Artiklid ja uudised

Modernsed ja klassikalised käsitöö palkmajad Vipson Projekt OÜlt

Vipson Projekt OÜ näol on tegemist professionaalse palkmaju tootva ettevõttega.

Käsitöö palkmaja ehitamisel pakume erinevaid seinatüüpe. Oleme ehitanud klassikalisi kanditud- ja ümarpalkmaju kui ka väljast ümara ning seest kanditud profiiliga palkmaju. Seinu saame toota ka pruss-sõrestikkonstruktsiooni tehnikas (Timber Frame). Suurenev nõudlus uutel turgudel on just kombineeritud tehnoloogiate järele (ühel ja samal majal erinevad tehnoloogilised lahendused).


Meie käsitöö palkmajad valmivad kliendi esitatud soovide alusel ainulaadseteks puitehitisteks.

Klientidel on võimalik meie käest tellida ainult palkseinu kui ka palkmaju „võtmed kätte“ teenuseni. Lisaks elumajadele pakume ka palksaunu, aiamaju, suvemaju.

Käsitöö palkmajade tootmisel kasutame ainult eelnevalt kuivatatud materjali. Põhiliselt kasutame 27-36cm diameetriga männipalki. Kuivatatud puidu kasutamisel ei teki hiljem suuri mahu kahanemisi.

Käsitöö palkmaja eelised:

● Tootmiseks pole vaja suurt tehast ning tootmisjääke tekib minimaalselt.
● 70-80 % käsitsi palkmajade valmistamiseks kuluvast energiast saadakse tootmises tekkivatest puidujääkidest ning seina läheb 90 % metsas kasvanud materjalist.
● Tootmiseks kasutatav puit pärineb Eesti metsadest.
● Käsitsi ehitamine annab võimaluse valida sobiva puuliigi, nurgatapi, seinapaksuse ning ehitusel kasutada huvitavaid ja omapäraseid lahendusi.

Tänu käsitöö palkmaja ehituslikele omadustele toimub läbi palkseinte õhu pidev liikumine, mis hoiab õhu värskena. Puit loovutab salvestatud sooja aeglaselt vastavalt siseruumide temperatuurile. Suvel on palkmajas meeldivalt jahe ja talvel piisavalt soe. Sisepindade temperatuur on stabiilne. Tänu puidu antistaatilistele omadustele on palkmajas vähem tolmu ja lenduvaid osakesi, see on parim looduslik kaitse.


Puit on loomult soe materjal- on puhas, looduse enda poolt loodud ehitusmaterjal ja on tegelikult ainus looduses ise taastuv ehitusmaterjal. Palkmaja ei ole ainult ehitis, see on ka mõtteviis, mis hindab loomulikku ja tervislikku elustiili ning arvestab meie ümbritseva keskkonnaga.

Puidust/palkidest maja ehitamine on üks vanimaid ehitusviise, mis tagab püsivuse ja kvaliteedi. Õieti ehitatud käsitöö palkmaja säilib sajandeid. Käsitöö Palkmaja kui kinnisvara väärtus on kõrge ja see on võrreldav hea veiniga, mille vananemine lisab hinda.

Ärge kartke kasutada ehituses puitu!

Sisestatud: 05.11.2013

Vipson Projekt palkmajad

Tel:
520 8041
Aadress:
Jeedasküla küla, Võru vald, Võrumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Energiatõhus palkmaja

Energiatõhus palkmaja

Valesti ehitatud palkmaja annab kiiresti ehitusvigadest märku – juba mõne aastaga võib hoone mädanema hakata. Lisaks on hooletult ehitatud palkmaja suure energiakuluga, mis tänaste hindade juures on probleem ja lööb valusalt rahakotile. “Kõik algabki ehitaja valikust: alati on kindlam, kui palkmajaehitust pakkuval ettevõttel on ette näidata sertifikaat, mis kinnitab, et kõik tootmisetapid on kontrollitud ja kasutatakse nõuetele vastavaid materjale. Ehitaja peab tundma oma töö iga detaili – teisiti ei ole tänapäeval enam võimalik. Ka pädev ehitusjärelevalve on tellijale suureks toeks” tõdeb käsitöö palkmajade tootmisega tegeleva Vipson Projekt OÜ juht Taavi Tuvike. Lisaks toob ta tunnustatud ehitusettevõtte eelistamise plusspoolena esile ka asjaolu, et sertifitseeritud ehitaja ja pädeva ehitusjärelevalve jälgimise all valminud palkmajadele on lihtsam kasutusluba saada, sest vormistatakse korrektne dokumentatsioon.

PALKMAJA EELISED

PALKMAJA EELISED

Puit on meeldiv ja soe materjal, lisaks aitab selle tarvitamine pidurdada kliima soojenemist. Olukorras, kus maakeral rahvastik kasvab, inimkond vajab üha enam toitu ja seega ka rohkem põllumaad, ei saa loota uute metsamaade rajamisele. Selleks, et uus metsapõlvkond saaks tekkida, tuleb vana raiuda ning puitu kasutada. Parim koht puidu kasutamiseks on ehitamine. Ehitistes olev puit tõmmatakse süsinikuringest välja pikaks ajaks, ja kui palkmaja kunagi lammutatakse, on puit kasutatav uue rohelise energia tootmiseks.

vaata kõiki