Artiklid ja uudised

Miks valida Roto katuseaknad?

1.Top-svingavanev katuseaken Designo R7


See on ainulaadne tehniline lahendus, mida pakub vaid Roto. Designo R7 raami pöördtelg on tõstetud akna keskkohast selle ülemisele kolmandikule. Tänu sellele on akna ava suurem ning selle kasutamine mugavam. Aken avaneb pneumaatiliste amortisaatorite abil kergelt ning avaneva raami ülaosa ei tungi siseruumi. Asendifiksaator hoiab akent iseenesliku sulgumise eest tuuletõmbuse tagajärjel. Akent saab muretult avada kartmata sellega ära lüüa pead ning sellest välja vaadata, seistes akna all sirgelt.

Top-svingavaneva akna omadused:
- aknal on ainulaadne avanemine
- lengile eelpaigaldatud soojustusplokk WD
- katuseaken on pakendis paigaldusvalmis, küljes on paigaldusvinklid
- aknal on uudne disain ja väliste katteplekkide uus värv (hall-metallik R703)
- katuseaknal on ka paigaldusjärgselt raami reguleerimise võimalus

Designo R7 on standardis soojustusplokita. Siiski soovitame tellida sellele aknatüübile soojustusplokk WD. Soojustusplokk hoiab ära väga kergesti tekkiva külmasilla katuseakna ja katusekonstruktsiooni vahel ning parandab kogu katuseakna soojapidavust 15%.
TÄHELEPANU! WD soojususplokiga katuseaknal puudub tuulutusklapp.
Loe lisaks >>>

2. Svingavanevad katuseaknad Designo R4 ja R6


Traditsioonilise keskel asuva avamisteljega aken Designo R4. Uude ajastusse astus ka traditsiooniline, keskelt avanev aken. Tänu uudsele disainile ja väliste katteplekkide uuele värvile (R703) sulandub Designo R4 hästi kõiki tüüpi katusekattematerjalide ja katuse toonidega. Väliselt on R4 sarnane Roto top-svingavaneva Designo R7 aknaga. Tänu sellele on võimalik mõlemaid aknatüüpe kõrvuti ühtsesse gruppi paigaldada. Designo R4 tüübi aknad sobivad paigaldamiseks raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse, näiteks kõrgele paigaldatud akendena.
Loe lisaks >>>

Svingavaneva akna omadused:
- katuseaken on pakendis paigaldusvalmis, küljes on paigaldusvinklid
- aknal on tehases eelpaigaldatud soojustusplokk (WD versioon) ja aurutõkkekile (WD versioon)
- uudne disain ja väliste katteplekkide uus värv (hall-metallik R703)
- katuseaknal on ka paigaldusjärgselt raami reguleerimise võimalus


3. Klapp-svingavanev Designo R8 – uus katuseakna põlvkond


Tänu maailma juhtiva aknasulustusmehhanisme tootva firma kogemusele on Roto kahesüsteemse katuseakna kõik funktsioonid juhitavad ühest, lengi alaosas asuvast käepidemest. Ülemisel kolmandikul asuv pöördtelg tagab avatuna ruumis efektiivse õhuvahetuse, võimaldades samas ka vaba ja mugava juurdepääsu avatud aknale. Akna turvalise pesuasendi tagab aknaraami automaatne riivistus. Uudse disainiga on ka akna multifunktsionaalne, eri asenditesse fikseeritav hõbedase tooniga aknakäepide. Kõik Designo aknad on varustatud tehases eelpaigaldatud soojustusplokiga. Nimetatud soojustusplokk ja akna süvendatud paigaldusasend katuses annavad standardse katuseakna U-arvuks väga head 1,2 W/m²K. Kõik välised katteplekid on elegantset kaarjat vormi. Loobutud on nähtavatest välistest kinnitusdetailidest nagu nt kruvid. Uut kuju kroonib uus kattevärv – tumehall metallik (R703). Loomulikult annab maksimaalse kasutusmugavuse ülahendgedega klappasend, mille 45º avanemisnurk (vt. pildil) tagab vaba juurdepääsu avatud aknale.

Klapp-svingavaneva akna omadused:
- aknalengile eelpaigaldatud soojustusplokk WD
- katusesse süvendatud paigaldusasend
- neljapunkti riivistus
- uus kattevärv - tumehall metallik

Designo R8 katuseaknaga kombineerimiseks sobib suurepäraselt uus svingavanev aken R6.
Väliselt on R6 seeria aknad identsed R8 seeria akendega ning sobivad paigaldamiseks raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse, kus multifunktsionaalsus olulist tähtsust ei oma.
Designo R6 aknaid on võimalik varustada puldist (versioon R6 RotoTronic EF) või seinapealsest lülitist (versioon R6 RotoTronic E) juhitava elektriliajamiga. Kõigi R6 RotoTronic akende standardkomplekti kuulub vihmaandur, mis rakendub automaatselt nii vihma, kui ka lumesaju korral.
Loe lisaks >>>


Lisalugemist soojustusblokist - kuni 15% soojem aken!

Sisestatud: 14.05.2014

Toode AS Peakontor ja Esindused

Tel:
659 9400
Aadress:
Kasesalu 2, Saue, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Päikesepaneelide ja turvatoodete korrektsest kinnitamisest kaldkatustele

Päikesepaneelide ja turvatoodete korrektsest kinnitamisest kaldkatustele

Ambitsioonikatest kliimapoliitika eesmärkidest ajendatud ning geopoliitilistest vapustustest võimendunud energiakandjate hinnatõus, kohatine defitsiit ja võimalik ebastabiilsus varustuskindluses on hüppeliselt suurendanud huvi taastuvenergialahenduste kasutuselevõtuks nii tööstuslikes mahtudes, kui ka kodumajapidamistes. Esmakordselt tajutakse energiatõhusa hoone eeliseid rahakotis tuntavalt ning enam tähelepanu osatakse pöörata efektiivsetele kütte-, ventilatsiooni ja elektrilahendustele uusehitiste korral ning vanema hoone renoveerimist käsitleda kulu asemel investeeringuna.Sarnane mõtte- ja teguviis puudutab kitsamalt ka katuseehitust, kuid entusiastliku pealehakkamise juures tasub hoolikalt läbi mõelda kasutatavad lahendused ja tooted nii, et vältida aastakümneteks kestmaloodud uue katuse eluea olulist lühenemist või lausa kahjustamist.

Teraskatus ja päikeseenergia – terviklik rohemõtlemine

Teraskatus ja päikeseenergia – terviklik rohemõtlemine

AS Toode on Eestis, aga ka teistes Balti riikides ja Soomes teraskatuseid tootnud, müünud ja paigaldanud enam kui kolm aastakümmet. Meie katuste all tunnevad kümned tuhanded pered ja koduomanikud muretult end sügistormides, suvistes äikesehoogudes ja katustele kogunenud elevust tekitavate lumehangede all. Teraskatus on soodne, kiiresti paigaldatav ning põhjamaade kliimasse sobivaim valik. Lisades teraskatusele selle paigalduse käigus päikest püüdvad paneelid, saab panna uue katuse ka raha teenima. Ajapikku hakkab katus maksma selle peremehele pealegi.

Katuse lisatarvikud 2. osa: redelid ja platvormid

Katuse lisatarvikud 2. osa: redelid ja platvormid

Katusetarvikute artikli esimeses osas oli juttu vihmaveesüsteemidest. Teises osas jätkame redelite ja platvormidega. Kui valik on langenud metallist katusekattele, tasub tõsiselt mõelda korstnate hooldamisele – plekk-katus on libe ja juba 20* kalde korral ning sellel liikumine ilma julgestusvahenditeta on ohtlik. Eestis ei ole küll veel kindlat normatiivi, millisest kaldenurgast alates peaks redeleid ja platvorme kasutama, kuid erialaliidud on selle teemaga juba tegelemas.

vaata kõiki