Artiklid ja uudised

Eesti Rahva Muuseum on ehitatud Aeroci poorbetoonplokkidest

Tartus valmiva Eesti Rahva Muuseumi hoidlate seinad on ehitatud Aeroci poorbetoonplokkidest, mis on laotud puhta vuugiga ja mis jäävadki viimistlemata. Selliseid puhta vuugiga Aeroci seinu on ERM-is kaks varianti – Aeroc Classic 250mm plokkidest laotud seinad ja Aeroc Element 50 plaatidega kaetud betoonseinad. Antud lahenduse valisid projekteerija ja tellija seepärast, et viimistlemata poorbetoonil on väga hea õhuniiskuse tasandamise võime, mis on oluline hoidlates ühtlase sisekliima tagamisel.

 Allikas: www.aeroc.ee

Allikas: www.aeroc.ee

2005. aastal kuulutati välja rahvusvaheline arhitektuurikonkurss ERMi uue peahoone ehitamiseks. 2006 jaanuaris valiti võitjaks arhitektuuribüroo SARL d` Architecture Dorell Ghotmeh Tane võistlustöö. Hoone hilisemas projekteerimises osalesid veel Eesti projektbürood HG arhitektuur ja Novarc Group. Ehituse peatöövõtja on Fund Ehitus. Pildigaleriiga saad tutvuda siin.

Vaata täpsemalt www.aeroc.ee

Aeroc Jämerä on Aeroc International gruppi kuuluv poorbetoontooteid valmistav ehitusmaterjalitootja. Lisaks Aeroci ehitusmaterjalidele pakub ettevõte Jämerä kaubamärgi all kivimaja terviklahendust alates arhitektuursest projekteerimisest kuni kinnise majakarbi püstitamiseks vajaliku majakarbi komplekteerimiseni. Peale Eesti müüakse tooteid Aeroci ehitusmaterjalidena või Jämerä majakomplektidena kõikidesse Balti ja Skandinaavia riikidesse ja ka Peterburi ning Kaliningradi piirkondadesse Venemaal.

Sisestatud: 08.06.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Talvised müüritööd

Talvised müüritööd

AEROC plokkide talvise paigalduse reeglid on põhimõtteliselt samad, mis teistelgi ehitusplokkidel. Madalatel temperatuuridel alla +5ºC tuleb müüriladumisel kasutada spetsiaalseid külmalisanditega kuivsegusid, arvestada tuleb valmis segude lühema kasutusajaga ning täiendavalt tuleb soojendada paigaldatavate plokkide kokkuliimitavaid pindu ja kaitsta laotavat müüritist tuule ning sademete eest. AEROC plokkidest seinu ei soovitata laduda -10ºC madalamatel temperatuuridel.

vaata kõiki