Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Nõuanne: kuidas valida koju sobiv mööblikomplekt

Hakates kodu sisustama, on lisaks seinavärvidele ja põrandakattele vaja ära otsustada ka see, milline mööbel koju kõige paremini sobiks. On disainereid, kes soovitavad vältida mööblikomplekti tervikuna ostmist ning kiidavas võimalust osta mööbel üksikute esemete kaupa – üks nädal kapp, järgmine nädal diivan, seejärel voodi jne.

Kuigi sellises vabas järjekorras vajalikke esemeid soetades võib tõesti tulemuseks olla väga omapärase disainiga tuba, on mööblikomplektidel siiski mitu eelist.

Milline on su elu praegu ja milline viie aasta pärast?
Alustada tuleks sellest, mis on väga tähtis: ostetav mööbel peaks otse loomulikult sobituma pere elustiiliga - nii praegu kui ka mõne aasta pärast.

Kui sa tead, et paari aasta pärast on perre lisandumas lapsi, või on plaanis võtta koju mõned armsad kutsikad, tasuks lumivalge mööbli asemel kaaluda ehk mõnda muud värvitooni. Seda eriti pehmet mööblit valides - antud juhul tasub eelistada määrdumisele vastupidavamat nahkdiivanit või kunstnahast diivanit kangaga kaetud diivanile.

Ideaalne tasakaal tähendab mööblit, mis vastab nii reaalsetele vajadustele kui ka esteetilistele ootustele. Ka mööblikomplekti korraga ostes võid sa omavahel toone, materjale ja stiile omavahel miksida.

Hea on muidugi teada, mis materjal millistesse oludesse paremini sobib. Näiteks täispuidust mööbel on paljude inimeste unistuseks, kuid unistades jäetakse esialgu kahe silma vahele faktid, et täispuit vajab ilusana säilimiseks regulaarset hooldust ning täispuidust mööbel on võrdlemisi raske. Kui sa kolid iga natukese aja tagant, võib väga raskete mööblitükkide liigutamine ja tõstmine muutuda ülesandeks omaette.


Mööblikomplekti ühine osa
Juba komplektina müüdav mööbel sobitub omavahel ideaalselt. Kui hakata ise mööbliesemeid kombineerima, on vaja jälgida, et neid ühendab siiski mingi ühine joon.

Selleks võib olla aktsentvärv, muster või ka näiteks mööbliesemete proportsionaalne suurus. Hiiglaslik sektsioonkapp ning äärmiselt õrn laud ei pruugi moodustada sellist harmoonilist kombinatsiooni, nagu vaimusilmas nägid.

Suurusega sama oluline on ka mööblile piisava hingamisruumi jätmine. Näiteks diivani ja diivanilaua vahele peaks jääma piisavalt ruumi -ikka selleks, et sealt vahelt saaks kõndida ning istudes ka mugavalt jalgu sirutada. Kappe ostes tuleb arvestada aga sellega, et mahuks ka kapiuksi avama. Ja muidugi ei tohiks alahinnata liikumisruumi erinevate mööbliesemete vahel.

Üheks variandiks, kuidas kindlustada, et ruumi jagub piisavalt, on ostetavate mööbliesemete piirjoonte teibiga mahamärkimine. Võta ette soovitud mööbliesemete mõõdud ning maalriteipi kasutades saad maha märkida kohad, kuhu need mööbliesemed paigutuksid. Sel juhul näed kohe ära võimalikke ohukohti - näiteks, kui kapp peaks ukse liikumisele ette jääma või kui riiul ei mahu vajaliku akna alla.

Lisaks ustele on vaja tähelepanu pöörata ka kitsastele koridoridele, treppidele ning ümber nurga liikumisele. Ka kogenud disaineritel on juhtunud, et tellitud mööbel mahub küll tuppa, ent ei mahu koridori või trepile, kust kaudu on ligipääs. Seega mööblikomplekti ostes ei tohi ära unustada ka seda, kuidas mööbel kohale toimetada.

Võta aega planeerimiseks ja valimiseks
Võttes arvesse kõike eelnevat, on hea mõte mööblit ostes veidike aeg maha võtta. Seetõttu on e-poest mööbli ostmine mugav valik.

Poes ringitormamise asemel võid rahulikult olemasolevaid mudeleid sirvida ning meeldivad tooted oma ostukorvi salvestada. Kui paari päeva pärast ostukorvile uue pilgu heidad, saad tõenäoliselt kohe aru, kas tegu oli hetkeemotsiooniga või kas valitud toode sulle tõesti meeldib.

Tellides kogu mööblikomplekti e-poest, säästad ka postikuludelt. Ostes ühe lambi täna, tugitooli homme ning söögilaua ülehomme, läheb kogukulu kindlasti suuremaks.

Sisestatud: 20.04.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki