Artiklid ja uudised

Topled esitleb maailma parimaid Soraa LED pirne

Thomas Edison ütles kord „On olemas parem viis, kuidas seda teha – leidke see“. Professor Shuji Nakamura, SORAA kaasasutaja ja 2014. aasta Nobeli füüsikapreemia laureaat, leidis parema viisi, leiutades ereda sinise LEDi, mis esmakordselt võimaldas luua LEDiga valget valgust.

2006. aastal viisid Shuji ja tema kolleegid Santa Barbara ülikoolist selle tehnoloogia uuele tasemele, töötades välja maailma kõige efektiivsema LEDi, mida kutsutakse GaN-on-GaN (nimetus tuleb ainulaadsest tootmisprotsessist, kus GaN kihte kasvatatakse samast materjalist alusel).

Teades, et see läbimurre tiivustab uue põlvkonna LED valgust, lõid nad SORAA – esimene (ja ainuke) tootja, kes pakub täis-spekter värviedastusega säästlikku LED valgust, mis on samaväärne ja ehk isegi parem kui halogeenide oma.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee

SORAA võttis kohe alguses teistest tootjatest erineva eesmärgi panna rõhk võimalikult hea valguse saavutamisele. Selle asemel et kasvatada GaN kihte odavamal alusmaterjalil, kasvatab SORAA GaN-on-GaN, et saavutada perfektne kristalne struktuur, millel on 1000 korda vähem defekte ja eritab 5 korda rohkem valgust ühiku kohta kui tavaline LED.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee

SORAA GaN-on-Gan LED eritab tänu oma unikaalsele tootmisprotsessile algselt violetset valgust, mitte sinist, ja see omakorda kaetakse kolme fosfori seguga, mis sisaldab sinist, rohelist ja punast fosforit. See tähendab, et erinevalt sinisest LEDist, kus värviedastus saavutatakse kolme põhivärvi (sinine, roheline, punane) kombineerimisel, kasutab SORAA LED lisaks ka violetset tooni, mille tulemusel edastab SORAA LED kõiki värve silmale nähtavas värvispektris.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee

SORAA GaN-on-GaN LED valgusel paistavad loomulikud ka valged toonid - see on omadus, mis kõikidel teistel tootjatel jääb kättesaamatuks.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee

SORAA GaN-on-GaN LEDi puhul on valgusallikaks üksainus väike kolmnurkne LED ehk valgus tuleb ühest väga tillukesest allikast. Koos kõrgtehnoloogilise optikaga on võimalik moodustada väga tugeva valgusega, üksikute teravate varjudega ja täpselt vormitud valgusvoog.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee
Lisaks kõigele eelnevale on SORAA välja töötanud ka täiesti unikaalse SNAP -süsteemi. Soraa SNAP - süsteem on uuenduslik valgustuslahendus, mis võimaldab SORAA LED lampide kohandamist vastavalt soovile ja vajadusele. See on esimene omataoline LED pirni lisatarvikute süsteem - SNAP - süsteem kasutab magnetfiltreid ja läätsi, mis võimaldavad muuta valgusvoo nurka, valguse temperatuuri ja valgusvoo kuju. Kui tavaliselt peaks vahetama terve pirni soovides muuta valgusvoo nurka või valgusvärvi temperatuuri, siis SORAA SNAP süsteem on lihtne ja praktiline võimalus muuta neid näitajaid kasutades ühte ja sama pirni.

 Allikas: topled.ee

Allikas: topled.ee
Nende omaduste koostöö tulemusena on SORAA LED-pirn laialt levinud arvamuse kohaselt tänasel päeval parim LED valgusallikas maailmas, mida tõestavad ka arvukad võidetud auhinnad.

SORAA pirnid on ideaalsed kasutamiseks kaubanduses, hotellides, restoranides, muuseumides ning loomulikult ka kodudes, kus on oluline ideaalne, aga samaaegselt ka energiasäästlik valgus.

www.topled.ee


Sisestatud: 28.06.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki