Artiklid ja uudised

Sauna viimistlemine loodusliku puidukaitsevahendiga

Et väärtustada saunas olevat tervislikku ja naturaalset keskkonda, võib puitpindade viimistluseks kasutada looduslikke viimistlusmaterjale. Sellisteks materjalideks on Amello Puiduõli ja Saunalava Immutusaine. Antud tooted ei sisalda lahusteid ning keemilisi lisaained, vaid koosnevad ainult looduslikest õlidest. Õlid annavad puitpinnale tõhusa kaitse, ilusa väljanägemine ning muudavad puidu ühtlasi elavamaks.

Sauna siseseinad ja laed on soovitav viimistleda Puiduõliga 2-3 korda õhukeselt pintseldades. Anna õlil imenduda umbes 30 minutit ning pühi ülejääk hoolikalt ära puhta puuvillase lapiga. Puiduõli sisaldab niiskuskindlaid õlisid, mis puitu kaitsevad. Saunalava viimistlemiseks kasuta spetsiaalset toodet - Saunalava Immutusaine. Doseeri õli õhukeste kihtidena pintsli või lapiga. Kui õli imendub koheselt puitu, töötle pinda teistkordselt. Peale õlitamist soojenda sauna, nii kuivab õli kiirelt. Eemalda kuiva lapiga liigne õli, mis enam ei imendu.

Kui sauna põrand on puidust, võib selle õlitada Amello Põrandaõliga. Antud õli imendub sügavale puidu sisse ja annab hea kaitse vee ja mustuse vastu.

Saunaõlide kasutamispõhimõte on lihtne: puit küllastatakse õliga niipalju, kui see sisse imab, liigne õli eemaldatakse. Loodusliku õli molekulid paisuvad puidu sees, muutes ka puidu enda tugevamaks. Arvestama peab sellega, looduslikud puidukaitsevahendid võivad muuta töödeldava puidu värvitooni ning õlitatud puitpinnale ei tohi sattuda niiskust 6-7 päeva.


Amello Grupp OÜ
Tel: 6 720 471
Mob: 51 31073
E-post: info@amello.ee
www.amello.ee

Sisestatud: 14.10.2009