Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Hästi toimiva väikeköögi sünd

Keilas, vanemat tüüpi kivimajas elava pere sooviks oli muuta oma köök hästi toimivaks ja funktsionaalseks. Pere suurim soov oli, et kaoks segadus - ruumikitsikusest tulenev asjade küllus asenduks hästi planeeritud ja organiseeritud köögiga.
Kõlab super hästi ja on ilmeselt enamus perenaiste soov.
Kuidas seda kõike saavutada, kui esmapilgul on nii oskused kui ruutmeetmeetrid piiratud ning köögi suuruseks on vaid 8m2.

Vaade kööki enne

Vaade kööki enne


Vaatame, mil moel aitas sisekujundaja Victoria Rüütel rahuldada selle toreda Keilas elava pere köögikujunduse vajadused.

Et ruumi võimalusi realistlikult hinnata, on soovitav luua esmalt 3d plaan, et visualiseerida erinevaid võimalusi ja katsetada nö. võimalikke stsenaariume.

Keila kodu köögi 3d plaan

Keila kodu köögi 3d plaan

Väikeste köögide juures on ääretult oluline hästi läbi mõeldud mööbli paigutus. Perenaise sooviks oli võimalikult palju tööpinda ja kappe, et kõik asjad saaks ära pandud ning poleks enam silmale näha.

Et ruum avaramana tunduks, valiti esmalt heledad toonid ja valge kõrgläikeline eritellimusmööbel, mis pani köögi särama.
Köögimööbli tagaseinaks valis sisekujundaja Mutina "Dechirer" imearmsa keraamilise plaadi, mis on disainitud Patricia Urquiola poolt. Selle plaadi delikaatne pitsiline muster mängib väga ilusti valgusega.


Kuna korter asub vanemas kivimajas, siis aksendiks sai üks sein punastest dekoratiivtellistest, mis annab muidu valgele köögile hubasust, soojust ning meenutab vanaema vana ahju.
Loodulikuma ja maalähedasema miljöö saavutamiseks vahetati ka kogu korteri põrandad korgi vastu välja. Korkpõrand on looduslik ning pakub jala alla palju soojust. Lisaks summutab ta heli, on antistaatiline, vastupidav ning väga lihtne hooldada.

Vaade kööki pärast

Vaade kööki pärast


Varasema köögi suureks probleemiks oli ka tõsiasi, et ruumis oli tegelikult palju kasutamata kohti, kuid samas palju asju, mis kuskile ära ei mahtunud.
Seetõttu paigutas sisekujundaja ühte seina kõrged kapid, kus on cargo süsteemiga riiulid kuivainete hoiustamiseks, integreeritud külmik ja ahi.
Et veel paremini ära kasutada valamu all asetsevat prügisahtlit, siis sinna lisati samuti üks lisasahtel kuhu on hea näiteks nuustikuid, tolmulappe jmt-st panna.
Söögilaud sobitati akna alla - et aga ka liikumiseks ruumi tagada, lasi sisekujundaja ühe rea kappe valmistada standardist väiksema sügavusega. Ka lauajala otsustas Victoria planeerida laua keskele, et kellelegi laua ääres einestades lauajalad ette ei jääks ning ka laua all oleks enam ruumi.

Kõrgläikega valge köögimööbel

Kõrgläikega valge köögimööbel

Eritellimusmööbel: Knolle köögid

Eritellimusmööbel: Knolle köögid

Toole sai antud kööki otsitud kaua, kuna sooviks oli, et nad ei oleks nö. ruumi-raiskavad, aga samas mugavad ning muu interjööriga sobituvad. Lõpuks otsustati lihtsa joonega söögitoolide kasuks, mis osutusid ka üllatavalt mugavateks. Kuna toolid on puidust, siis võib need aastate pärast ilme värskendamiseks ka lihtsalt üle värvida.

Valgustus sai lahendatud siinvalgustitega ning lisaks köögile sai stiilsed Nordluxi MIB valgustid lisatud ka esikusse ja koridori.

Pere on lõpptulemusega väga rahul - neil on nüüdsest kaasaegne funktsionaalne köök, kuhu kõik vajalik ära mahub.

Artikli koostanud: Marika Poom, Sisustuswebí toimetus
Fotod: sisekujundaja Victoria Rüütel erakogu

Sisestatud: 27.10.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki