Artiklid ja uudised

Hektor Light jagab värskeid uudiseid ja trende Frankfurdi valgustimessilt

2016. aasta Frankfurdi valgustimessi moto võiks olla light is data. Ehk teisisõnu - hea valgustuse aitavad luua need komponendid ja näitajad, mis kohe silmale nähtaval ei ole - need on peidetud disaini ja valgusti korpuse sisse ja taha.

Valgustus on tänu innovatsioonile pidevalt arenev võimaluste maa. Tulemuseks on efektiivsemad, arhitektuursemad, silmasõbralikumad ja mitmefunktsionaalsemad valgustid, mis omakorda muudavad meie elu lihtsamaks ja mugavamaks. Hektor Light tutvustab messil nähtud kõige päevakajalisemaid uudiseid.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Nutikalt reguleeritav valgus

Juba varasemalt teada tuntud dimmerdamine, valgustite sisse- ja väljalülitamised saavad juurde aina uusi võimalusi, mugavdades meie elu. Lisaks tavapärastele puutetundlikele lülitusvõimalustele, võib seda kergelt teha käe viipega või hoopis kasutada oma telefoni Appi ja bluetoothi. Nutirakendused saavad olla abiks ka valgustite suuna muutmisel.

Samuti leidub tootjatel valgusteid, mille valgusnurka saab ise suumida, keerates valgusti spoti osa optikat reguleerides. Näitena firma DGA valgusti valgusnurki saab muuta 10 kraadilt 40 kraadile ehk valgusvihk laieneb, säilitades valgusvoo ulatuvuse kaugusesse.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Dimmerdatavad LEDid

Dimmerdada saab ka valgusallika enda värvsustemperatuuri, see on sooja valguse muutmine (Warm Dimming), mil reguleeritakse valgusvõimsust. Näiteks firma Leds-c4 LED-ide värvsustemperatuuri saab dimmerdada vahemikus 2000-3000K vastavalt vajadusele ja meeleolule.

Vastavalt sellele, mida just soovite ruumis teha, saab luua personaalselt just teile sobiliku valguse. Kui soovite olla reibas ja töövõimeline ja peate tegema aktiivselt tööd, siis on parem reguleerida pigem külmem valgus. Õdusaks meeleolu loomiseks sobib aga soojem ja kollakam valgus.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Tehnilised valgustid on üha dekoratiivsemad ja elegantsemad

Tänu LED-ide kiirele arengule ja nende erinevatele variatsioonidele ning LED-ribadele ja LED-moodulitele, saavad valgustid olla üliõhukesed, miniatuursed, kitsad ja samas hästi valgustavad. Tänu LED-ribade painduvusele on loodud atraktiivseid ja dekoratiivseid valgusteid.

Samuti on võimalik toota mõnesentimeetriseid üliõhukesi plaatvalgusteid, mis suurepäraselt võiks välja vahetada meie harjumuspärased moodulkastid büroodes. Need sisseehitatud LED-idega valgustid näevad kenad välja, annavad hästi valgust, on säästlikud ja silmasõbralikud.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Silmi mittepimestavad LED- valgustid

Tänu uuele nurgalõikamise tehnoloogiale ja LED-moodulite arengule on võimalik kitsastesse profiilidesse sügavusse asetada 5-15 LED-moodulit, mille tulemusena saadakse võimas valgus, mis samas ka ei pimesta, kuna valgusallikas on sügaval profiili sees. Sellega minimeeritakse valguse räiguse näitu. Viimane on oluline just tööruumides.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Suurem valik erinevaid lineaarvalgusteid

Sarnaste dekoratiivsete lineaarvalgustitega saab ühtlaselt valgustada kogu ruumi. Need saavad olla nii pinnapealsed, riputatavad või süvises. Võimalusi mitmekülgsemaks valgustamiseks aga annab lisavalgustite paigutamine samale süsteemile näiteks magneti abil. Vastavalt vajadusele saab lisatud valgusteid siini sees ümber paigutada ja suunata erinevate nurkade all. Samuti on võimalik neid eraldi dimmida.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgustid kui legod

