega, tekstiilidega - põnevad padjad diivanil,kardinad,linikud jms. Hubasuse ilme tekitamisel olulisel kohal valgustus. Laestsuunduva üldvalguse asemel kohtvalgustust seina-ja põrandavalgustite näol.
Seintel kasutada heledat sooja-rõõmsat kollaka alatooniga. Päiksepaistelises toas aga pigem kergemat sidrunikollakat varjundit kui rammusat .kollakasoranzhi. Avadest vabal seinal võib soovi korral kasutada (foto) tapeeti. Tapeedivalikul vältida väga intensiivset värvi ja suurt mustrit.



Parimate soovidega
Pilery

Tsiteeri

Sirje 15.09.2016 14:34

Tere,
soovisime elutoas seinavärvi vahetada.Esialgu oli plaanis kollane sein ja sellel lasuurvärviga (hall)pintsli abil nn.vabakäe muster teha.Seina võõpasimegi kollaseks,aga nüüd tundub,et hall on ikkagi liiga kontrastne ,et sellega üle võõbata.( katsetasime eraldi pinnal ja ei olnud ilus tulemus)Korstnajalg on meil hall.Puhtad toonid kollane ja hall on ilusad kõrvuti.Kas ikkagi peaksime nüüd selle puhta kollase mingi ,veidi tumedama või heledama kollase tooniga ja lasuurilisandiga üle tegema?Puhast värvipinda ei soovi seetõttu,et selline nn.säbruline tundub lihtsam hooldada ja ka huvitavam silmale.Kasutasime sadolini Bindot ja lisandit Pixar.
Ette tänades ja lootes,et väga segane küsimus ei tulnud
Sirje

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.