Artiklid ja uudised

Desso AirMaster - ruumiõhu kvaliteeti parandavad vaibad Floorinist

Üha enam räägitakse maailmas ruumiõhu kvaliteedi parandamisest. Põhjused selleks on pragmaatilised: inimeste arv linnades kasvab, õhusaaste suureneb ning linnas elavad inimesed veedavad 90% oma ajast siseruumides.

 Allikas: www.floorin.ee

Allikas: www.floorin.ee

Erinevad õhus lenduvad peenikesed saasteosakesed on inimeste tervisele ohtlikud, sest jõudes kopsudesse, tekitavad nad sekundaarseid ühendeid, mis mõjutavad tervist. “Lisaks sellele võivad nad minna otse vereringesse ja mõjutada sealtkaudu erinevaid elundeid ja võivad mõjutada ka meie närvisüsteemi ja sealtkaudu südame rütmi ja südame löögisagedust," selgitab TÜ tervishoiu instituudi keskkonnatervishoiu lektor Hans Orru.

 Allikas: www.floorin.ee

Allikas: www.floorin.ee

Kokku põhjustavad need ülipeened osakesed õhus Eestis hinnanguliselt keskmiselt 600 varajast surma aastas. Samuti põhjustab õhusaaste täiendavalt ka ligi 400 hingamisteede ning 600 südame-veresoonkonna hospitaliseerimise lisajuhtu aastas.

Euroopa Keskkonnaagentuuri hinnangul läheb halb siseõhukvaliteet tervishoiusüsteemidele maksma igal aastal 630 miljardit eurot. Samal põhjusel kaotab majandus 169 miljardit eurot töötajate vähenenud produktiivsuse arvelt. Seega mõjutab ruumiõhk meie elu väga olulisel määral.

 Allikas: www.floorin.ee

Allikas: www.floorin.ee

Üks võimalus ruumiõhu parandamiseks on Desso AirMaster vaibad. Nende patenteeritud tehnoloogia on spetsiaalselt välja töötatud sidumaks õhust terviseriske põhjustavaid mikro- ja tolmuosakesi, muutes sissehingatava õhu puhtamaks. Samas võimaldab nende ehitus tolmu puhastuse käigus efektiivselt eemaldada, säilitades seega vaiba maksimaalse funktsionaalsuse. Erinevad mõõtmised on näidanud, et AirMaster seob õhust umbes 10 korda rohkem tolmuosakesi kui keskmine silepõrandakate ning 4 korda rohkem kui tavaline vaipkate.

Kuidas see töötab? Väga peened tolmuosakesed kogutakse ja hoitakse Desso AirFiltersTM peente kiudude vahel, suuremad tolmuosakesed kogutakse jämedamate - Desso DustCollectorsTM - vahele.

 Allikas: www.floorin.ee

Allikas: www.floorin.ee

TNO uurimiskeskus Hollandis viis läbi praktilise testi koolimajas, mõõtes paari nädala vältel peene tolmu kontsentratsiooni (PM10) kahes peaaegu identses klassiruumis. Ühe põrandal oli AirMaster vaipkate ja teisel tavaline silekate. Kokkuvõte kõlas, et antud tolmu kontsentratsioon õhus oli märkimisväärselt vähenenud AirMasteriga klassiruumis.

Vaata ka videot Desso AirMasteri vaipkatete kohta, mida tutvustab endine seitsmekordne Ameerika All-Star korvpallimängija Alonzo Mourning.


Uuri Desso AirMaster vaipkatete kohta lähemalt ka siit.

Floorin salongid:

Tallinn
Floorin AS, Pärnu mnt 139 E/3, Tallinn 11317
Kontor: tel 655 8244,
e-mail: porandad@floorin.ee
Kauplus: tel 655 3902
Avatud: E-R 9 - 18

Tartu
Floorin AS, Ringtee 26B, Tartu 51013
Kontor ja kauplus: tel 736 2002
e-mail: tartu@floorin.ee
Avatud: E- R 8:30 - 17:30
Facebook

Sisestatud: 17.02.2016

Floorin Interior

Tel:
655 8244, 655 3902
Aadress:
Pärnu mnt 139E/3, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

Põrand on iga kodu alus, seda nii otseses kui ka kaudses mõttes. Kogu meie kodune elu toetub põrandale, samuti paneb põrandakujundus aluse kogu kodu disaini­kontseptsioonile. Õige põrandakatte valimine on enamasti keerulisem, kui lihtsalt kõige kaunima mustri või vastupidavaima materjali leidmine. On hulk teisigi faktoreid, mida tuleb arvestada valiku tegemisel: niiskus, libedus, mugavus, põrandaküte... Kodupõrandal on oluline roll meie elukvaliteedile, sest hästi valitud lahendus näeb hea välja, on mugav ja turvaline ning kestab kaua.

vaata kõiki