KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Tumedat tooni valgustid valges köögis

Martin 21.09.2016 16:46

Tere

Tekkis küsimus, et mida Te arvate tumedat tooni valgustite kasutamise kohta?
Korteri remondi käigus on kööktuba kujundatud üldjoontes heledas/valges toonis. Tekkis mõte, et kontrasti loomiseks võiks laevalgustitena söögilaua kohal kasutada tumedat tooni kupleid. Samas ei ole ma kindel, kui hästi need kogu ruumi valgustavad, kuna tumedast kattest ei kuma vist valgus hästi läbi. Kas Te olete midagi sarnast oma töödes varasemalt kasutanud ning milliseks tulemus kujunes?

Tsiteeri

Pilery Kangur 22.09.2016 09:41

Tere!

Kõik oleneb konkreetsest olukorrast. Kontrasti toomine ruumi on vahel täiesti õigustatud. Kui valgusti altpoolt avatud kupliga ja asub näiteks madalal söögilaua kohal,siis saab vajalik ala piisavalt valgustatud. Kui tegemist,aga lakke suunatud valgustiga,siis hajub valgus mööda lage ning tume kuplikate annab vähe valgust läbi.
Mõttekas on alati pigem valgustada välja koht,mida kasutatakse (köögi töötasapind,söögilaud jms.) -- see on olulisem,kui kogu ruumi üksiku punkti(ebapiisav)laevalgustus. Näiteks soovitaks kasutada laes üksikuid neutraalseid(süvistatud) ledvalgustuse punkte ja siis lisaks söögilaua kohale pilkupüüdev (tumeda kattega)rippvalgusti on sobiv variant.

Kaunist sügise algust!
Pilery

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.