Artiklid ja uudised

Tsunftijänes kutsub restaureerimise kursusele

Tsunftijänes kutsub sel laupäeval, 21. veebruaril, algusega kell 12.00, oma õpituppa (Mõisa tee 2, Viimsi) restaureerimise kursusele. Veel pole hilja registreeruda!

KURSUSE INFO

Osa võivad võtta kõik soovijad olenemata vanusest ja soost. Eelnev töökogemus ei ole vajalik.

Eesmärk: Õpetada läbi praktilise töö ja teoreetiliste teadmiste lihtsamaid mööblirestaureerimise võtteid. Antud kursus ei valmista ette kutselisi restauraatoreid.

Meetod: Näidatakse ette töövõtted ja Teie püüate järele teha. Praktilise tööga kaasnevad teoreetilised kommentaarid. Õpetamine on individuaalne ja lähtub Teie poolt valitud esemest. Restaureerimise üldised põhimõtted räägitakse koos läbi. Soovitav on ese fotografeerida enne ja pärast restaureerimist, samuti töö käigus.

Teie küsite, Tsunftijänes vastab, jääte jänni, Tsunftijänes aitab.

Õpitulemused: Omandate teadmised, mis võimaldavad hiljem tööd iseseisvalt jätkata. Lihtsamad esemed saavad restaureeritud tõenäoliselt 2-3 õppepäevaga. Jätkuva huvi korral võite uue eseme töösse võtta, aga võib ka piirduda ühekordse kogemusega. Õppimise ja töö käigus tulevad teadmised ja kogemused traditsioonilistest vanamööbli viimistlusviisidest, oskate määrata enamlevinud puiduliike, töötate lihtsamate puidutööriistadega. Lõpptulemusel viite koju tagasi oma kätega restaureeritud eseme.

Aeg: 2 korda kuus, laupäeviti. Osalejate rohkusel kordade arvu suurendatakse. Töö algab kell 12.00 ja kestab kuni 17.00.

Koht: Õpituba asub aadressil Mõisa tee 2, Viimsi. Täpsema asukoha leiate kaardilt, meie kodulehelt. Maja ees on tasuta parkimine.

Tasumine: Kursuse ühe päeva hind 40 EUR.

Tasuda võib sularahas kohapeal või ettemaksuna meie poolt esitatud arve alusel. Teile arve välja kirjutamiseks palume saata meilile arvesaaja nimi, aadress ja anda teada, kelle meilile arve saata.

Hind sisaldab kõiki vajalikke töömaterjale ja -vahendeid, kirjalikku õppematerjali ja kohvipause.

MIDA VEEL TÄHELE PANNA

Palume kaasa võtta tööriided. Soovitame Teie poolt restaureerimiseks valitud eseme foto meile eelnevalt meilile saata. Arutame koos, kas eesseisev töö on nende kursuste raames tehtav ja kui kaua aega kuluda võiks. Sobivad esemed on näiteks “ lutheri 3 pulgaga tool” või mõni teine lihtsama vormiga tool, väike kapike, lauake, kirstuke, laegas jne.

Antud kursuste raames ei õpetata vedrude sidumist ehk siis pehme polstri valmistamist, küll aga lihtsamate toolide kanga vahetamist. Võivad olla ka spoonitud ehk vineeriga kaetud esemed. Vineeri seisund ei ole oluline.

Kursustel osalemine võib olla katkendlik, tulete siis, kui võimalik. Kursustega võib liituda igal ajal.

KURSUSE LÄBIVIIJAD

Tiina Raal - töökogemus 34 aastat. Valdab traditsioonilisi viimistlusviise, tunneb vastavaid materjale ja vahendeid.

Mati Raal - töökogemus 35 aastat. Restaureerimisteaduste magister, EKA lektor.

Registreeru ja saada fotod valitud esemest või esemetest: mati@tsunftijanes.ee.

Vaata ka Tsunftijänese blogi, kuhu on koondatud kokku erinevad artiklid, videod ja palju muud infot restaureerimise kohta
https://restaureerimine.wordpress.com/.

Jõudu tööle!

 Allikas: www.tsunftijanes.ee

Allikas: www.tsunftijanes.ee

Sisestatud: 18.02.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki