KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Pleegitaja ehk leelis

Tommi 09.01.2008 19:16

Uurisin kahest põranda firmast lihvimis ja õlitamis teenust. Ühest firmast tuli hind kõrgem sest öeldi, et põrand on vaja ka enne õlitamist pleegitada. Tahakski teada , et millistel juhtudel on vaja põrand enne pleegitada ja millistel mitte. Lisaksin veel selle, et ühes toas on vana tamme lipiparkett ja teises toas on uus kuuse laudpõrand

Tsiteeri

Tarmo Titov 10.01.2008 15:20

Puidul on omane tooni muutumine aja jooksul valguse mõjul - hele puit pleegib tumedamaks, tume puit heledamaks. Seda tooni muutumise protsessi on võimalik aeglustada, kasutades spetsiaalseid tugevaid leeliseid, millega enne puidu viimistlemist õliga töödeldakse puidu pinda. Samas peab arvestama, et mingi lõputut kaitset see siiski ei anna ja mingi aja möödudes on siiski toonimuutused märgatavad. Tamme puhul pole vahe nii tuntav, kuid kuuse laua puhul, mis on tõenäoliselt valitud oma heleda tooni tõttu, oleks mõistlik selle pinda pleegitada.

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Tommi 10.01.2008 21:56

Hakkas väga meeldima musta õliga töödeldud põrand. Kui nüüd põrand läheb selliseks tumedaks kas on vaja ikka põrand enne ka pleegitada või mitte?

Tänan

Tsiteeri

Tommi 11.01.2008 16:09

Hakkas väga meeldima musta õliga töödeldud põrand. Kui nüüd põrand läheb selliseks tumedaks kas on vaja ikka põrand enne ka pleegitada või mitte?

Tänan

Tsiteeri

Tarmo Titov 14.01.2008 13:17

Põrandaleelis on mõeldud männi ja kuuse puidu heleda tooni säilitamiseks.
Kasutades tumedat tooni õli, ei ole see vajalik, kuna puidu kollakaks muutumine ei paista enam välja.
Loodetavasti leiate endale sobiva lahenduse!

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Tõnis- vana põrandameister 29.02.2008 17:12

Kui tahad uut kuuselauda ikka kohe päris tumedaks ajada, siis võid ka eelnevalt tumeda pleegitajaga töödelda. Arvesta et õli pole nagu värv, et kui paksu kihi peale tõmbad, siis saad ka sellise tooni nagu purgis on. Ilma pleegitajata võib tulemus ka esimesel korral pigem tuhkjas hall olla. See sõltub, mis firma toodet kasutad.

Tsiteeri

Kylli Nurk 12.04.2008 14:31

Tere. Mul on kasepuidust parkett, 30 a vana. P6anda ebayhtluse t6ttu lihvimise tulemusel laigud. P5rand 6litatud. Soovin tulemuse paremaks. Kas olemasolevat laigulist 6litatud p6randat on v6iamlik tumadama lakiga yle teha ja kas siis laigulisus minimaliseerub ja kas selline p6rand lakki siss v6tab? V6i peaksin uuesti lihvima ja siis alles lakkima?

Ette t2nades
Kylli Nurk

Tsiteeri

Taavi Korjus 12.05.2008 11:40

Tere,

Vabandan hilinenud vastuse eest, kuna see tuli teise küsimuse sees välja.
laigulisus võib tekkida kas ebaühtlasest lihvimisest või sellest, et uus õli ei sobi vanaga kokku. Õlide omavahelist sobivust tuleb alati jälgida. Antud pildi puhul on näha ebaühtlane lihvimine. Pind on küll heledaks lihvitud, kuid lippide otsad ja servad on tumedad, näha on ka lippide vahele jäänud mustust. Lisaks võib ühtlasema tulemuse saamiseks kasutada tumedat toonõli. Lakkida õlitatud parketti ei saa.

Floorin põrandad,
tootespetsialist Taavi Korjus

Tsiteeri

argo 25.01.2010 22:22

Tere.
Põrand sai õlitatud valget tooni Osmocolor õliga, tulemus sai liiga valge. Kas on võimalik seda läbipaistvamaks kuidagi saada näiteks pleegitada(leelisega) või tuleb uuesti lihvida kiht maha ja uus õli panna?

Aitäh.

Tsiteeri

Raino 28.01.2010 18:01

Alati annab parima tulemuse uus lihv ja õlitus. Kui teha juba töödeldud tootele õlitus peale ei pruugi see tulla väga ühtlane.

Külli - sinul soovitaks kindlasti üle lihvida ja siis alles õlitada - tulemus kindlalt parem. Lihvida tuleks sügavamalt võimalikult - ehk alguses jämedama liivapaberiga, hiljem peenemaga. Tulemus jääb väga hea....

Raino
Parketipood.ee

Tsiteeri

Krislin 10.09.2015 01:23

Tere. Korteris on u 65 ruutmeetrit Esta tammeparketti mis on naturaalset tooni ja originaalviimistlusega st üle lakitud õlitatud ei tohiks olla. Soov oleks parkett võimalikult valgeks saada. Mida selleks teha ja kas läheb kokkuvõttes kallimaks kui uus põrand panna?!

Tsiteeri

Linda 19.06.2016 10:41

Ehitame sauna aga pole veel otsustanud mida p6randale panna, kas on parem laudp6randat teha v6i keraamilise plaadiga katta? Mida te soovitaksite ja miks? Samuti, mis puitu oleks k6ige parem kasutada seinte ja lava jaoks?

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.