Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Looduslik ja abstraktne kumer maja

Arhitektid, kes on oma elus loonud piisavalt palju kandilisi ja tavapäraseid maju, innustuvad rajama ka erinevate kujude ja vormidega ehitisi. Inspiratsiooni saadakse loodusest, muusikast, kunstist. Põhiliseks ajendiks omanäolise ehitise rajamisel on soov, et hoone harmoneeruks soovitud maastikule kas siis metsas, mere ääres või mägedes.

Vaatame ühte omanäolist maja Ameerikas. Tihtilugu rajavad kogenud arhitektid sellise maja just endale elamiseks, et teostada oma unistuste töö ja unistuste kodu.

See kaardus abstraktne maja on loodud Robert Harvey Oshatz Arhitektide metsas Ameerikas, Portlandis, Oregoni osariigis. See kuulub inimesele, kes on saanud inspiratsiooni muusikast. See abstraktne maja sobib ümbrusega väga hästi, sest on enamasti valmistatud looduslikest materjalidest. Maja meenutab suurt puud ja looduslikke müüre, mis harmoneeruvad huvitavalt sellesse metsa. Selle maja sisustuses on palju unikaalset ja lahedat . Maja läbiks nagu kaamera, mis suundub siseruumidest sujuvalt välja ja vastupidi. Kaamera on nagu tunnel, mille kaudu saab liikuda sisse ja välja, ainult klaas on takistuseks saamaks aru, kas oled sees või väljas. Samuti jooksevad paljud ehitusvormid sellest majas nagu harmooniliselt läbi, võiks öelda isegi nagu musikaalselt. Näiteks on väga ilus naturaalsest puidust lagi ja ujuvad kurvilised lamineeritud puidust talad, mis nagu murduksid elutoa klaasseinas. Milline suurepärane maja elamiseks.
Esmapilgul tundub ühel küljelt tegu olevat kas laevaosaga või sõjaaegsete ehitistega.



Haljastuseks sellisele majale on ümberkaudne mets, kuhu ehitis hästi harmoneerub.






































Sisekujunduses on kasutatud põhiliselt ümaraid vorme. Hele puit harmoneerub hästi ümbritsevaga.. Ka valgustuse lahendus mööbli kohal on ümarates vormides, mis on metalltoruna ehitatud.
































Ehitusmaterjalideks on kasutatud palju puitu ja klaasi. Pastelsed toonid sobivad hästi heleda puiduga. Kõikidest akendest avaneb rahustav vaade loodusesse.



Eraldi tuba on kujundatud sarnaselt fotokaamera objektiivile, kust avaneb ilus vaade rohelusse.


Pikk tunnel läbi maja annab veelgi avarust ja õhulisust.



Eelpool toodud kodu vaatamine annab kindlasti indu uute ideede loomisel. Sellise huvitava disainiga maja asukohta arvestades puuduvad ka suured kulutused haljastusele. Looduslikult kasvanud mets ongi selle maja kaunistuseks, kui just mõnda üksikut puud, põõsast ukse kõrvale ei soovi.

Loovat mõtlemist!

Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale: http://homehow.net/

Sisestatud: 13.09.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki