Artiklid ja uudised

Evari Ehitus tutvus põhjanaabrite kodudega Soome elamumessil

Soome elamumessid on kogu maailmas ainulaadsed, olles põhjanaabrite kõige suurem avalik üritus. Elamumesse on erinevates Soome paikades korraldatud juba üle 45 aasta ning sel aastal leiab mess aset Lõuna-Pohjanmaa maakonnas Seinajoki linnas, olles külastajatele avatud veel kuni 7. augustini.

Elamumessi muudab eriliseks see, et korraga ehitatakse valmis kogu messiküla ehk terve tulevane linnaosa. Välja ehitatakse vajalikud juurdepääsuteed, sillad ja ka ümbruse haljastus. Majad valmivad konkreetse pere ehk uue omaniku tarbeks, arvestades just antud pere vajadusi, laste arvu, vanust, hobisid, pereliikmete tööd ja muid harjumusi. Majad sisustatakse täielikult ja peale messi on uuel omanikul võimalik kohe uues kodus ka elama hakata.

 Allikas: www.evari.ee

Allikas: www.evari.ee

Põhilise hoonestuse moodustavad elamumessil poolsada eramut, mille hulgas on näiteks ka ridaelamu ja teist aastat järjest ka puitmoodulitest ehitatud kortermaja, millel on sel aastal tervelt viis korrust. Lisaks pakkusid eraldi platsidel ja ajutistes hallides oma toodangut erinevad aiamajade- ja teisaldatavate saunade valmistajad, murukatuse ehitajad, ahju- ja kaminatootjad, mööblitootjad ja paljud teisedki.

Soome elamumess on suunatud eelkõige inimestele, kellel on plaanis endale kodu rajada, kuid messil on hea oma silmaringi avardada ja ringi uurida ka erinevatel ehitusettevõtjatel. Just seal näeb hästi, millises suunas eramuehitus liigub.

Uuri lisa Evari Ehituse kontaktidelt:

Aadress: Riia 130, 51014 Tartu
Telefon: +372 738 0927
Mobiil: +372 506 0579
E-post: evari@evari.ee
Koduleht: www.evari.ee
Facebook

Sisestatud: 03.08.2016

Evari Ehitus OÜ

Tel:
738 0927, 506 0579
Aadress:
Kassisilma 4, Räni alevik, Kambja vald, 61708 Tartumaa, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Evari Ehitus annab nõu, millal on aeg mõelda kortermaja katuse renoveerimisele ja kuidas seda õigesti teha

Evari Ehitus annab nõu, millal on aeg mõelda kortermaja katuse renoveerimisele ja kuidas seda õigesti teha

Igal katusel on oma eluiga, mis jääb sõltuvalt materjalist, paigaldusest, asukohast ja hooldusest 10 - 40 aasta vahele. Seejärel on käes aeg katuse vahetamiseks või renoveerimiseks - seejuures võivad katused vananeda nii füüsiliselt kui moraalselt. Millal on õige aeg mõelda katuse uuendamisele ja kuidas ehitada tõeliselt pikaajalist katust, räägib üle 25 aasta katuste ehitamisega tegelenud OÜ Evari Ehitus juht Rein Kala.

Lamekatuste remont, renoveerimine ja rekonstrueerimine Evari Ehituselt

Lamekatuste remont, renoveerimine ja rekonstrueerimine Evari Ehituselt

Kevadel on viimane aeg mõelda katuste remondi, renoveerimise, rekonstrueerimise peale. Lamekatuste elueaks, mis ehitati enne Eesti Vabariigi iseseisvust, võib lugeda 15-25 aastat. Suur osa Eesti elamufondi kuuluvatest korteritest ehitati aastatel 1960 kuni 1990. Massiline lamekatuste renoveerimine toimus sajandivahetusel ehk 90ndate aastate teisel poolel ja käesoleva sajandi alguses. Eelmise sajandi seitsme- ja kaheksakümnendatel aastatel ehitatud katused ei pidanud enam katusele tulevat niiskust kinni ja katused hakkasid vett läbi jooksma.

vaata kõiki