KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

esimese korruse põrand

priit 01.04.2013 07:39

Tere,kavas soojustada vana paneelmaja 1korruse korteri põrand(all kelder).Hetkel põrandal vanad laagid (40x100 maas lapiti),need jäävad alles sinna peale saaks veel panna 50x50 laagid,mille peale 28mm põrandalaud.Millist soojustust soovitate arvestades et all küttmatta kelder.

Tsiteeri

Tarmo Titov 01.04.2013 21:51

Tere,

Antud olukorras ilmselt soovitaksin villaga soojustamist. Sellega on lihtne tihedada laagide vahed, samas laseb võimaliku liigniiskuse läbi hingata.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Priit 02.04.2013 08:54

Tänud,aga ise kardan et kas ikka niiskus (kui see tekib) suudab sealt laudpõranda alt ära aurustuda või jääb sinna laage mädandama,kas on mingeid alternatiive,näiteks kergkruus vanade laagide vahele ja peale veel 50 peno.

Tsiteeri

Tarmo Titov 08.04.2013 20:52

Tere,

Penoplast muudab aluspõranda õhutihedaks ning seepärast pole soovitatav seda kasutada. Ilmselt omab kelder ikka ventilatsioni, mistõttu võimalik niiskuse hulk pole väga suur. Samuti muudab see põranda vaiksemaks ning soojemaks kui mõni teine isolatsioonimaterjal.
Kergkruusaga soojustamine ei pruugi anda piisavat aluspüranda soojustuse efekti.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Janar 19.06.2015 19:01

Tere

Kas betoonpõrandale võib otse kivivilla peale panna?
Mingit seent ja allitust ei teki?

Tänan!

Tsiteeri

Martin 05.08.2015 17:51

Tere.

Hakkasin tegema 1983 a valminud majas teisel korrusel remoti. Plaanis ka üles võtta põrandad. Esimese ja teisekoruuse vahelaed betoonist ja laudis peal. Betooni ja laudise vahel ka liiv ca. 2-3 cm. Nagu olen lugenud siis pidi liiv olema hea heliisolatsioon ja seda välja tassima ei hakaks. Kas oleks ok kui ma panen sellele liivakihile 5 cm villa veel peale ja siis uuesti laudis tagasi ja parkett peale. Jääks ka tuulutus vahe 1-2 cm. Ühe toa all siis tehnikaruum, milles kütte sees ag teise toa all garaaz. Garaazis temperatuur talvel alla nulli ei lange ma arvan, kuna jämedad keskkütte torud jooksevad läbi.
Tervitades ja ette tänades
Martin

Tsiteeri

Tarmo Titov 14.08.2015 11:12

Tere!
Liivakihi funktsioon on ilmselt tasandada betoonaluspinna tasandamine, selle eemaldamine pole oluline. Kui laudis toetub taladele, siis tasub täita see täies ulatuses isolatstioonimaterjaliga, õhuvahe villa ning laudise vahel võib tekkitada nn "trummiefekti". Kui ei paigalda laagidele vaid põrandavilla plaadile ujuvalt, siis tuleb kasutada 2 kihis ülekattega põrandaplaate (puitkiud, OSB vms), mis toetub samuti otse villale. Villa all tuleks kasutada kindlasti ka aurutõket.
Parketi tohib paigaldada jäigale ning tasasele punnlauale, servatud laudadest aluskonstruktsioon tuleks samuti kindlasti katta plaatmaterjaliga.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Merike 06.06.2016 10:53

Tere!
Oleks vaja valida soojustusmaterjal vanale esimese korruse põrandale. Tegemist on 60-tel ehitatud majaga. Põrand asub garaazhi peal ja talvel on 20 cm kõrgune kylm ala toas. Praegune põrand on järgmine: betoonikiht, selle peal saepuru-lubjasegu kiht u 20 cm, siis laudis laagidega ja selle peal soomepapp. Plaanis on lauad ja pealmine kiht eemaldada, vana puru välja v6tta, soojustada, lauad peale ja sinna peale parkett. Mida soovitate soojustusmaterjaliks betooni peale?

Suur tänu vastuse eest
Tervitades Merike

Tsiteeri

Tarmo Titov 10.06.2016 15:20

Tere

Soojustakistuse seisukohalt ilmselt parim lahendus oleks kasuta klaasvilla antud konstruktsiooni soojustamiseks. Samas kui tegemist on külma ruumi kohal asuva ruumiga võiks soojustuse kiht olla vähemalt 30cm, seega kui seda pole võimalik lisada peale poole, siis tasub kaaluda garaazi lakke täinendava soojustuskihi lisamiseks.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Mari 12.06.2016 18:30

Tere,

Elan paneelmajas 1. korruse. Põrad on jahe.Keldrilae nurgad on talvel kohati härmas. Põrandal on laminaat, mis on juba ise enesest jahe materjal. Laminaadi all on alusvaip ja selle all on veneajal pandud osp-plaat. Kui palju kasu oleks, kui panen tubadesse täisvaiba laminaadile? Või on
mõistlik laminaat parketti vastu vahetada ja kas sellest on abi ? Ma ei tahaka väga põrandat betoonini üles võtta ja hakata alt soojutamiega, kuna pole niipalju raha

Tsiteeri

Aivar 15.11.2016 14:49

Tere,
Põrand külm. Võtsin lahti Talad 100x200. Talade alumisse serva oli pandud 50 x25 liis mille peale ülekattega servamata lauad kaks kihti.Kahe kihi vahel oli tõrvapapp. Saepuru jaoks oli ruumi ainult jäänud 10 cm ligikaudu.
Nüüd mõte selline. (tegelikult juba osa tehtud). Vaadake palun joonist. Ja nüüd küsimus.Kas tohib panna soome papi meie kliimas tuulutatava põranda alla. Positiivne selle juures see, et siis saab ilma kokkupressimata panna vahele kaks kihti 100 villa. Selline meetod olevat väga levinud meist põhjapool. Sealt ma sellise soovituse saingi. Peab olema tihedalt vastas (naelutatud) ja vahuga veel servad kinni.Sellisel juhul ei ole vaja panna tuuletõket ?

Tsiteeri

kadi 26.09.2018 16:41

Tere
Soovin hakata ehitama soklikorrust eluruumiks. Mida oleks kõige mõistlikum kasutada lae soojustuseks-lagi on puidust.

Tsiteeri

Toomas 16.01.2022 13:56

Tere.

Plaanis, teha remont koteris, see eeldab ka põranda vahetust. Küsimus selles, et mis plaat panna laakide peale? Kas on soovitusi, peale osb?

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.