Artiklid ja uudised

Uus trend: Aeroci poorbetoon teeb maakivi soojapidavaks

Tugev ja efektne maakivi on aastatuhandeid olnud hinnatud materjal, millest on rajatud kindlusi, mõisaid ja elumaju. Samas on maakividest müürid külmad. Ehitusmaterjalitootjad Aeroc Jämerä ja Eesti Kivi võimaldavad taastada ajaloolist trendi uues kuues, liites tänapäevastes ehitistes soojapidava Aeroci poorbetooni kauni maakiviga.

Täna on Eestis valminud juba kaks tänapäevast energiatõhusat hoonet, mille põhikonstruktsiooni moodustavad soojapidavad Aeroci seinaehitusmaterjalid ja fassaadi välisilme on kujundatud maalähedaseks looduslike maakividega. Uudse tehnoloogiaga eramu projekteerinud Plaan 2 OÜ tegevjuht ja arhitekt Kristjan Järvel hindab kahe tootja koostööd kõrgelt - kuigi lahendus ei ole kõige odavam, on see väga efektne, meenutades väliselt vanu Eesti mõisaid ning talumajapidamisi, mille hoovidel leidub tänaseni kauneid ja ajahambale hästi vastupidanud kivihooneid.

 Allikas: www.aeroc.ee

Allikas: www.aeroc.ee

Järveli sõnul võiksid uue maja ehitamist plaanivad inimesed vaadata ringi laiema pilguga, sest tänapäevased ehitusvõimalused on väga laialdased ja põnevad. Näiteks annab suurepärase tulemuse ka maakivi kombineerimine puiduga.

„Kuna minult maakivihoone tellinud klient on ehitustaustaga, oli tal väga kindel visioon, millist maja ta endale soovib ning ta teadis, et need materjalid sobivad väga hästi kokku,“ kiidab Järvel, lisades, et peale atraktiivse välimuse on maakivist fassaadid hooldusvabad, eriti kui neid võrrelda krohvitud või tsemendi baasil tehtud fassaadidega, mis vajavad aeg-ajalt puhastamist ja värvimist.

Maakivide müügi, töötlemise, paigalduse ja tootmisega tegeleva Eesti Kivi OÜ juhatuse liige Priit Raudkivi hindab samuti kõrgelt klientide julgust uudseid lahendusi proovida: „Meie kliendi soov oli saada soojapidav maakivisein ning kuna hea soojapidavusega Aeroci plokkidele sobib suurepäraselt „hingav“ maakivifassaad, oli nende kahe materjali kokkupanek üks lihtsamaid viise saada energiatõhus ning samal ajal välimuselt väga ilus hoone. Maakivi on kõrgelt hinnatud ehitusmaterjal, olles vastupidav nii ilmastikule kui ka tulele.“

 Allikas: www.aeroc.ee

Allikas: www.aeroc.ee

Ta märgib, et Salmistu külla kerkinud hoone puhul sai kasutatud murtud kive paksusega 10-15 cm ning sideaineks oli talvine müürisegu. Fassaadikivide puhul kehtib üldjuhul reegel - mida paksemat kivi kasutada, seda soodsama hinnaga materjal on. Õhuke kivi on niiöelda paraadkivi, mille teeb kalliks töö - kõigepealt peab kivi murdma ja seejärel lõikama.

Vuukide täiteks kasutab Eesti Kivi Sakreti valmissegusid, et tagada vuukide ühtlane toon. Kuna vanasti liideti kivid heleda lubjaseguga, tuleks maalähedase tulemuse saavutamiseks kasutada samuti heledat vuugisegu. Samas annab tume toon omakorda jälle põnevama lahenduse.

 Allikas: www.aeroc.ee

Allikas: www.aeroc.ee

Vaata täpsemalt www.aeroc.ee

Aeroc Jämerä on Aeroc International gruppi kuuluv poorbetoontooteid valmistav ehitusmaterjalitootja. Lisaks Aeroci ehitusmaterjalidele pakub ettevõte Jämerä kaubamärgi all kivimaja terviklahendust alates arhitektuursest projekteerimisest kuni kinnise majakarbi püstitamiseks vajaliku majakarbi komplekteerimiseni. Peale Eesti müüakse tooteid Aeroci ehitusmaterjalidena või Jämerä majakomplektidena kõikidesse Balti ja Skandinaavia riikidesse ja ka Peterburi ning Kaliningradi piirkondadesse Venemaal.

Sisestatud: 21.05.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Talvised müüritööd

Talvised müüritööd

AEROC plokkide talvise paigalduse reeglid on põhimõtteliselt samad, mis teistelgi ehitusplokkidel. Madalatel temperatuuridel alla +5ºC tuleb müüriladumisel kasutada spetsiaalseid külmalisanditega kuivsegusid, arvestada tuleb valmis segude lühema kasutusajaga ning täiendavalt tuleb soojendada paigaldatavate plokkide kokkuliimitavaid pindu ja kaitsta laotavat müüritist tuule ning sademete eest. AEROC plokkidest seinu ei soovitata laduda -10ºC madalamatel temperatuuridel.

vaata kõiki