Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

5 nippi, kuidas korrastada aed vineeri abiga

 Allikas: www.vineerimaailm.ee, blog.openstructures.net

Allikas: www.vineerimaailm.ee, blog.openstructures.net

Vineer on mitmekülgne materjal ja sobilik kasutamiseks ka ilmastikukindlust nõudvas keskkonnas nagu seda on aed. Selleks, et hoida kokku planeerimisele kuluvat aega, on Vineerimaailm omalt poolt teinud väikese valiku, kuidas võiks vineer olla abiks aia korrastamisel.

Talv oli kuidagi eriliselt pehme ja kevade alguse märgiks pole lume alt välja sulavad murulapikesed või sügisel tegemata jäänud aiatööd. Olgem ausad, seda lund ju tegelikult polnudki. Soojad ilmad on viinud sammud aeda, et hakata planeerima uut hooaega värske õhu käes.

1. Selleks, et üldse koristamisega peale hakata, peaksid kõigepealt tööriistad korras olema. Veekindel vineer sobib ideaalselt kärule põhjaks. Kui hallatav maatükk on suurem, siis võib majapidamises leiduda ka haagiseid, mille põhjad vajavad värskendust.

2. Aias võib olla vajalik peenraid eraldada või kompostihunnikut piirata. Veekindel vineer on igati sobilik peenraääriseks nii kasvuhoones kui ka mujal aias.

3.Kasvuhoonesse saab veekindlast vineerist paigaldada tugeva ja stabiilse vahekäigu põhja. Kummikutega kasvuhoones käies on kindlasti oluline libisemiskindlus, mille tagab vineeri kattev tekstuuriga filmikiht.

4. Kuurid ja abiruumid vajavad aeg-ajalt korrastamist ja miks mitte ka tööriistade sorteerimist või süstematiseerimist. Vineer on väga hea materjal uute riiulite ja prügikastide ehitamiseks või tööriistade seinal hoidmiseks vajaliku raami meisterdamiseks.

5. Kui kõik hädavajalikud tööd on tehtud, siis tuleks mõelda ka aia ilusaks tegemise peale. Veekindlast vineerist valmistatud lillekastid on vastupidavad, lihtsad ehitada ja esteetiliselt nauditavad vaadata. Vineerimaailma kontori sissepääsu kaunistavad vineerist lillekastid juba aastaid.

www.vineerimaailm.ee
Facebook

Sisestatud: 15.05.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki