Artiklid ja uudised

Uuenduslikud SIHGA puidukinnitusvahendid Puumarketi tootevalikus

Euroopas tuntud ja tunnustatud kinnitusvahendite Austria tootja SIHGA on jõudnud ka Eestisse ja Puumarketi tootevalikusse. SIHGA on spetsialiseerunud uuenduslike puidukinnitusvahendite arendamisele ja tootmisele. Kõik sortimendis olevad tooted on välja töötatud, testitud, patenteeritud ja toodetud Austrias.

Terrassiehituseks pakub SIHGA laia valikut uuenduslikke kinnitusvahendeid – terrassiklambreid, terrassikandureid, terrassi tuulutusliiste, terrassikruvisid ja palju muud. SIHGA tooteid hinnatakse ennekõike nende kõrge kvaliteedi, lihtsama paigalduse ja kasutusmugavuse tõttu. Kinnitusvahendid võimaldavad saavutada paremat ja esteetilisemat lõpptulemust, pikemat kestvust, tugevamaid konstruktsioone ning liited.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Sihga terrassiklambrid

Millised on terrassiklambri kasutamise eelised võrreldes traditsioonilise kruvikinnitusega? Neid eeliseid on mitmeid. Esiteks on terrassiklambrid universaalsed ning sobivad kõikide terrassilaudade kinnitamiseks.

Klambrid pikendavad terrassi eluiga, sest terrassiklambrid kruvitakse terrassilaua tagaküljele – kasutusküljele ei jää kruvikohtasid, kust niiskus laua sisse tungib ja algab puidu mädanemisprotsess. Kuna terrassilauad kinnitatakse aluskonstruktsioonile ainult ühest servast, siis lauad ei kahjustu nende paisudes ja kahanedes – puit saab loomulikult paisuda ja kahaneda ning sellega väheneb ka lõhede oht terrassil.

Terrassilauad hingavad, kuna klamber tekitab terrassilaua ja aluskonstruktsiooni vahele 6 millimeetrise õhuvahe, tänu millele ei teki puit-puit kokkupuudet ja koguneval niiskusel on võimalik välja pääseda. Seega klamberkinnitusega kaitstakse terrassilaudasid, aluskonstruktsiooni ja kruvisid.

Terrassklambrite kasutamine teeb lihtsaks laudade ükshaaval eemaldamise või välja vahetamise ning loomulikult on klambrite kasutamise eeliseks ka terrassi esteetilisem väljanägemine.

Sihga DielenFix DFII on enimmüüdud terrassiklamber SIHGA valikus. Klamber on toodetud patenteeritud SIHGAMID süsinikkiuga tugevdatud fiiberplastist materjalist, mis on vastupidav ja pika elueaga ka ekstreemsetes tingimustes.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

SIHGA GleitFix GF on uus toode SIHGA valikus, mis on välja töötatud DielenFix DF II klambri baasil, parandades selle kasutusmugavust. SIHGA terrassiklambrid tarnitakse alati komplektis, koos kõikide terrassi paigaldamiseks vajalike karastatud roostevabast terasest kruvidega. Soovi korral saab tellida ka A4 happekindlast roostevabast terasest kruvidega, mis sobivad näiteks kloori või soola sisaldavat keskkonda. SIHGA terrassiklambreid saab osta kõikidest Puumarketi kauplustest.

Laos on olemas ka 22 mm kruvidega komplektid, mis sobivad 24-30 mm paksuste terrassilaudade kinnitamiseks, lisaks saab tellida ka õhemate ja paksemate terrassilaudade paigaldamiseks sobilikke komplekte. Terrassiklambrite komplektid on saadaval kahes koguses, 100 klambrit + 300 kruvi – saab paigaldada ca 2-3,3 m2 terrassilauda sõltuvalt laua laiusest ja laagivahest ning 300 klambrit + 900 kruvi – saab paigaldada ca 5-10 m2 terrassilauda sõltuvalt laua laiusest ja laagivahest.

Lisaks universaalsetele klambritele on SIHGA tootevalikus ka spetsiaalsed SenoFix II SX terrassiklambrid termotöödeldud terrassilaudade paigaldamiseks, mida saab osta ainult koos termotöödeldud männist või saarest terrassilaudadega, kuhu on külgedele freesitud spetsiaalne SenoFix kinnitussoon.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Sihga terrassikandurid

Sihga JustiFix seeria tootevalikus on erinevad tooted terrassi aluskonstruktsiooni ehitamiseks. JustiFix toodetega saab ehitada terrassi aluskonstruktsiooni oluliselt lihtsamalt ja kiiremini, ilma tülikate ja aeganõudvate kaevamisteta ning postide valamiseta. Kui on soov ehitada ajutist terrassi või teisaldatavat suveterrassi, siis ei pea isegi pinnast eemaldama. JustiFix tootevalikus on olemas spetsiaalne katteriie JustiFix JV, mis takistab niiskuse aurustumist pinnasest ja tungimist terrassi konstruktsioonidesse, kuid laseb ülevalt tuleval vihmaveel pinnasesse minna. JustiFix terrassikandurid on reguleeritava kõrgusega, lihtsasti paigaldatavad ja vastupidavad.

JustiFix II JM seeria terrassikandurid on reguleeritava kõrgusega 30-80mm kompaktse suurusega metallist ja plastist kandurid. Sobivad hästi terrasside ehituseks kohtades, kus tasapindade vahe ei ole suurem kui 50mm ja aluspind on tasane ning kõva (näiteks suvekohvikute terrassid, rõdud). Saab paigaldada ka pehmele aluspinnale, kuid siis oleks vaja kandepinna suurendamiseks kasutada betoonist alusplaati, näiteks kõnniteeplaati. Ühe kanduri kandevõime on ca 120 kg (ca 480 kg/m2 kohta). Kandurid tarnitakse 40 kaupa karbis, sellest kogusest piisab umbes 10 m2 terrassi aluskonstruktsiooni ehituseks. Toode on saadaval Puumarketi kauplustes.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Justifix II JK seeria terrassikandurid on reguleeritava kõrgusega 30-50mm või 50-90mm (koos adapteriga kuni 510mm) plastist kandurid, millel on laiem alusplaat ja kandevõime kuni 610kg kanduri kohta. Terrassikandurid sobivad kasutamiseks nii kõval kui ka pehmel pinnasel.

www.puumarket.ee

Sisestatud: 23.05.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki