Artiklid ja uudised

Kristel Haidak avas klaasvitraaži debüütnäituse

Sind oodatakse… Allikas: www.klaasvitraazid.ee

Sind oodatakse… Allikas: www.klaasvitraazid.ee
Tallinna Lennujaamas avati vitraažikunstnik Kristel Haidaku esimene autorinäitus „Sind oodatakse...“. Paralleelselt galeriinäitusega avati ka virtuaalnäitus aadressil www.artgallery.ee. Näituse 11 klaasvitraažist kaks kingib kunstnik Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikule.


„Vitraaž on üks väärikamaid ja põnevamaid kunstiliike, mille ilu loob kodudesse hubasust ja meeldivat meeleolu, kuid sobib kaunistama ka töökeskkondi ja avalikku ruumi. Vitraažil on lisaks ka praktiline väljund, nii pakub see kaitset sissekiikavate pilkude eest, kuid jätab alles loomuliku valguse,“ ütles vitraažikunstnik Kristel Haidak.


„Vastavatud vitraažinäitus kõneleb iga külastajaga pisut erinevalt, sest ootamise tunne on ju meile kõigile tuttav, olgu selleks siis elevust tekitav või kurblik-igatsev ootus. Ootamisele ja sellega seotud lootustele pühendatud näituse jaoks on ideaalne asukoht lennujaam kui lahkumiste ja taaskohtumiste paik,“ ütles vitraažikunstnik Kristel Haidak.


Kõik väljapandud tööd on valminud selle näituse jaoks, teiste seas ka kaks spetsiaalselt lastekliinikule loodud vitraaži, mis on teiste näitusetöödega võrreldes värviküllasemad ja lapsemeelsemad, et väikeste patsientide igapäevast keskkonda rõõmsamaks ja helgemaks muuta.

Tartu Ülikoolis maalikunsti eriala õppinud Kristel Haidak on vitraažikunstiga tegelenud üle kümne aasta, kuid „Sind oodatakse...“ on kunstniku esimene autorinäitus. Näitus on avatud kõikidele huvilistele lennujaama lahtioleku aegadel septembrikuu lõpuni Tallinna Lennujaama galeriis, reisiterminali teisel korrusel. Näituse külastus on tasuta.

Facebook
www.klaasvitraazid.ee

Sisestatud: 05.08.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud
paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis
sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku
taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning
professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

vaata kõiki