Artiklid ja uudised

Kevadised kursused Tallinna Õpetajate Majas

Tallinna Õpetajate Majas algavad lähikuudel mitmed huvitavad kursused sisekujunduse huvilistele ja professionaalidele, samuti mitmed teised põnevad kursused, millega oma oskusi ja teadmisi täiendada.

Kursus "Stiilid sisekujunduses" - algus 7. aprill - 5. mai

Meid on alati inspireerinud ilusad majad ja kaunid ruumid. Inimese loodud keskkond suhtleb oma visuaalse kuju kaudu nii ümbruse, vaataja kui ka kasutajaga. Erinev vormistiil on ka erineva retoorika kandja ja selles valguses tuleks vaadelda ka sisustus- ja ruumikujundusstiile ning nende vahetumise ajalugu.
Hoone põhieesmärgiks on oma omanikku kaitsta, kuid samas peab ta väljendama ka tema ambitsioone ja pidevalt muutuvaid väärtushinnanguid neis valdkondades, mis käsitlevad otstarbekust ja ilu. Renessanssi ajast alates oleme hakanud seda pidama tõeliseks kunsti tunnuseks ja uue moega kaasas käimist. Uudne vorm ja laad saavad teistele järgimist väärivaks eeskujuks. Selline stiilide kulgemise loogika tähendab ka seda, et konkreetsel ajahetkel eksisteerivad kõrvuti mitu stiili ja suurte muutuste kõrval toimub kogu aeg väiksemaid muutusi nii stiilis kui ka laadis.

Vaata lähemalt siit ja Facebookist.

 Allikas: www.opetajatemaja.ee

Allikas: www.opetajatemaja.ee


Puulõike kursuse meistriklass - 6. aprill - 27. aprill

Puulõige ehk puulõiketrükk ehk ksülograafia (idamaades tuntud ka nime all "mokuhanga") on vanim graafikavorm maailmas. Trükivormiks võetakse piki süüd lõigatud puuplaat, millele on eelnevalt joonistatud vabalt valitud kujutis. Õpitoa sissejuhatavas osas tutvustatakse puulõike ajalugu, õpetatakse puu lõikamise kunsti ja tehnikat ning aidatakse valida/joonistada kujundit, mida õpilane hiljem hakkab lõikama. Teemadeks on ka põhilise lõikenoa ''hangi-to" töövõtted ja esimesed lõiked, teiste lõikenugade kasutuselevõtt ja terade teritamine, lõikeprotsesside lõpetamine ja trükipaberi ettevalmistus, trükkimine ja korrektne signeerimine. Kursus on sobiv ja jõukohane nii noortele kui ka vanematele inimestele ning eelnevad kunstioskused pole vajalikud.

Kursuse kohta loe täpsemalt siit ja Facebookist.

 Allikas: www.opetajatemaja.ee

Allikas: www.opetajatemaja.ee


Sisekujundaja ABC jätkukursus - algus 20. aprill -18. mai

Kursus Sisekujundaja ABC edasijõudnutele viib meid kokku teemadega, milleks nappis aega Sisekujundaja ABC algkursusel. Sellegi kursuse raames püütakse pugeda sisekujundaja nahka, minnes käsitletavate teemadega natuke sügavamale. Külastatakse nüüdki mitmeid sisustussalonge, et ammutada lisaks juhendaja teadmistele otseseid nõuandeid ka neilt, kes pakuvad ruumide kujundamiseks erinevaid sisustusmaterjale-, elemente ja muid vahendeid. Nagu eelneva kursuse raames tavaks saanud, tehakse tutvust ehitus- ja sisustusfirmade nutikate neti-rakendustega, mis aitavad meid valikute tegemisel oma kodu kujundamisel. Kursuse lõpuks katsutakse seegi kord vormistada oma ideed ja lahendused esitluseks. Kursuse lõpetanu on omandanud põhiteadmised sisekeskkonna kujundamiseks ning oskab ennast harmooniliselt ruumiga seostada.

Kuruse teemadega tutvu siin ja Facebookis.

 Allikas: www.opetajatemaja.ee

Allikas: www.opetajatemaja.ee


Fotograafiakursus "Kodustuudio" - portreteerimise meistriklass - algus 27. aprill - 30. mai

Kursus annab ülevaate ja praktilised oskused portreteerimiseks kodustes tingimustes ning kasutades võimalikult lihtsaid abivahendeid. Hea portreefoto saamiseks on eelkõige oluline fotograafi oskus kasutada loovalt valgust ning juhendada pildistatavat. Selleks ei ole stuudio kindlasti vajalik. Kasutades loomulikku aknavalgust, koduseid valgusteid (laualambid, põrandalambid, prožektorid), kaamera peal kasutatavaid välklampe ja abivahenditena isetehtud helestit ja hajutit, on võimalik teha mõjuv portreefoto. Kursuse eelduseks on peegelkaamera olemasolu.

Rohkem kursusest ja seal õpitavast loe siit ja Facebookist.

 Allikas: www.opetajatemaja.ee

Allikas: www.opetajatemaja.ee


Vaata kõiki kursusi siit.

Tallinna Õpetajate Maja ka Facebookis! Vaata ja liitu ....
www.opetajatemaja.ee

Sisestatud: 02.04.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki