KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Esikudisaini eripära

Grandex Design 06.07.2016 14:32

Esik on esimene koht, kuhu inimesed teile külla tulles sisse astuvad, ning just esik annab esmamulje teie elamisest. Eesti sisekujunduses on kolm põhisuunda: uusehitused, magalarajoonide tüüpprojektid ja ümberehitused kuni 20. sajandi keskpaigani ehitatud majades, mille hulka arvame ka remonditud vanalinna korterid.
Erilist peavalu valmistavad nii omanikele kui disaineritele „vana kooli“ pikad ja kitsad esikud ja kui neisse on veel ka riidekapid sisse ehitatud, võib seda nimetada „vedamiseks“.
Esikus olevad esemed võib laias laastus jaotada kaheks: funktsionaalsed ja dekoratiivsed. Tasakaal just nimelt nende kahe vahel mõjutabki valikuid: konsool või lauake, vaas või pink, kapp või riiulid. Kuid, nagu me kõik väga hästi teame, avatud riidepuul ei pruugi just alati seda õiget, tapeediga sobivat värvi mantel rippuda. Põrandapeegel või -vaas ei pruugi kokku sobida teie alla meetriste pereliikmetega. Kuid miskipärast panevad just need väikesed seinavärve või uksepiitasid valides mõtlema eelkõige heledatele toonidele.
Suur hulk sügavalt raami sees olevaid pilte kitsa esiku seinal ei paku meile mugavat liikumisvõimalust. Samuti ei ole kitsas esik koht, kust saab vaadata samasugustes raamides suuri pilte, mille ilus te veendusite kui vaatasite neid 2-3 meetri kauguselt. See-eest on peeglid esikus alati hea lahendus, kuid paraku võib suure peegli raami hind olla kõrgem kui kõigi teiste aksessuaaride hind kokku. Sugugi mitte viimasel kohal on esiku koristamise mugavus. Pärast kahte-kolme tolmuimeja „süül“ toimunud „avariid“ väheneb ka vaibaga kaetud ruutmeetrite arv põrandal. Esiku valguslahendused on aga väärt eraldi peatükki.
Sisekujundaja meisterlikkus ongi mõõdetav ilu ja mugavuse harmoonilise kooseksisteerimisega.

http://grandexdesign.ee/news/esiku-design-01

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.