Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Mida peaks teadma enne katuseakende ostmist - nõu annab Puumarket

VELUX valmistab aknaid kõikidele hoonetüüpidele ja kõikide otstarvete jaoks. Põhivalikus on katuseaknad kaldkatustele ning lamekatustele, mida saab juhtida nii käsitsi kui automaatikaga. Lisaks on tootevalikus rõduaknad, terrassisüsteemid, vertikaalsed aknaelemendid fassaadile, väga hea soojapidavusega aknad passiivmajadele ning suitsueemaldusaknad ohutuse tagamiseks. Ruumi jaoks, kuhu katuseakent paigaldada ei saa, soovitab Puumarket päikesetunnelit. Saadaval on ka spetsiaalsed väljapääsuaknad ja katuseluugid nii eluruumidesse kui soojustamata pööningutele.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Kõigil, kel katuseakna paigaldamise plaan, peaks esmalt selgeks tegema järgmised teemad:
- Millisesse ruumi katuseaken pannakse?
- Kui suur see ruum on?
- Kuidas paikneb maja ilmakaarte suhtes?
- Kas aknast avaneb ilus vaade?
- Kas maja asub mürarikkas piirkonnas?

Et tagada ruumis piisav päevavalgus, soovitab Puumarket, et katuseakna klaasipind moodustaks 10%-20% ruumi põrandapinnast. Katuseakna alumine äär peaks põrandast olema 900-1000 mm, ülemine äär aga 2000-2100 mm. Veel tuleb mõelda sellele, kas tahetakse ennekõike mugavust või kas ehk asuvad aknad nii kõrgel, et käsitsi avada-sulgeda ei ulatagi. Sellisel juhul soovitatakse puldiga juhtimist – kas siis elektrilist või päikeseenergial baseeruvat.

 Allikas: puumarket.ee

Allikas: puumarket.ee

Kui akna põhitüüp on välja valitud, on aeg edasi mõelda, mis soovid ja nõudmised on klaaspaketile ja akna soojapidavusele. VELUX katuseakende soojapidavus jääb vahemikku Uw = 1,3 W/m2K kuni 0,51 W/m2K, seega on täidetud ka passivmaja katuseaknale kehtiv normatiiv. Katuseakendel on keskhinged akna 180° pööramiseks ümber oma telje, mis muudab välisklaasi puhastamise väga lihtsaks. Ülemise käepidemega akende integreeritud tuulutusklapp ja alt avatavate akende kaheastmeline tuulutusklapp laseb värsket õhku tuppa ka akent avamata. Sisseehitatud õhufilter tagab tervislikuma elukeskkonna, sest ei lase tolmu ega putukaid tuppa. Olenevalt akna omadustest ja hinnaklassist on VELUX katuseaknad jagatud kolme klassi: Standard, Standard Plus ja Premium.

Täpsema info saamiseks loe artiklit edasi siit.
www.puumarket.ee

Sisestatud: 01.09.2017

Puumarket AS

Tel:
679 1551
Aadress:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Iga maja on kellelegi kodu. See on paik, mida soovitakse muuta kauniks, mugavaks ja hubaseks. Kuigi linnapilti ilmestavad enamjaolt krohvitud kiviseinad, siis järjest rohkem on sinna lisandunud ka puidust fassaade.

Selline “puidune” lähenemine on eriti levinud just maapiirkondades, kuhu linnakära nii naljalt enam ei kostu. Metsaserval asuv puidust välisvoodriga maja paistab kui ideaalne pelgupaik, otsekui muinasjutust ehk kodu, selle kõige ehedamas tähenduses.

vaata kõiki