Artiklid ja uudised

Vineerimaailm jagab 7 võimalust, kuidas vineeri aias kasutada

Vineer on mitmekülgne materjal ja sobilik kasutamiseks ka ilmastikukindlust nõudvas keskkonnas nagu seda on aed. Soojad ilmad on ammu viinud juba sammud aeda, et hakata planeerima uut hoaega ja värskendada nii lillepeenraid, kasvuhooneid, kuure kui ka garaaže.

Haagised ja kärud
Selleks, et üldse koristamisega peale hakata, peaksid kõigepealt tööriistad korras olema. Veekindel vineer sobib ideaalselt kärule põhjaks. Niisamuti hästi sobib see ka haagistele, mille põhjad vajavad värskendust.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Peenraäärised
Rohimisvaeva vähendamiseks eralda peenar murust peenaräärisega. Kõige paremini piirab muru levikut peenrasse täielikult pinnasesse surutud ääris. Peenraäärised vali vastavalt ülejäänud aiastiilile (puidust, plastikust, rauast jne). Peenraääristega saab ka veel kompostihunnikuid piirata. Vineerimaailma vineeritükkide laost leiad endale kindlasti soodsalt vajaliku materjali.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Toed ja raamid
Kõrged, rikkalikult õitsevad püsililled kipuvad tuule, vihma või õisiku raskuse all lamanduma. Osadele taimedele piisab maa sisse torgatud kepist. Kuid näiteks pojengid vajavad juba kindlamat tuge. Selleks paiguta juba suve alguses peenrale jalgadega raamtugi. Selle katavad taimed hiljem oma lehtedega. Tähtis on vaid kindlalt suruda taimede vahele või ümber maa sisse.

Lillekastid
Veekindlast vineerist saab veel valmistada näiteks eraldiseisvaid lillekaste. Need ei paku mitte ainult silmailu aias, vaid on ka vastupidavad, lihtsad ehitada ja esteetiliselt nauditavad vaadata.

Kasvuhoone
Kasvuhoones saab veekindlast vineerist paigaldada tugeva ja stabiilse vahekäigu põhja. Kummikutega kasvuhoones käies on kindlasti oluline libisemiskindlus, mille tagab vineeri kattev tekstuuriga filmikiht. Niisamuti sobivad kasvuhoonesse ka vineerist peenraäärised.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Seinad ja riiulid
Vineertahvlitega saab hästi katta ka siseseinu. Vastavalt maitsele võib neid kas viimistlusvahenditega töödelda või mitte. Samuti on vineer väga hea materjal uute riiulite või prügikastide ehitamiseks. Sobib hästi ka tööriistade seinal hoidmiseks vajaliku raami meisterdamiseks.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Puukuuri või garaaži põrand
Kui kuuride või garaaži põrandad vajavad ehitamist või uuendamist, siis miks mitte teha need vineerist? Headest tuulutusomadustest tulenevalt saab kuuri või graaži põrand endale vineeri abil pikaaegse põrandakatte. Tähtis on valida vaid õigete omadustega materjal.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Vaata veel siit, kuidas kuuri põrandat ehitada:


www.vineerimaailm.ee
Facebook

Sisestatud: 14.06.2017

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki