Artiklid ja uudised

Kevad on ideaalne aeg koduterrassi ehituseks

Terrass aitab luua tervikut hoone ja teda ümbritseva aiaga

Kodustesse tingimustesse terrassi ehitamine annab kodule lisaväärtust ning on täiesti jõukohane tegevus enamusele meist, kes vähegi varem haamrit või saagi käes on hoidnud. Terrassi ehitamiseks on vaja elementaarseid ehitusalaseid teadmisi, kvaliteetseid ehitusmaterjale ning ühte pikka nädalavahetust.

Alustame algusest – aluskonstruktsioonist

Kuna Eesti kliima ei soosi terrassi rajamist otse maapinnale, siis tuleb tööd alustada aluskonstruktsiooni või vundamendi ehitamisest. Soovitav on igasugune vundament ehitada maapinna külmumispiirist allapoole – vähemalt ühe meetri sügavusele.

Vundamendi ehituseks on mugav kasutada Fibo plokke. Kuid valikuvõimalusi on tegelikult veel üsna mitu, alates armeeritud betooni valust kuni mingist ajast aianurgas seisvate ja oma otstarvet ootavate vanade vundamendiplokkideni. Soovitatav on vundamendi ümbrus pinnasest täielikult tühjaks kaevata ning täita see liivaga, et vältida hilisemat taimede paljunemist terrassi all.

Üheks põnevaks lahenduseks ja uuenduslikuks tooteks on sel terrassihooajal ka Solidor reguleeritavad terrassijalad. Plastikust reguleeritavatele terrassijalgadele saab ehitada kiirelt nii ajutise terrassi suvekohvikule, katuseterrassi kui ka püsivalt mõnusa terrassi koduhoovi. Loe meie täisartiklit Solidor terrassijalgadest - sellise lahenduse tarvis ei ole vaja ka nii kapitaalseid pinnase- ja vundamendi ettevalmistustöid planeerida.

Puit on suurepärane ehitusmaterjal

Järgmiseks sammuks on prussidest tugiraamistiku ehitamine koos vahetaladega, kuhu kinnitatakse pealise lauad. Sarnaselt terrassilaudadega peavad ka vahetalad ehk roovid olema immutatud puidust. Väliterrassi ehitusel kasutatav puitmaterjal peab kindlasti olema ilmastikukindel, kuna harilik töötlemata laud mädaneb välitingimustes mõne aastaga ning laua sile tekstuur muutub vihmaga eluohtlikult libedaks.

Edasi saab jätkata juba terrassilaudade paigaldamisega. Siinkohal tasub silmas pidada, et suurema terrassi puhul laudu jätkates jääksid jätkukohad erinevatesse kohtadesse. Muidu jääb jätkatud osa inetult silma paistma.

Terrassi ehitamiseks on kõige tavapärasem ja kättesaadavam materjal traditsiooniline männi- või kuusepuit, kuid Puumarketist saab soetada ka lehise materjali, mis on kaunis ja äärmiselt vastupidav. Puumarketi tootevalikusse lisandusid sel kevadel ka täiesti uued kahepoolsed terrassilauad. Laua profiil on eriline just sellepoolest, et seda võib paigalda mõlematpidi, vastavalt sellele, millist sooneprofiili eelistatakse.

Puumarketi kauplustest leiate terrassiehituseks kõik vajaliku.

www.puumarket.ee

Sisestatud: 25.04.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki