Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Hea voodi on kosutava une saladus

On oluline vahe, kas tõusta hommikul voodist väljapuhanuna ja heatujulisena või pahura ning unisena. Hea uni on kvaliteetse elu võtmeks - seda teavad muidugi kõik. Küsimus on aga hoopis selles, kuidas hea uneni jõuda. Toome sinuni viis nippi, mis aitavad garanteerida hea une.

Une-eelsed rituaalid
Mõned lihtsad harjumused võivad magamajäämise palju lihtsamaks teha, sest aitavad kehal selgelt eristada piiri pingelise päeva ning rahuliku öö vahel.

Selleks võib olla mõnekümne minutiline raamatu lugemine, rahustava tee joomine, duši all käimine või ka kergete venituste tegemine. Peamine on vahetult enne magaminekut vältida eredat valgust, ekraanide vaatamist ning kõike muud, mis tekitab pigem ärevust kui lubab lõõgastuda.

Sellest, et telerid võiksid magamistoast puududa ning uinuda ei tasuks ka telefon käes, on pikalt meedias räägitud.. Elektroonika eemaldamine magamistoast aitab vältida ahvatlusi, mis ei toeta head und ega kiiret uinumist.

Nauditav voodi ja madrats
Ebasobiv voodi ja madrats võib olla veel üheks põhjuseks, miks sa hästi välja ei puhka. Öeldakse, et kvaliteetse madratsi eluiga on 5-6 aastat. Kui sa oled juba 15 aastat samas voodis maganud, tuleks kaaluda madratsi ja miks mitte ka voodi uuendamist. Praegu ei pruugi sa ise vajadust tunda, ent pärast esimest ööd uues voodis on vahe märgatav.

E-poe Kaup24.ee voodite valiku leiad siit.
Lisaks tuleks üle vaadata ka tekk ja padjad ning veenduda selles, et need on endiselt sinu vajadustele sobivad.

Padi ei tohiks olla liiga kõrge ega madal ning liiga pehme või liiga kõva. Vale padi aitab kaasa erinevate kaelavaevuste tekkimisele ning kui oled juba oma magamistoas muudatusi tegemas, hoolitse selle eest, et saaksid tuba jahedana ning pimedana hoida.


Elektroonikavaba magamistuba
Erinevatest ekraanidest tulev sinine valgus ei luba kehal toota une tekkimiseks vajalikku melatoniini. See tähendab, et sa võid küll voodis olla, ent telefoniekraani vaadates ja und oodates uni lihtsalt ei tule. Juhul kui ei saa ilma ekraane kasutamata, tuleks võimaluse korral aktiveerida arvutis või telefonis sinise valguse filter, mis blokeerib osa härivast siniset valgusest.

Teiseks võib telefoni märguandmisfunktsioon und rikkuda, ajades sind üles iga kord, kui keegi sõnumi saadab või mõni rakendus märguannet edastab. Seda on õnneks lihtne vältida – ööseks tasub telefon hääletu režiimi peale sättida või hoopiski välja lülitada.

Magamine ja ärkamine kindlatel kellaaegadel
Kuigi nädalavahetusel pikalt põõnamine võib tunduda äärmiselt ahvatlev, lööb see kogu unerežiimi sassi. Paar tundi hiljem ärkamine ei ole veel nii suureks probleemiks, ent kui muidu oled harjunud kell 6 tõusma ja nädalavahetusel ärkad alles kella 12 paiku, on esmaspäeval õigeaegselt voodist väljasaamine palju raskem.

Kes soovib pikemalt magada, tasub minna varem voodisse, kuigi kõige parema une garanteerib see, kui minnakse voodisse ja ärgatakse iga päev enam-vähem samal kellaajal.

Voodi ja magamistuba on magamiseks
Võimaluse korral tuleks magamistuba ning voodit hoida ainult magamiseks.

Kui sa oled harjunud voodis ainult magama, muudab see magamajäämise tunduvalt lihtsamaks, sest alateadvuslikult seostad sa juba voodit üksnes magamisega – piisab sellest, kui sa heidad pikali ning uni tuleb. Kui peaks juhtuma, et und ei tule, võib kahekümne minuti möödumisel voodist püsti tõusta, ning midagi muud teha – lugeda, muusikat kuulata, ennast venitada. Voodisse mine uuesti siis, kui tunned ennast unisena.

Kaup24.ee e-pood - parima hinnaga magamistoamööbel internetist

Sisestatud: 23.05.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki