Artiklid ja uudised

Thermory termopuit Puumarketist – tervislik ja keskkonnasõbralik

Kui valida ehitusmaterjale, siis tasuks alati eelistada just neid, mis loovad meile tervislikumat elukeskkonda. Puit on selleks alati olnud üks eelistatumaid valikuid, kuid puit on saanud vahel ka etteheiteid, nagu poleks see piisavalt vastupidav, seda eriti plastmaterjalidega võrreldes.

Puumarketi tootevalikusse on lisandunud Eesti ettevõtja OÜ Brenstol termotöödeldud puitmaterjalid. OÜ Brenstoli näol on tegemist Eesti kapitalil põhineva ettevõttega, kelle Thermory kollektsiooni kuuluvad termotöödeldud puidust terrassidtermomänd ning termosaar, samuti magnooliast saunalava– ja voodrilauad.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Kui töötlemata puidu puhul võib kohati olla tegu õigustatud kriitikaga, siis termopuidu puhul see ei kehti. Thermory puidu kõrge vastupidavusklass on seejuures saavutatud tänu kemikaalivabale puidutöötlusele, mis toimub vaid temperatuuri ja veeauru mõjul. Seega ei sisaldu termopuidus ka kemikaale erinevalt komposiitmaterjalidest (WPC – Wood Plastic Composite).

Termopuit on puit, mille vastupidavust on temperatuuri mõjul märgatavalt parendatud. Termotöötlusprotsessis kaasneb puidu vastupidavuse suurenemisega veel mitu omadust, mis teeb selle ihaldatud ehitusmaterjaliks. Puit muutub mõõtmetelt stabiilseks, see ei ole enam see materjal, mis niiskuses-kuivas mängib, mistõttu on seda hea kasutada välitingimustes, terrassil, saunas ja ka põrandakütte puhul.

See puit lihtsalt enam ei ima nõnda vett nagu termotöötlemata puit, ta ei lähe kergesti hallitama, kopitama ja kannatab ka kuumust. Samas termopuit jääb oma eheduselt ikkagi puiduks, lihtsalt töötluse käigus saadud paremate omadustega, sealhulgas ilusa sügava ja ühtlasema tooniga puiduks.

Termotöötlust võib mõneti võrrelda leiva küpsetamisega. Protsess toimub vastavas ahjus ehk termokambris, kus olevate sensorite abil jälgivad arvuti teel töö käiku kogenud termospetsialistid. Protsessis ei kasutata ühtegi kemikaali, ainult temperatuuri ja veeauru. Pärast kasutamist saab aga termopuitu kasutada energiatootmiseks või vedada jäätmekeskusse – see ei jää erinevalt plastterrassidest keskkonda koormama. Nõnda saab Thermory puiduga luua keskkonnasõbraliku ja tervisliku elukeskkonna nii kodus kui ka avalikes ruumides.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Peamised puuliigid on saar ja mänd. Thermory saart iseloomustab läbiv tume toon ning ilmekas puidustruktuur. See lisab terrassile luksusliku tumeda ja eksootilise nüansi. Thermory mänd on aga heledam, sooja meetooni. Naturaalse puidu mustrit ja tooni on mitmedki tehismaterjalid proovinud jäljendada. Thermory puidus on esile toodud puidu iseloomulik ehe tekstuur ja sügav puitu läbiv toon. Regulaarse õlitamiseta muutub termopuit UV-kiirguse mõjul hõbehalliks ning vahel lastakse sel nii jääda taotluslikult, sest termopuidu omadused koos värvusega ei muutu.

Loe artiklit edasi siit.

www.puumarket.ee

Sisestatud: 06.07.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki