Artiklid ja uudised

Helikujundus – heli ja ruumikujunduse sümbioos

Miks on kinosaalides ja kontsertsaalides seinad ja laed erikujulised ning erinevate materjalidega kaetud? Milleks kasutati Nõukogude ajal munareste? Miks naabrid või pereliikmed teile sageli samuti valjuhäälselt märku annavad, kui naudite kodukino või kontsertsalvestust liiga intensiivselt? Nendele küsimustele üritab vastuseid anda helikujundus- ning audio-videotooteid pakkuv ettevõte A-Kaabel.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Heli on ju miski, mis mõjutab meie meeleolu ja see on midagi, mida me "kasutame" vaid selleks, et end meeldivalt tunda - näiteks kuulates oma lemmikmuusikat või vaadates filmi, ootame, et heli viiks meid teise aega ja kohta. Kuidas aga võtta helist, mida võtta annab? Kuidas luua helikujundust nii, et säiliks heli hea kvaliteet ning ruumi esteetiline välimus?

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Kõik need asjad on omavahel seotud ning nende ühine nimetus on - nagu juba varasemalt mainitud - “helikujundus”. Kasutades õigeid materjale ja neid ruumis õigetesse kohtadesse paigutades, on võimalik jõuda tulemuseni, kus helid ei liigu ruumist välja ning samuti ei liigu need vastupidises suunas. Peale selle on ka ruumis liikuv heli hästi selge ja nauditav.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Nüüd võib tekkida aga küsimus, et kas elu - või tööruum ei muutu seetõttu sisekujunduslikult mitteesteetiliseks? Jah, natuke kaotate küll ruumi pinda, ent tulemus võib teid üllatada, kuna peale meelerahu, mida helid pakuvad, muutub ruum ka disainišedöövriks, sest selleks kasutatakse väga erinevaid materjale, värve ja kujundeid, mis on ootamatult esteetilised ja vaid kaunistavad ruumi.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Tundub huvitav? Ja kuidas seda kõike saada ja saavutada? Enne tööde planeerimist on vajalikud fotod koos ruumi täpsete mõõtudega (sh mööbel, tv, kõlarid ja muu paigutus) - selle põhjal koostatakse täpne pakkumus koos vajaminevate materjalidega ning seejärel on võimalik töö kas ise teha või tellida see professionaalidelt.
Tulemuseks on väga efektne ruum, kus on olemas kvaliteetne heli ning rahulolevad naabrid ja pereliikmed pealekauba.

 Allikas: www.akaabel.ee

Allikas: www.akaabel.ee

Helikujunduse tootenäidistega on võimalik tutvuda ning seda kõike oma silmaga näha messil "Ehitus ja Sisustus 2015" 15. - 17. oktoobril Tartu Näituste messikeskuse A-Kaabli boksis.

Alati on võimalus pöörduda ka allolevatel kontaktidel ning kõike lähemalt uurida.

A-Kaabel OÜ
www.akaabel.ee
Facebook

Sisestatud: 15.10.2015