Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Millised on kaasaegsed terrasside põrandalahendused?

Ilm läheb üha soojemaks ja päike sirab taevas. Üha rohkem kisub hing õue. Mõnusalt sisustatud terrass või rõdu aitavad tubase läppunud talveõhu kopsudest välja saada ning tekitavad elamisele väärtuslikku lisaruumi.


Siinkohal ongi paslik taas rääkida põrandatest, sest korrektne ja mugav põrandalahendus on igasuguse keskkonna oluline alus. Põrandatega kipubki lugu nii olema, et kui need on korras ja näevad head välja, siis me neile liigselt tähelepanu ei pööra. Kui aga tekivad probleemid ja põrand kaotab oma välimuse, on jala all ebamugav või on seda oodatust keerulisem hooldada, muutub probleemi suurus pöördvõrdeliselt. Kui katki läinud mööblitüki võib lihtsalt välja visata, siis põranda vahetamine on äärmiselt tülikas ja kulukas protsess. Siseruumis eeldab see minimaalselt ruumist välja kolimist, maksimaalsel juhul võib tähendada erinevaid töid alates uue aluspõranda valamisest. Seetõttu ongi oluline teha juba alguses õige valik.

Puitterrassid
Korralikust materjalist ja hästi teostatult väärikas ja mõnus lahendus. Sobib hästi, kui oled hingelt meistrimees ja armastad asju oma kätega teha. Arvestama pead iga-aastase hooldusõlitamisega, et kaitsta puitu ilmastikutingimuste eest. Samuti lihvimisega, et vähendada pindude tekkimisvõimalust.

Kiviterrass

Kiviterrass
Sõltuvalt terrassi suurusest võib see kokkuvõttes kujuneda üsna mahukaks tööks, kuid tulemus on seda väärt. Puidust põrandad ongi seetõttu võrreldavad luksusklassi autodega, kuna hea tulemuse saamiseks tuleb oluliselt investeerida nii materjali soetamisse, selle paigaldusse kui hooldamisse. Kehv tulemus ei näe hea välja ja tekitab pikemas perspektiivis ainult peavalu.

Kiviterrassid
Soojas kliimas on kiviterassid väga levinud lahendus. Meie kehvade suusailmade juures on kivi enamasti külm ja palja jala all väga mõnus ei ole. Samas on kiviterrass tõeliselt vastupidav lahendus. Ka kivivalik on äärmiselt lai: täismassplaatidest looduskivini, lahtiselt paigaldatavatest plaatidest täielikult kinnitatud lahendusteni. Kiviterrass eeldab korralikku paigaldust, kuid peab muretult vastu aastakümneid. Kiviterrassi saab jala all mõnusamaks näiteks kunstmurust vaiba abil.


Edel kunstmuru. Kes ütles, et muru peab alati roheline olema? Allikas: www.floorin.ee

Edel kunstmuru. Kes ütles, et muru peab alati roheline olema? Allikas: www.floorin.ee
Kunstmuru
Üha enam kasutatakse välipindade katmisel kunstmuru. Seda ei pea väetama ega niitma ning hea kunstmurulahendus näeb äärmiselt ehe välja. Kunstmuru saab paigaldada ka kohtadesse, kus tavaline muru ei kasva või on seda tülikas kasvatada. Kunstmuru puhul tasub võrrelda erineva hinnaklassi tooteid. Odavad murud on madalad ja kõvad, tavaliselt ühevärvilised plastvaibad. Kallima hinnaklassi murud on paksemad ja mitmevärvilised, pakkudes oluliselt ehedamat ja mugavamat emotsiooni. Hea kunstmuru kestab väga kaua ning ei vaja erilist hooldust. Jalgpallurid ütlevad, et kvaliteetsel kunstmuruväljakul on isegi mõnusam mängida kui ehtsal muruväljakul. Ja suvel saab stressivabalt õhtuti koju tulla mõtlemata, et jälle on vaja hakata muru niitma.

Bergo kärgplaadid pakuvad kiiret lahendust rõdu korrastamisel Allikas: www.floorin.ee

Bergo kärgplaadid pakuvad kiiret lahendust rõdu korrastamisel Allikas: www.floorin.ee
Kärgplaadid
Kiiret ja soodsat lahendust pakuvad multifunktsionaalsed kärgplaadid. Meie märjas kliimas sobivad need eriti hästi just avatud rõdudele ja terrassidele, sest jäävad jala all alati kuivaks ja libastumiskindlaks. Korralik kärgplaat on ilmastikukindel ja väga vastupidav. Näiteks Bergo kärgplaadid on tuttavad ka praamide ja kruiisilaevade välistekkidelt, kus nad pakuvad turvalist ja mugavat jalgealust igasuguse ilmaga. Paigalduse koha pealt on nendega kõige lihtsam - enam-vähem sile aluspind ja kummihaamer on kõik, mida vajad. Plaadid tuleb toksida omavahel kokku ja põrand ongi valmis. Vajadusel saad need sama lihtsalt eemaldada. Bergo plaatide muster on piisavalt tihe ka tikk-kontsade jaoks, samas on see piisavalt sile, et sellel sõita kasvõi rulluiskudega.

Kui puit- ja kiviterrassi ehitus oleks mõistlik jätta spetsialistide hooleks, siis väiksema kunstmurulapi ja kärgplaatide paigaldusega peaks hakkama saama küll igaüks. Ja õigesti vallitud, heast materjalist ja hästi paigaldatud terrassilahendus teenib tõeliselt kaua.

Kunstmuru võimaldab katusele luua mida iganes

Kunstmuru võimaldab katusele luua mida iganes

Sisestatud: 22.05.2019

Floorin Interior

Tel:
655 8244, 655 3902
Aadress:
Pärnu mnt 139E/3, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

5 KÜSIMUST, MIS AITAVAD TEHA ÕIGE PÕRANDAVALIKU

Põrand on iga kodu alus, seda nii otseses kui ka kaudses mõttes. Kogu meie kodune elu toetub põrandale, samuti paneb põrandakujundus aluse kogu kodu disaini­kontseptsioonile. Õige põrandakatte valimine on enamasti keerulisem, kui lihtsalt kõige kaunima mustri või vastupidavaima materjali leidmine. On hulk teisigi faktoreid, mida tuleb arvestada valiku tegemisel: niiskus, libedus, mugavus, põrandaküte... Kodupõrandal on oluline roll meie elukvaliteedile, sest hästi valitud lahendus näeb hea välja, on mugav ja turvaline ning kestab kaua.

vaata kõiki