Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Nõuandeid köögi ja söögitoa loomisel sisekujundusbüroolt Kromo Disain

Igal naisel, emal, abikaasal ja perenaisel on unistus toimetada ilusas ja funktsionaalses köögis. Soovi realiseerimist tuleb alustada kõige tähtsamast: ruumi ja köögimööbli planeerimisest. Ilus ja läbimõeldud ei tähenda tingimata „kilomeetrit“ rivistatud kalleid köögikappe. Palju olulisem on läbimõeldult ja kvaliteetselt realiseeritud kavand, mis parimal viisil sobitab kokku kasutajate soovid ning ruumi pakutavad võimalused. Kõik selleks, et igal köögis toimetajal, tekiks soov valmistada tervislikku ja maitsvat toitu ja tundes ennast suurepäraselt ka veetes seal vajadusel pikemalt aega.


Parim viis köögi planeerimise alustamiseks on valida sobiv stiil. See on lihtne, sest köök ja söögituba peaksid reeglina toetama kogu korteri või eramu valitud kujundust. Ainult selliselt on võimalik saavutada harmoonia. Juhul kui kodu stiil ei ole veel välja kujunenud ja sa alustad just köögist. Retro, kaasaegne, minimalism, või isegi Hi-Tech. Võib-olla oled ekstravagantne ja eelistad Art Deco´d? Vali neist mõni, kuid pea meeles, et valitud stiil peaks tekitama positiivseid emotsioone kõikides pereliikmetes.


Juhul, kui te ei karda väljakutset ja olete kuldsete kätega, võite valmistada köögi ise. Asjad mis kavandatud ja teostatud oma kätega toovad suuremat rahuldust, kannavad oma unikaalset aurat ja positiivset energiat.

Esimeseks sammuks on ruum võimalikult täpselt üle mõõta. Alustage köögi kujundusega loovalt, sest sellest sõltub suuresti atmosfäär, mida loote ja olge avatud erinevatele võimalustele ja ideedele. Ärge seadke endale liigseid piiranguid torustiku, ventilatsiooni ja juhtmestiku asukohtade tõttu. Reeglina saab neid lihtsa vaevaga nihutada või mööbli lisadetailidega varjata. Väikese ruumi puhul tuleb kasutusse võtta iga millimeeter, suurema köögi puhul võib oma kujutlusvõimele anda vabama voli. Siiski ei tohi unustada funktsionaalsust. Pliidi ja valamu vahel peaks võimalusel olema vähemalt pisut tööpinda, nõudepesumasin võiks seista valamukapi lähedal, jälgida tuleks integreeritavate seadmete kõrgust ning omavahelist vahemaad.

Peale mööbli, köögitehnika ja söögilaua asukohtade määramist on lihtsam alustada remondiga. Vajadusel muuta torustiku, elektrijuhtmestiku, pistikupesade, lülitite ning valgustite (sh. väga oluliste töötasapinna valgustite) asukohti. Seejärel valmistage punkt-punkti haaval nimekiri, mida on vaja osta või tellida. Pange paika tööde järjestus. Hea tulemuse saavutamiseks proovige realiseerida plaanitu järk-järgult, vältides kiirustamist ja hooletust.

Ehituse lõpusirgel, kui köögikapid on valminud kas omal käel või usaldusväärse firma abil, jääb veel üks keeruline, aga tähtis etapp. Selleks on köögimööbli paigaldus. Paigalduse kvaliteedist sõltub lõpptulemus olulisel määral. Juhul kui olete mööbli tellinud, soovitame usaldada ka paigaldamise kasutatud firma paigaldusmeeskonnale, isegi juhul kui see tundub kulukas. Selliselt toimides säästate oma närve ja aega, sest igal tootjal on välja töötatud spetsiifilised lahendused, et lõpptulemus oleks võimalikult hea ning parimal viisil oskavad neid ära kasutada koolitatud spetsialistid. Kehvasti paigaldatud köögimööbel jääb silma riivama aastateks ning ei täida oma funktsiooni täiel määral.

Peale köögimööbli edukat paigaldust valige söögilaud ja toolid, mis sobivad nii stiililt kui ka värvitoonilt, arvestage ergonoomikaga ning vaevata hooldatavusega, seda eriti lastega peres. Pidage meeles, et õigesti valitud ja planeeritud mööbel, koos hästi läbimõeldud ruumiplaneeringuga annab tugeva põhja ja aksessuaarid aitavad luua meeleolu vastavalt aastaajale või sündmusele ning on lihtsasti vahetatavad.

Fotodelt leiate sisekujundusbüroo Kromo Disain poolt projekteeritud kööke ja kujundatud interjööre. Lisaks väike valik Normann Copenhageni köögi ja söögitoa sisustustoodetest.

Anzhelika Torn
Kromo Disain OÜ

 Allikas: www.facebook.com

Allikas: www.facebook.com

 Allikas: www.facebook.com

Allikas: www.facebook.com








Kromo Disain - Mais Sisustus
Tel: 641 0905, 516 4040
Faks: 641 0905
Aadress: Roosikrantsi 8-3, Tallinn, Harjumaa
E-mail: info@kromodisain.ee
Facebook

Sisestatud: 17.11.2014