KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Üleminek keraamiliselt plaadilt parketile

Jekaterina 29.12.2016 08:02

Tervist,
köögi pinnale sai pandud keraamiline plaat ja elutuppa kolmelipiline tammeparkett, ülemineku kohale asetatud ülemineku T-liist. Plaadilt parketile ülemineku juures peale astudel parkett vajub. On see normi variatsioon?

Tänan vastuse eest

Tsiteeri

Tarmo Titov 29.12.2016 09:37

Tere!
Ujuvalt paigaldatav laudparkett võib tõesti teatud määral vertikaalselt liikuda läbi õhuvahemiku, mille moodustab parketi alla paigaldatud alusmaterjal. Alusmaterjalid on reeglina elastse olemisega materjal (nn alusvaht), mille ülesandeks on parandada põranda helisummutavust ning tasandada väiksemaid aluspõranda vigasid.
Eeldusel, et aluspõranda tasasus on normi piires (+-3mm/2m latiga mõõtes) ning alusmaterjal on paigaldatud vastavalt tootja juhistele, siis peaks olema antud lahenduse puhul kõik normide piires.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Oiver 19.01.2017 16:55

Tere.
Aga kui tegemist pole "ujuva" põrandaga - all on betoon, kõrguste poolest on kõik sama, mõlemad liimitud. Kas piisab mingist spets vuugitäitest või ikka T- liist?

Tsiteeri

Tarmo Titov 06.02.2017 12:17

Tere

Juhul kui mõlemad põrandakatted on jäigalt fikseeritud sama aluspõrandakülge, piisab sellest kui jätta paari millimeetriline vahe (näiteks sarnane keraamilise plaadi vuugiga), mis täidetakse sobivat tooni hermeetikuga. Päris tihedalt kokku panna ikkagi ei soovita, sest materjalidel on olemas siiski teatav paisumine-kahanemine, mis võib siia näiteks plaadi purunemiseni.

Tarmo Titov
Floorin põrandad



Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.