KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laagide vahe

Marko 30.12.2007 19:07

Tere
Plaanin panna tuppa põrandale laminaadi. Praegu on laudpõrand, väga ebatasane ja kõigub palju. Mõte, on kiskuda lauad üles ja asemele panna 22mm saepuruplaat, millele siis tuleb laminaat. Kõik väga lihtne, aga praegu on laagide vahed 56-59cm. Kas selliste vahedega laagidel 22mm saepuruplaat võib läbi vajuda, või võin rahumeeli jätta nii?
Ette tänades!

Tsiteeri

Tarmo Titov 03.01.2008 10:23

Puitlaastplaadi üksikasjaliku juhendi võib leida tootja lehelt www.plaaditehas.ee. Et tagada piisav stabiilsus ja aluspõranda mitte läbivajumine peaks sellise laagide sammu puhul kasutama juba 25 mm paksuseid plaate. Juhul, kui aluspõrand ei kannata tõstmist, peaks paigaldama vahelaagid. Samuti tasub laagide vaheline ala täita isolatsioonimaterjaliga (näiteks vill), et vältida hilisemat põranda kõmisemist.

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Viljar 28.02.2008 21:52

Minul oli samasugune laagivahe ja kriuksuva 28 mm laudpõranda kiskusin üles. Panin iga ~50 cm järelt vahelaagid ning nende vahele 100 mm penoplasti ning 30 mm isoveri koormusttaluva villaplaadi. Kogu selle jama peale panin 21 mm püssiplaadi ning tulemusega jäin väga rahule! Muidugi plaatide paigutus võiks olla nii, et nurkade ääred ei jääks kohakuti! Parem oleks panna OSB plaat, aga see kurivaim tunduvalt kallim! :(

Tsiteeri

Tere, märkasin väikest möödarääkivust. Saepuruplaat ja puitlaastplaat on kaks eri asja. Põranda puhul saepuruplaati ei soovitaks kindlasti kasutada, eriti nii suure laagivahe puhul. Kui see vähegi niiskust saab, siis on läbivajumine garanteeritud. Puitlaastplaat on oma omadustelt juba natuke parem. Kui rahakott välja kannatab, võiksid kasutada hoopis 22mm vineeri. Vineeri puhul jälgi, et pealmise ja alumise puidukihi muster oleks risti laagide suunaga. Ja alati aluspõranda kuldreegel: 4 nurka ei tohi kunagi omavahel kohakuti olla!!!
Kuigi oma kogemustest soovitan (90% juhtudest) tasub naturaalset puitpõrandat renoveerida. Tuleb odavam, ilusam, mõnusam, hubasem jne. Pressitud papi ja plastmassi maha panemise asemel võiksid vana laua ülesse võtta, alt ära soojustada, laagid korrastada ja rihtida, laud tagasi peale ja siis juba lihvida ja näiteks õlitada, mis tooni aga soovid.
Sellisel juhul ei hakka ka põrand kindlasti läbi vajuma :)

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.