Artiklid ja uudised

Interjöörimessi raames toimub esmakordselt põnev disainilaat

 Allikas: disainilaat.ee

Allikas: disainilaat.ee

Disainitud asjad, olgu need tippdisaineri või kirgliku asjaarmastaja tehtud, on omanäolised, ainulaadsed ning oluliselt suurema hoole ja tähelepanelikkusega tehtud kui massikaup. Interjöörimessi raames toimub esmakordselt disainilaat, mis koondab tuntumaid ja tundmatumaid disainereid.

Esimest korda toimub Interjööri messi raames Eesti Näituste messikeskuses koostöös koduportaaliga INkodu.ee B- ehk disainihallis suur Disainilaat, mis on mõeldud eeskätt väiksematele ning nišitooteid pakkuvatele firmadele, et ka nemad saaksid end laiemale tarbijaskonnale rohkem nähtavaks teha. Messikülastajale avaneb seeläbi oluliselt suurem ning uudsem tootevalik.

Kohal disainerid Eestist ja välismaalt

Disainilaadal tutvustavad ning müüvad oma tooteid disainerid Eestist ning välismaalt, kunstnikud, isetegijad-asjaarmastajad ja disainiloominguga kauplejad. Osalejate seas on nii tuntud tegijaid kui ka alles hoogu tiibadesse saavaid ettevõtjaid, samuti on disainihallis pakutava kauba valik mitmekülgne ning omanäoline. “Disainilaadal saab osta nii sisustusaksessuaare, kodutekstiile, vaipu, mööblit, valgusteid, keraamikat, kunsti, küünlaid ja ehteid, aga ka riideid ja laste mänguasju,” tutvustab „Interjöör 2016“ projektijuht Rano Normatova Disainilaadal osalejate tegevusvaldkondi.

Väga lai toodete valik

Kõik sisustushuvilised laadakülastajad saavad uudistada ka näiteks trükitekstiilidega pesu- ja paberikorve, käsitsi maalitud heade ütluste tahvleid, käsitööna valminud tarbeesemeid, aga ka inspireerivaid lahendusi, kuidas seinapiltide, -plaatide või -paneelidega siseruume kujundada. Samuti pakutakse Disainilaadal nii kodumaisest toorainest valmistatud kosmeetikat kui ka gurmeetoitu. Mõistagi ei puudu messilt disainerrõivad ning -aksessuaarid.

Disainilaadaga toetatakse ka noorte ettevõtmisi: kauplemas on põneva toodanguga õpilasfirmad - näiteks Clotz ning PöfLight Disain. Clotzi näol on tegemist Tartu kutsehariduskeskuse õpilaste loodud ning lühikese ajaga endale nime teinud firmaga, mille tegevusalaks on puidust ja kangast kombineeritud isikupäraste kikilipsude valmistamine. PöfLight Disain pakub kodu omanäoliseks muutmiseks akrüülist ja puidust valmistatud energiasäästlike erilahendustega LED-lampe.

Kõigil Disainilaadale ja Interjöörimessile tulijatel on soovituslik varuda piisavas koguses sularaha, sest üritusel kaubeldakse sularahas.

Täpse nimekirja Disainilaadal osalejate kohta leiab veebiaadressilt www.disainilaat.ee. Kogu info 22.-24. aprillil toimuva sisustus-, kinnisvara- ja aiandusmessi kohta leiate messi kodulehelt www.sisustusmess.ee.

Sisestatud: 20.04.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki