Artiklid ja uudised

Ärka stiilselt Woodtime multifunktsionaalse äratuskella abil

Äratuskell, nagu nimigi ütleb, on mõeldud äratamiseks. See on olnud nii viimased 75 aastat, kuna esimesed toimivad alarmkellad jõudsid turule alles 1950. aastatel. Enne seda oli olemas amet “professionaalne ärataja”, kelle ülesandeks oli töölisklassi inimesi õigel ajal sundida üles tõusma. Õnneks või kahjuks tänapäeval selliseid äratajaid ei ole, kuid on olemas mitmeid ja erikujuga alarmkelli. Miks aga peaks äratuskella üldse omama, kui tegelikkuses ajab asja ära ka nutitelefon?


Esimeseks asjaks saab välja tuua, et äratuskellal - ükskõik, mis stiiliga - on dekoratiivne tähtsus. Alguses ei tundu see olevat oluline asi, aga sisekujunduses loevad detailid. Need väikesed - algul märkamatu tähtsusega detailid - muudavad ruumi väljanägemist drastiliselt. Loomulikult kehtivad siin ka kuldreeglid: kui tuba on heledat tooni, siis peaks ka kell seda olema ning kui tuba on minimalistlik, siis peaks ka kell seda esindama, ja nii edasi ja nii edasi. Värvid ja stiil loeb, kuid muidugi ei tohiks unustada kuulsat Picasso ütlust - “Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist”, mis tõlkes tähendab “Õpi reeglid selgeks nagu professionaal, et sa saaksid neid eirata nagu kunstnik”.

Äratuskell esindab tavaliselt toas kui ka selle omaniku elus korda. Tuba võib olla segamini, kuid äratuskell on ikka oma kohapeal. Inimene võib tunda, et ta elus puudub distsipliin, kuid ta tõuseb ikka iga hommik ülesse koos äratuskella tirinaga. See rutiinne asi tekitab tihtipeale külalistes imestust. “Vau, sa omad äratuskella” on täiesti tavaline ütlus tänapäeval, sest alarmkell on muutunud luksuskaubaks.

Kui rääkida viimase aja trendidest, siis võib näha, et minimalismi kõrvale on tekkinud täielik vastand - maksimalism. Maksimalismi põhimõtteks on see, et kõike peab olema palju. Ajaga tuleb kaasas käia ja seda peaks ka detailide juures täheldama. Kui süveneda maksimalismi, siis võib võtta aluseks kaks tegurit - väljanägemine ja funktsionaalsus. Tõsi, sisekujunduses loeb rohkem väljanägemine, kuid ei maksaks unustada ka funktsionaalsust.

Kas poleks mitte hea, kui äratuskell või mõni muu eluline vidin suudaks teha midagi rohkemat, kui ta algselt disainitud oli. Eriti maksimalismis oleks see tähtis. Peaasi, et oleks midagi palju. Jah, kord peab olema, kuid esile peab kerkima rohkus ja küllasus - ei mingit koonerdamist.


Äratuskelli on mitmeid, kuid maksimalismiga läheb ünsagi hästi kokku woodtime alarmkellad. Need kellad on disaini poole pealt üsnagi minimalistlikud, kuid funktsionaalsus ületab igasuguse minimalistliku piiri. Woodtime puitimitatsiooniga LED kellad näitavad aega, temperatuuri, kuupäeva koos aastaga; lähevad plaksuga tööle; kellade sätteid ja LEDi tugevust saab reguleerida; kelladel on olemas nädalavahetuse mood, kus kell ei ärata; produktiivsuse kohapealt puudub ka kelladel “snooze” nupp.

Lisainfot küsi e-maili teel info.woodtime@gmail.com ja Facebooki lehelt.

Sisestatud: 19.06.2017

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki