Tee ise

Lahedad vanast mööblist riiulid ja kapid

Tänapäeva kodudes kohtame tavaliselt kas klassikalist või modernset ja hästi funkstioneerivat mööblit, ent üha enam on asutud taastama ka vanu mööbliesemeid, et tuua interjööri omanäolist ja huvitavat aktsenti.

Kas tasub kohe visata ära vana mööbel lihtsalt sellepärast, et üks jalg on katki, värv kulunud, uksed ei käi korralikult kinni või oleme lihtsalt tüdinenud ja soovime koju värskust ning uudsust.

Minnes külla vanema põlvkonna tuttavale, kohtame sageli vintage mööblit, mis on siiani vastu pidanud ja teeb "silmad ette" ka tänapäeva masstoodangust uuele mööblile.

Oleme asunud uuesti väärtustama põlvkondade tagust mööblit ja aksessuaare - vintage on IN.

Üheks võimaluseks endale seesugune omanäoline mööbliese saada, on ise kasutuksjäänud mööblist või selle osadest luua uus ja huvitav kapp, riiul, laud jne.... - olla ise disainer :)

Sellise omanäolise mööbli võib valmistada elutuppa, esikusse, lastetuppa, kööki, kuhu iganes - tähtis on anda mööblitükile funktsioon, omapära ja kokkusobivus interjööriga.


Näitame teile võimalusi vana vintage mööbli kasutamisel uue loomiseks.

Näiteks saab vanale kapile luua väikesi uuendusi, võttes ära eest kapi uksed ning luues rohkem lahtiseid riiuleid või hoopis vastupidi, lisades kapile uksed juurde. Ideid on palju, esmalt mõelge välja millest on teil ruumis puudus - kas just riiulitest või ustega kappidest, kuhu peita isiklikke asju.


Sellise mööbli ehitamiseks võib kasutada ka ainult üksikult kasutuksjäänud riiuleid, öökapikesi, uksi, mööblijalgu, mööbliklaasi, valgusteid jne.....
Pisut loomingulisust ja kindlasti leiab kõigele vanale kasutuse.


Vanu kasutuksjäänud mööbliosi võib oskuslikult ka üksteise peale laduda moodustades riiuleid ja väikeseid ustega kapikesi. Kapi või riiulisüsteemi võib kinnitada ka seintele.
Interjööri värvi lisamiseks võiks vana, määrdunud või kulunud kapi mööblivärviga üle värvida.
Kui värvite sellise uue ja laheda mööblieseme üle kirkama tooniga, saate endale kindlasti ainulaadse ning ruumi imestava sisustuselemendi.






Sellised kombineeritud riiulid on heaks võimaluseks eksponeerida vanu mööblijalgu, üksikuid ja huvitava mustriga kapiuksi, klaasuksi või lihtsalt omapärase tooniga mööbliplaate.
Nii loome omale uue vintage või retro mööbli, mis väljendab selle looja kunstimeelt ja loomingulisust.


Fotodel näeme suurepäraseid näiteid disainer Thomas Wold -i loodud mööbliesemetest, mida ta ka edukalt müüb.
Nagu näeme saab sellisel taaskasutusel teha vanast mööblist väga kummalisi elemente, kuid ka igati modernseid ja kaasaegseid mööbliesemeid.





Vaatame pilti töö algusest ja lõpptulemusest, kuidas erinevatest vanadest mööblitükkidest kokku miksitakse kihvt laternaga kapp:




Vaatame kuidas vanale antiikkapile antakse uus ja uuendustega nägu:



Eelpool toodud nutikad ja leidlikud näited inspireerivad ka oma kodus uuendusi looma. Kui on võimalus kasutuksjäänud mööbliesemeid kusagil hoida, siis tehke seda ning ärge visake ära.
Oskuslikul kombineerimisel on võimalik luua interjööri ainulaadseid ning ilmekaid mööbliesemeid just vanu mööblitükke ära kasutades.
Eriti meeldib lastele koos vanematega meisterdada, seega miks mitte teha perega koos endale koju üks vahva riiul või kapp.

Palju entusiasmi ja leidlikkust uute mööbliteoste loomisel!


NB! Kõigile vintage huvilistele!
10. novembril leiab aset VINTAGE TALLINN VOL7
, mis ühendab inimesed, kes peavad lugu ja saavad inspiratsiooni möödunud sajandi kõige mõjukamate aastate toodangust.
Lisainfo: www.vintagetallinn.ee

Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale:


http://www.shelterness.com

http://www.shelterness.com
http://thomaswoldstore.com
http://thomaswold.com

Sisestatud: 30.10.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki