Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Ideid ja nippe töö- ja õpinurkadeks

Kui kodu üheks tähtsaimaks elemendiks peetakse voodit, kus ennast mõnusalt välja puhata, siis mitte vähem tähtis ei ole ka töö- või õpinurk, mis peab olema mugav, valgusküllane, piisavalt suur ning võiks ka silmale ilus vaadata olla.


Tuba, kus peab ka tööd tegema, saab tervikliku välimuse kui kombineerida laud riiulite ja kappidega. Rullikutel sahtel-kappe saab laua alt välja veeretada, et tekiks rohkem pinda, kus hoida õppimisel vajaminevaid raamatuid või näiteks suupisteid, mida töötamise ajal põske pista.

Mitmeotstarbeline mööbel on tänapäeva maailmas väga olulisel kohal. Sellega säästab ruumi, tuba saab kasutada erinevatel otstarvetel ning tööst vabal ajal peidetud lauad-toolid teevad toa suuremaks ning ehk ka ilusamaks.

Samuti pakutakse mööblipoodides ratastel laudasid, mida on hea toas ümber paigutada vastavalt vajdusele. Nii saab tekitada rohkem ruumi lastele mängimiseks, kuid samas saab õppimise/töötamise ajaks lükata laud kõige valgemasse kohta, kas siis akna alla või vastavalt toa valgustitele.

Kui sisustatakse õpikeskkonda lastele, tuleks arvestada, et tüdrukutele mõeldud õpinurgad on pehmemates toonides ja neis on rohkem valget, poisid aga eelistava pigem tumedat puitu. Kuid ükskõik kellele mõeldud õpi- või töökeskkonnas peaks olema raamaturiiul, lauad, diivan, soovituslikult ka aken, et pimedas töötamine ei muutuks liiga väsitavaks. Tänapäeva maailmas on kõige tähtsamaks osaks õppimise ja töötamise juures saanud arvuti ning vastavalt sellele peaks olema ka töönurk kujundatud.

Töönurk võiks olla ka silmale ilus vaadata, et muuta õppimine nii meeldivaks tegevuseks kui vähegi võimalik. Värvid muudavad ruumi lõbusamaks ja võivad isegi stimuleerida inimese ajurakke. Kirjatarvete karbid või laualamp võiks väljendada toaomaniku isikupära: kas siis midagi antiikset, lõbusat, peent või modernset.

Töötamiseks või õppimiseks vajalikke kirjatarbeid, kaustikke, märkmikke ja muud olulist võiks hoida karpide ja kastide sees, et hõlbustada koristamist ning ühte tooni karbid näevad silmale ilusamad välja, kui virnas paberid-raamatuid.

Kõige olulisem on aga arvestada inimesega, kes selles ruumis õppima/töötama peab hakkama, eelkõige on oluline just see, et tal oleks seal mugav ja meeldiv!














Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: www.freshome.com
www.home-designing.com

Sisestatud: 19.01.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki