Artiklid ja uudised

7 tüüpviga köögimööbli tellimisel

Köögimööbli tellimine on alati natuke keeruline protsess - Sul on tulemusest küll oma nägemus olemas, kuid kas Su unistuste köök saab olema ikka selline, et see ületaks Sinu ootusi.

Köök on kodus üks enim kasutuses olevaid ruume ning see on üks olulisemaid investeeringuid kodus - see võiks nii oma välimuselt kui ka funktsionaalsuselt vastu pidada pikka aega.

Tüüpvead köögimööbli tellimisel on väga levinud. Mööblimasin aga aitab sul vältida levinud vigu ning saada aru kõige kaasaegsematest võimalustest, et Sinu köögi ruum ja võimekus saaks maksimaalselt rakendust.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

7 peamist viga, mida tehakse köögimööbli tellimisel ja mida võiks vältida:

VIGA 1 - võrreldakse pakkumisi vaid hinna alusel. Pakkujaid on köögimööbli turul palju ja sellises kihavas pakkujaterägastikus on kliendil väga raske otsustada, keda võtta ja keda jätta. Võib aga julgelt väita, et paljude väikemate nüansside kõrval on üheks olulisemaks kriteeriumiks hinna ja kvaliteedi suhe ning soov saada selline toode, mis kestaks kaua - köök on ju pikaajaline investeering. Oluline on aru saada, mida Sulle selle raha eest pakutakse ning kui tõenäoline on see, et Su köök on ka kauakestev ja vastupidav.

VIGA 2 - teadmatus köögi planeerimisel. Hea ja toimiva köögi aluseks on õige planeering. Arvesse tuleb kindlasti võtta, kui palju aega köögis veedetakse ning kuhu miski tuleb - sellest oleneb, kui mugav kööki kasutada on. Tänapäevased lahendused aitavad kenasti ära kasutada ka need pimedad nurgad, mis muidu ehk kasutamata jääksid.
Oluline aspekt, mille peale tuleks kindlasti mõelda, on töötasapinna kõrguse ja sügavuse hindamine - nii nagu on olemas väiksemad ja suuremad köögid, on ka lühemaid ja pikemaid inimesi, kellel erinevate kõrgustega tööpindadega töötamisel võib kasutusmugavus olla üsna erinev.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

VIGA 3 - teadmatus eri materjalide suhtes. Kui planeering juba enamvähem selge ning valmis, tuleb edasi mõelda materjalidele, mis pole kaugeltki lihtsam ülesanne. Materjalide valikul tuleks eelkõige lähtuda üldisest keskkonnast - sellest, kuhu see ruum – kui kodu süda - paigutuma peab, ning samuti kasutusmugavusest. Tööpindade puhul on enamlevinud materjalideks kõrgsurvelaminaat. Laminaat on kõige populaarsem ja hinnalt kõige soodsam. Eeliseks on hea kulumiskindlus ja lai valik dekoore. Miinuseks on kohati tehislik välimus. Valikus on ka täispuidust, graniidist ning presskivimist tööpinnad. Ka köögikappide esipaneelide osas on valik lai - alates MDF-plaatidest kuni täispuidust materjalideni välja.

VIGA 4 - ei mõelda pakkuja usaldusväärsuse peale. Mööblipakkujaid on palju ja enne tellimuse sisseandmist tuleks üle vaadata järgnevad aspektid nagu ettevõtte makseajalugu, kas ettevõttel on oma tootmispind või selle puudumisel - millised on alltöövõtjad, kas salongis või tootmispinnal on olemas näidisköök. Kindlasti uuri kommentaare ja tagasisidet ettevõtte kohta.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

VIGA 5 - odava furnituuri hukatus ja kuidas seda hinnata. Esmapilgul hea ning odava pakkumise sisu võib peita endas palju probleeme. Üks nendest on kindlasti odava furnituuri kasutamine.

VIGA 6 - isepaigaldatud köögi võimalikud "rõõmud". Tihti on inimesed arvamusel, et mis see köögimööbli paigaldamine ikka ära ei ole. Lisaks loodetakse ka raha kokkuhoiule. Nii lihtne see aga kahjuks ei ole. Esimene probleem ise köögi paigaldamise puhul on see, et tõenäoliselt ei saa köögimööbli tootja Sulle pakkuda garantiid. Kui tema ei ole seda paika pannud, ei saa ta ka lõpptulemuse eest vastutada. Olulised on ka silikoonimised, uste reguleerimised ning tehnika integreerimine, et köök saaks kena ja funktsionaalne.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

VIGA 7 - valitakse soodsaim standardlahendus, mitte sobivaim erilahendus. Esimene variant ei ole alati parim lahendus. Standardlahendused on mõeldud väga piiratud ja kindlate ruumide jaoks. Toodetud on need masstööna, arvestamata Sinu ja ruumi vajadusi, rääkimata mõõtudest, seina kõverustest jne. Lisaks sellele, et köögid on valmistatud standardmõõtude järgi, tuleb kriitiliselt hinnata ka sellise masstoodangu kvaliteeti ning võimalikku praaki. Kindlasti võib tulla ette inimlikke eksimusi ka eritellimusmööbli puhul, kuid need vead parandatakse hea mainega ettevõtte poolt reeglina kohe ning vigased detailid asenduvad kiirelt uutega.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Loe tüüpvigade kohta täpsemalt siit .
Saa inspiratsiooni Facebookist ja kodulehelt www.mooblimasin.ee
Võta kontakti siit ja aitame Sul teostada unistuste kööki!

Sisestatud: 16.10.2015

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.

vaata kõiki