Artiklid ja uudised

Kinnitusvahendid suurte ja massiivsete puitmaterjalide tarvis leiab Puumarketist

Puit on ehitusmaterjalina kogumas üha suuremat populaarsust ning põhjuseid ei ole vaja kaugelt otsida – tegemist on isetaastuva, hingava ja loomult sooja materjaliga. Lisaks on puidust ehitamine üks vanimaid ehitusviise ning õigesti püstitatud ja korrapäraselt hooldatud maja säilib aastasadu.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Lisaks traditsioonilistele ühepereelamutele ja suvilatele on viimasel aastakümnel hoogustunud ka avalike hoonete ja isegi korrusmajade puidust ehitamine. Seda eriti Skandinaavias, kus võib kohata nii puidust koolimaju, raamatukogusid, spordihooneid kui ka lausa 14-korruselist elamut. See viimane asub Bergenis ning on valminud Tartus asuvas Kodumaja majatehases.

On selge, et niivõrd keerukad konstruktsioonid esitavad tõsise väljakutse ka kinnitusvahenditele. Tehnoloogia areng avardab pidevalt piire selles osas, kui massiivseid ja keerukaid konstruktsioone on võimalik puidust ehitada ning selge on ka see, et kinnitusvahendite tootjad peavad selle arenguga sammu pidama.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Võib õigustatult küsida, et kuidas see kõik mõjutab Puumarketi era- või äriklienti. Vastus on lihtne – kinnitusvahendid, mis on välja töötatud lähtuvalt ülaltoodud vajadusest, on täna kättesaadavad ka tavatarbijale. Tõenäoliselt ei asu keegi meist ehitama 14-korruselist puidust elamut, kuid selleks tarbeks välja töötatud kinnitusvahendeid saab väga edukalt kasutada ka oluliselt väiksemahulisemate ehitistööde juures.

Täpsema info saamiseks loe artiklit edasi siit.

www.puumarket.ee

Sisestatud: 22.08.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki