KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

aluspõranda parandus

Marja 04.09.2009 12:11

tervist,
hakkasin esikusse paigaldama laminaatparketti, kui pvc eemaldamisel ilmnes, et aluspõrand, mis tehtud püssiplaadist, on osadest kohtadest läbi vettinud. Kuidas seda parandada? Kas saaks nii, et lõikaks need kohad välja ja asendaks uue püssiplaadiga (mida on 3 kihti) või oskate midagi muud soovitada? Samas väikeste kohtadena ka natuke hallitust.
Ette tänades,
mures remontija:)

Tsiteeri

Tarmo Titov 04.09.2009 17:54

Tere

Kui aluspind on niivõrd palju kannatada saanud, et see inimese koormust ei kannata, tuleks see kindlasti välja vahetada. Kuna kihid on paigaldatud suure tõenäosusega ülekatetega, on keeruline seda kohati lappima hakata. Kui niiskuskahjustus on pidev (lekkiv toru vms) tuleb ka see eelnevalt kõrvaldada. Juhul kui aluspind on piisava kandevõimega ja püsivalt kuiv võib laminaadi otse sellele paigaldada. Võimalusel soovitan katta aluspinna täiendavalt õhukese OSB- või puitlaastplaadi kihiga. See tagab, et poleks suuri astmeid plaatide üleminekul, kuna see võib vigastada aja jooksul laminaati.

Floorin põrandad,

Tarmo Titov

Tsiteeri

Heix 23.01.2010 16:24

Tere
Elan viiekorruselises 60l aastatel ehitatud majas kus laudpõrand, all ja vineer peale löödud.
Astudes mängib ja karjub korralikult,põranda alla on 10 cm õhuvahet jäetud.
Tahan panna laminaadi maha.
Kas ma peaksin kiskuma põranda lahti või on ka muid võimalusi kriiksumisest vabanemiseks?
Mingis vene saidis anti nõu : puurida augud sisse ja lasta makrofleksi täis.
Teises kohas kirjutas et pidavat olemas olema mingid spets-tyyblid, otsisin ehitus poodidest, seal pole keegi kuulnudki,sellistest tyyblitest.
Kas mul on mõtekas panna põranda alla soojustusmaterjal,millist soovitate?
Milline materjal oleks heliisolatsiooniks hea?
Ette tänades!
Heix

Tsiteeri

Raino 28.01.2010 18:04

Kas probleemiks on kaja? Kui jah, siis tuleks õhuvahed millegagi täita jah. Kui põrand kriuksub, siis tuleks üksteise vastu hõõrduvad põrandadetailid üle vaadata, et hõõrdumist ei tekiks.

Tsiteeri

Olavi 04.03.2010 09:58

Tere Heix,
Elan ka ise viiekorruselises majas, mis on küll veidi uuem, kui Teie oma, kuid kui ma korteri ostsin, siis oli ka seal vana põrand, mis kohati kriiksus ja nagises.
Kuna elutoas mul seda probleemi ei olnud, siis seal vahetust tegema ei pidanud, esikus ja köögis aga vahetasin põranda välja.
Kui Te soovite korralikult remonti teha ja on ka rahalisi vahendeid, siis mina soovitaksin Teil vana põrand üles võtta ja korralik uus ehitada.
Kui soovite odavalt teha, siis oleks mõistlik ehitada puidust, laagide vahele kindlasti paigaldada soojustus, peale püssiplaat, mis korralikult laagidele kinnitatud, samuti tuleb laagid korralikult kinnitada, et vältida hilisemat kriuksuma hakkamist.
Kuna vanad majad kostavad naguinii läbi, siis heliisolatsioonil erilist mõtet pole minu arvates, parketi alla kindlasti parketimatt, see summutabki sammumüra.
Edu teile!

Olavi
www.eermaehitus.ee

Tsiteeri

Aire 30.04.2010 21:45

Tere!
Elan 50 aastatel ehitatud puu majas.Põrandad kriuksuvad ja kostavad nii seinad kui põrandad läbi. Meie laste jooks põrandal on alumisele naabrimemmele nagu natiga üle toa sõitmine. probleeme alumisega küll ja veel. Tahame nüüd midagi ette võtta. Kust alustada, kas kogu kupatus tuleb üles kakkuda ja mis materjale teie soovitate põranda heliisolatsiooniks. Tore kui saate nõu anda ja vastaksite minu e-mailile aire68@

Tsiteeri

Tiina Seiler. 17.10.2013 13:17

Tere.
Sooviks tead sellist asja,vana põrand lihvitud, laudade vahel on vahed ja laudade sees on augud,millega saaks neid kinni panna,soov on ,lõpuks peale panna lakk.Aitäh.Tiina.

Tsiteeri

Mel 20.10.2015 12:06

Mul sama probleem, vana kortermaja puitpõrand krigiseb. Küsimus: kui puurida augud ja lasta makroflexi täis kas see hiljem uuesti krigisema ei hakka? Sest kui hiljem parkett peale panna ja krigisema hakkab, siis on päris keeruline seda jama korrigeerida.

Tsiteeri

Tarmo Titov 23.11.2015 11:14

Tere!

Paraku mingit lihtsat ning odavat lahenust olukorrale pole. Kõige õigem on ikkagi põranda üles võtmina ning uuesti, korralikult fikseerides ning isolatsiooni materjale kasutades uuesti ehitada. Vahuga põranda aluse täitmine on väga riskantne, kuna väga lihtne on eksida liiga palju vahtu pannes ja siis võib terve põrand üles punduda. Või siis liiga vähe pannes ei anna see mingit effekti. Samuti on sellised kohtparandused suhteliselt lühikese elueaga, mistõttu võivad need varem või hiljem uuesti tekkida.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Maret Sirkel 03.12.2015 14:25

Tere .Minul sama asi põrand nagiseb ,ragiseb ja paugub kui peal käin.Ootan koguaeg millal alt naaber ütlema tuleb.Põrand on vanadest laudadest tehtud.Mida teha ?

Tsiteeri

Tarmo Titov 22.12.2015 17:25

Tere

Ka siin pean vastama, et parima tulemuse annaks ikkagi olemasoleva põranda ülessevõtmine ja vana või uue põranda uuesti paigaldus. Sellised häälitsused tekivad kui elemendid (lauda omavahel, laudada ning laagide vahel või laagide enda kinnitused) pääsevad liikuma ning vajavad korraliku fikseerimist.
Alternatiivina võib kaaluda uue ujuva põranda (laudparketi, laminaadi vms) paigaldust olemasoleva põranda peale, kuid paraku on raske garanteerida et selle all ei hakka aluspind endiselt "häälitsema".

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Cas 14.01.2016 13:01

Tere,

Uus korter ja kahjuks yks varjatud puudus on see, et parkett, mis mulle on paigaldatud krigiseb jubedalt. See krigiseb igas toas ja mones kohas lausa vajub kui peale astuda. Milles voib olla probleem?
Ette tanades,

Cas

Tsiteeri

Cas 14.01.2016 13:01

Tere,

Uus korter ja kahjuks yks varjatud puudus on see, et parkett, mis mulle on paigaldatud krigiseb jubedalt. See krigiseb igas toas ja mones kohas lausa vajub kui peale astuda. Milles voib olla probleem?
Ette tanades,

Cas

Tsiteeri

Tarmo Titov 17.02.2016 22:37

Tere!

Laudparketi kriuksumine on reeglina ühenduse seotud laudade vahelise ühenduse liikumises. Põhjuseks võivad olla näiteks aluspõranda ebatasasuset tingitud paindumine (madalamates kohtades lauad painduvad läbi), ebapiisav paisuvahe seinte jm takistuste vahel (parketil pole võimalik piisavalt paisuda) või lihtsalt ebakvaliteetne ühendus (laudade ühendused pole tihedalt koos ning peal kõndides liigavad kogu aeg)

Paranadamiseks tuleb puudused eemaldada (aluspõrand tasandada, tagada piisavad paisuvahed) või ebatiheda ühednuse puhul ühednused kinni liimida.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Rauno 30.10.2016 19:00

Tere

Mure nimelt selline et koer on põrandale lasknud ja parkett selle koha pealt tumedaks tõmmanud. Kas on mingi moodus kuidas seda parandada ilma et peaks tervet põrandat lahti võtma?

Tsiteeri

Tarmo Titov 16.11.2016 21:38

Tere!

Kui ei ole võimalik või pole mõistlik tervet põrandat ülesvõtta, on olemas tehnikad üksikute laudparketi laudade asendamiseks. Siin on üks näidis video selle teostamiseks https://www.youtube.com/watch?v=IDVCgu7VltA

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Andro 16.03.2017 08:13

Kaks aastat tagasi valminud korteris kõikides tubades puitparkett nagiseb? Arenadaja ja töödejuhataja väidavad et see on normaalne. Eelnevalt elasime eramajas ja mitte ühtegi naginat ei olnud puitparketil. Milles võib asi olla?

Tsiteeri

siim 05.08.2017 22:10

Tere.

Sai ostetud 70ndatel ehitatud korter, laudpõrandad olid kõverad, kriiksusid ja krääksusid. Sai kõik üles võetud kuni paneelini, paneelide pealne pind jube kõver. Minu küsimus oleks, et kuidas oleks kõige õigem uusi laage fikseerida, kas peaks paneeli pealsed sirgeks saama, mis võiks olla samm, kas peaks panema midagi vahele, et puit otse betoonile ei toetuks? OSB plaat läheb peale ja sinna omakorda veel laud.
Oluline on, et uus põrand saaks vaikne ja võiks tantsu lüüa. 2. korrus.

Tsiteeri

Tarmo Titov 18.08.2017 16:44

Tere!

Tegemist pigem küll üldehitusliku küsimusega, kuid mõned viited alupõranda osas.

Müra tõkestamisel kehtib põhimõte, et mida vähem on omavahel otse kontaktis konstruktsioonielemendid, seda raskemini liigub heli edasi. Laagid võiks toetuda üksnes toestuskohtades aluspaneelile ning ka seal võiks kasutada näiteks kummist helisummutavuspatjasid tugede all.
OSB plaatide vajalikud paigaldusvõtted on võimalik lugeda näiteks siin: http://plaadikeskus.eu/et/sisu/osb-plaadi-paigaldusjuhend
Laagide vahed tuleb kindlasti korralikult täita isolatsioonimaterjaliga.
Fikseerimisel ära hoia kokku kinnitusvahenditelt. Puitpõrandate puhul põhjustab kriuksumisi elementide omavaheline hõõrdumine.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Nele 30.05.2018 09:15

Tere,

Kas on kuidagi võimalik parandada puitspoonparketti, mis on saanud veekahjustuse ja nüüd nö lainetab.

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.06.2018 11:31

Tere

Niiskuskahjustusega spoonparketti paraku üldjuhul taastada ei saa, kuna väärispuidukiht on väga õhuke ega kannata lihvimisi. Kahjustusega toode tuleb välimuse korrastamiseks välja vahetada.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

uu 17.08.2018 10:53

Tere

Milline on kõige efektiivsem viis vana põranda eemaldamiseks juhul kui maas on vineer, mis on liimitud vana laudpõranda külge?

Head
U

Tsiteeri

Tarmo Titov 22.08.2018 17:26

Tere

Liimühendust on reeglina väga raske lahti võtta, seega efektiivseim viis vineeri eemaldamiseks on ilmselt selle tükk haaval välja lõikamine koos vana laudpõrandaga. Või ehitada uus aluspõranda tasapind juba vineeri peale.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Lilian 22.09.2018 12:30

Tere. Tahan teha teisele korrusele sellise põranda, mis kannataks ka tantsimist st et väga ei kostuks alumisele korrusele, ei krigiseks ja oleks piisavalt tugev, et taluda kõiksugust hüppamist.

Tsiteeri

Jaanika 11.10.2018 22:37

Tere

Mul on mure võtsin maast vana laminaat põranda ära ja panin uue aga toa keskel astudes laminaat pórand kõigub. Mida teha kas uuesti ùles võtta ja uuest paigaldad?

Tsiteeri

Jaanika 11.10.2018 22:38

Jaanika kirjutas:
Tere

Mul on mure võtsin maast vana laminaat põranda ära ja panin uue aga toa keskel astudes laminaat pórand kõigub. Mida teha kas uuesti ùles võtta ja uuesti paigaldada?

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.10.2018 20:00

Lilian kirjutas:
Tere. Tahan teha teisele korrusele sellise põranda, mis kannataks ka tantsimist st et väga ei kostuks alumisele korrusele, ei krigiseks ja oleks piisavalt tugev, et taluda kõiksugust hüppamist.


Müra kostumine läbi vahelae on pigem ehituslik küsimus kui materjali teema, mida saab mõjutada näiteks pigem sobilikke isolatsioonimaterjale kasutades.
Viimistlusmaterjali osas võiks kaaluda näiteks laminaatkatte kasutamist, kuna materjali pind on kõva ning sobib ka kingadega peal tantsimiseks ilma, et muljumisjälgi pinnale tekiks. Soovitatav on valida pigem paksem (8mm või enam) ning kõrgema kasutusklassiga (klass32 või enam) toodet.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.10.2018 20:03

Jaanika kirjutas:
Tere

Mul on mure võtsin maast vana laminaat põranda ära ja panin uue aga toa keskel astudes laminaat pórand kõigub. Mida teha kas uuesti ùles võtta ja uuest paigaldad?


Ujuva põranda läbivajumine on reeglina tingitud kahest põhjusest - ebatasane (lohkus) aluspõrand või ebapiisav paisuvahe materjali ja seina vm põrandaga ristuvad elemendid (küttetorud, trepid jms) Jälgi et oleks alati tagatud piisav paisuvahe u. 5-10mm!

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Julia 29.11.2018 11:30

Tere,

Mööbli tõstmise käigus ühest toast teise sai kriimustada parkett (kriim on ainult ühes kohas 20 cm), kas oskate soovitada kelle poole ma võiksin pöörduda parketti parandamiseks?

Tsiteeri

Annu 05.07.2019 20:23

Tere
Aastaid tagasi sai köögi põrandale pandud terves ulatuses pvc. Soov oleks see välja vahetada, kuna aeg on teinud oma töö ja pvc on ka paari koha pealt katki. Kuidas oleks see võimalik välja vahetada nii, et ei kahjustaks köögi mööblit ja põranda tasapind ei muutuks. PVC all on saepuruplaat.

Tsiteeri

Tarmo Titov 12.07.2019 18:07

Annu kirjutas:
Tere
Aastaid tagasi sai köögi põrandale pandud terves ulatuses pvc. Soov oleks see välja vahetada, kuna aeg on teinud oma töö ja pvc on ka paari koha pealt katki. Kuidas oleks see võimalik välja vahetada nii, et ei kahjustaks köögi mööblit ja põranda tasapind ei muutuks. PVC all on saepuruplaat.


Tere

Katte ülesvõtmisel eemalda võimalikud lahtised mõõblielemendid ja sokliliistud. Mujalt tuleb põrandakate noaga läbilõigata võimalikult mööbli lähendalt ja eemaldada vahetamist vajav kate. Uue katte puhul lõika see tihedalt vastu mööblit.

Tarmo Titov
Floorin interjöör

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.