Uudsed valgustid on kui legod - ise kokkupandavad. Niimoodi saab kergelt luua erinevaid valgustamise nurki, tugevust ning eripära. Näiteks Luciferose valgustit Twenty 7 downlight tüüpi valgustit saab kombineerida 27 erinevaks efekti andvaks valgustiks. Valgusvoogu saab suunata läbi ringi, ellipsi või ruudukuju, jättes samas valgusallika osaliselt peitu. Lisada saab erinevaid võresid ja võimalik on kasutada nii siseseid koonuselisi katteid kui väljaulatuvaid spot-valgusteid. Lisaks on seda kõike lihtne installeerida ilma spetsiaalse tööriistadeta - erinevad osad ühilduvad magnetsüsteemiga. Selline kombineermine võimaldab nimetatud seeriat kasutada erinevates ühiskondlikes ruumides, kaubanduses, kontorites ja eramutes.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgustite rühmitamine

Valgustitest komplekti moodustamise võimalus on kliendile lihtsaks tehtud, sest tootjad valmistavad üht valgustit väga erinevates mõõtudes ja värvigammades. Tulemus võib olla väga eriline ja ainulaadne. Tootjad julgustavad kokku sättima minimalistlikke valgusteid suuremahulisteks rühmitusteks.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Suure ulatuvusega ja kergesti asukohta muuta võimaldavad valgustid

Sellised pikkade telgedega ja liigenditega seina-, lae- ja rippvalgustid on mugavalt ümbersätitavad vastavalt vajadusele. Olukordades, kus tuleb näiteks elutoa söögilaud ringi paigutadada või suurema arvu istujate jaoks pikemaks teha, saab telgedel ja liigenditega lampe mugavalt sobivasse kohta ümber paigutada. Neid on hea kasutada ka juhul, kui väikese lauapinna tõttu pole otstarbekas lauale veel laualampi mahutada, vaid saate sama funktsiooniga valgusti hoopis seinale asetada või riputite abil valgusti ümber paigutada.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

2016. aasta uued trendid valgustite disainis

Moevoolu spekter sellel aastal tundub olevat üsna lai. Alustades vormi puhul minimalismist ja lõpetades ülevoolava küllusega. Esindatud on nii käsitööna sündinud valgustid kui autentsed lambid ning ehedad materjalid, kuid silma jäid ka futuristlikud, hüpermodernsed ja progressiivsed lambid. Samuti on endiselt tähelepanu vääriv meile tuttav vintage.

Trendikas on uus ja veidi ootamatu värvigamma - roosa ja sinine erinevate varjunditega. Sama huvitavad on värvilised ja sealjuures läbipaistvad valgustid. Silma jäid ka omapärased ufo- ja meteooridilaadsed, ulmelised ning eriti värviküllased valgustid. Ttooni annavad ka viltuselt pooleks lõigatud, kummaliselt poolitatud või nihkes kerad. Sekka ka poeetilisi, sensuaalseid, loodusest inspireeritud eksperimente nagu näiteks Foscarini Kurage või kuulsa Patricia Urquiola poolt Flosile loodud Serena.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Iga aasta mess on mõneti omanäoline, kord toimub suur hüpe ühe tootja toote arenduses, kord teisel firmal. Disainimisel kombatakse erinevaid piire ja tuuakse aegade tagant välja uusi hitte, kuid tehnilis-dekoratiivne valgusti areneb peadpööritaval kiirusel. Elame innovatiivses maailmas ja me kõik oleme sellest mõjutatud.

Julget kaasamõtlemist ja järeleproovimist, sest teisiti ei saa tundma eeliseid, mis meie kõigi heaks on arendatud.

www.hektor.ee
Facebook

Sisestatud: 29.04.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki