Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

7 kasulikku nippi, kuidas kodu stiilselt ja soodsalt kujundada

Kes meist ei sooviks nautida oma kodus sisustust, mis oleks justkui ajakirja kaanelt tuppa astunud? Paraku tekivad aga kahtlused selle osas, kas kaunid Pinterestis nähtud disainid jäävad üksnes unistuseks, kuna kitsas eelarve seab oma piirid.

Need kahtlused võib aga peast pühkida, kuna Financer.com jagab mõned kasulikud nõuanded, kuidas vähese kavalusega dekoreerida oma kodu imekaunilt isegi limiteeritud eelarve juures.

1. Vähem on rohkem

See tuntud filosoofiakild on üks kõige kindlamaid viise, kuidas tagada ühtse stiilijoonega sisustus. Kui vältida kodu ülekuhjamist ebavajalike „vidinatega“, saab ruum särada täies ilus ning tulemuseks on harmooniline disain. Selgelt on selline lähenemine ka rahakotile sõbralikum – mida vähem allud ahvatlustele ning järgid minimalistlikku disainisuunda, seda vähem pead eelarvet koormama.

2. Kuluta rohkem üksnes suurematele esemetele

Võib küll kõlada veidralt: kuidas saab raha kokku hoida, kui just rohkem kulutada? Mõtle aga oma isiklikule garderoobile: investeerida tasub kingade, mantlite ja käekottide ostmisele. Sama kehtib kodu kohta. Investeeri võtmetoodetesse, mis loovad tervikliku välimuse – need on tavaliselt mööbliesemed nagu diivan või kohvilaud ning kaunid vaibad ja muu selline. Ülejäänud pisidetailid võivad olla pärit kas või teise ringi poodidest.

3. Mine aardejahile

Rääkides teise ringi poodidest, siis pole paremat võimalust soodsa hinnaga leida unikaalseid kujunduselemente. Põnev vaas või laualamp võib olla just see, mis annab ruumile lõppviimistluse. Second-hand poed on täis huvitavaid leide, mis annavad su kodule erilise hõngu, ent samas on ka lõbus selliste toodele "jahil" käia.

 Alkuperä: financer.com

Alkuperä: financer.com

4. Ära muretse sobitamise pärast

Väga lihtne on sattuda elevile ning proovida kõike ruumis kokku sobitada - nii värve, tekstuure kui ka materjale. Kui sa soovid aga luua eriti stiilse hõngu, unusta sobitamine täielikult. Kõige vingemad sisekujunduslahendused on loodud mitmetest erinevatest stiilidest, viimistlustest ja tekstiilidest – näiteks antiikmööbel koos modernse mööbliga, metalliktoonid koos naturaalsete roheliste toonidega jne. Tulemus on omapärane ja üllatavalt harmooniline, samas ei pea sa muretsema nö täiuslikult sobivate esemete otsimise pärast.

5. Hoia pakkumistel silma peal

Kui soovid pisut raha kokku hoida, tasuks registreeruda oma lemmik sisustuspoodide uudiskirjade saajaks ning jääda ootama, kuni postkasti potsatab mõni eripakkumine. Nii võid endale üllatuslikult säästa üsna kopsaka summa.

6. Tee nimekiri asjadest, mida sul reaalselt vaja on

Ilma plaanita ostlema minemine on üks kõige suuremaid karuteeneid, mida sa saad oma rahakotile teha. Seepärast pane juba kodus kirja, mida sul täpselt vaja on, selleks et luua oma unistuste sisekujundus. Kui tead enne poodi minemist, milliseid esemeid otsid, on tunduvalt lihtsam ahvatlustele vastu panna ja seega ka püsida määratud eelarve piirides.

7. Tee ise nii palju kui võimalik

Nagu öeldakse: ise tehtud, hästi tehtud. On mitmeid toiminguid, mida saad hõlpsalt teha ilma abi palkamata – näiteks tapeetimine, seinade värvimine, laua vahatamine või muu selline. Lisaks raha säästmisele on see lõbus ning tekitab mõnusa rahulolutunde, kuna oled ise kodu kallal nokitsenud.

Võimalusi kodu kaunilt sisustamiseks ilma rahakotti oluliselt tühjendamata on tohutult. Vaja on üksnes natuke nippe raha säästmiseks ning korralik annus pealehakkamist – nii saab sisustada kodu just nii nagu oled oma unelmates ette kujutanud.

Lisainfo:
Financer.com Eesti
ee@financer.com
Financer.com
Facebook

Lisätty: 22.06.2017