Artiklid ja uudised

Puumarket annab nõu, millega ja kuidas hooldada palkmaja fassaadi

Palkmaju töödeldakse sageli värvi asemel toonitud puidukaitsevahendiga. Põhjused tulenevad nii hoone välisilmest kui ka ehituslikust eripärast. Massiivse palgi niiskusesisalduse varieerumisest põhjustatud muutused on suuremad kui puitlaudisel ning seetõttu on palgi pinda soovitatav töödelda õhemat kihti tekitava pinnatöötlusainega.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Päike pleegitab toonitud puidukaitsevahendi värvitooni, seepärast peab päiksepoolsete seinte töötlust sagedamini kordama. Puidukaitsevahendi võib kanda otse kulunud, kuid eelnevalt puhastatud pinnale. Palkmaja võib soovi korral katta ka läbipaistmatu värviga, kuid sellisel juhul on soovitatav kasutada õhemat kihti moodustavat puidukaitsevahendit.

Toonitud puidukaitsevahendi koostisse kuuluvad värvipigmendid kaitsevad päikese UV-kiirguse eest ning hoiavad ära puidu halliks muutumise. Seetõttu ei soovitata kasutada värvitut puidukaitsevahendit.

Läbipaistva toote kasutamisel mõjutab lõpptulemust aluspinna värvus. Seetõttu tuleb läbipaistvate värvide kasutamisel ja eriti siis, kui on plaanis palkmaja värvust muuta, katsetada värvi katvust värvitavale pinnale sarnaneval pinnal ja valida selle järgi sobiv värvitoon. Kui palkmaja on korduvalt erinevat tooni puidukaitsevahenditega üle värvitud, saab pinna korrektseks läbipaistmatu puidukaitsevahendiga.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee
Kuidas palkmaja hooldada?

Esmalt tuleks puhastada seinad terasharja ja kaabitsa abil lahtisest värvist ja mustusest, seejärel pese värvitavad pinnad Teknose Rensa Facade fassaadi puhastava pesuainega. Rensa fassadipuhastusaine on tõhus vahend välispindade puhastamiseks enne pindade värvimist. See eemaldab mustuse, hallituse, vetikate kasvu ja muu mustuse, mis võivad nõrgendada värvi nakkuvust.

Rensa puhastusainet võib kasutada kõikidel ehituslikel pindadel, mis taluvad puhastamist veega: puit, betoon, krohv ning vanad värvitud pinnad. Lahjendatud kujul võib antud toodet kasutada hooldustöödel ka puhastajana, kuna see ei kahjusta enam levinud värve. Fassaadipuhastusaine on keskkonnasõbralik ja biolagunev.

Järgmisena krundi kõik katmata puitdetailid puidukaitsekrundiga, kindlasti tuleb jälgida, et pesuaine on hoolikalt maha loputatud. Puidukaitse krundil tuleks lasta vähemalt 1 ööpäev kuivada.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee
Seejärel värvi krunditud pinnad toonitud või läbipaistva puidukaitsevahendiga. Näiteks Woodex Aqua Wood on mõeldud peamiselt väljas oleva männi ja eksootilise puidu kaitsmiseks. Niisugused puiduliigid on tiikpuu, niinimetatud kõvapuu, tamm ja mahagon. Muud kohad, kus antud toodet kasutatakse on paadisillad, piirdeaiad, restid ja uksed. See takistab niiskuse imendumist, puidu lõhenemist ja määrdumist. Puidukaitsevahendil tuleb samuti lasta 1 ööpäev kuivada.

Soome värvitootja Teknose valikust leiab keskkonnasõbralikud puhastusvahendid ning ilmastikukindlad ja vastupidavad välisviimistlustooted, mis annavad puitpindadele hõlpsasti värske välimuse.

www.puumarket.ee

Sisestatud: 01.08.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki