Artiklid ja uudised

House Doctori põnevad valgustid Design Studios

Inspireerituna Design Studio e-poodi lisandunud külluslikust Taani brändi House Doctori valgustikollektsioonist, tutvustame erinevaid valgusteid ja nende kasutusvõimalusi sisekujunduses.

Valgusti Circle Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Circle Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti ei ole ammu enam lihtsalt praktiline tarbekaup. Valgustitest ja valgusest on aina enam saamas silmatorkav disainelement sisekujunduses, kusjuures tihti ei ole valgusallikat ennast nähagi - kasutatakse vaid õigesse kohta suunatud valgusvoogu. Suunatud valgusvoo allikat on võimalik peita kuhu iganes, näiteks laeääre taha või kapi sisse.

Valgusti Bowl Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Bowl Allikas: www.designstudio.ee

Suunatud valguseks võib olla kohtvalgusti, lauavalgusti või seinavalgusti - kõik variandid, mille valgusvoog on suunatud kohale ruumis, mida soovitakse rõhutada. Kõige tavapärasemalt soovitakse valgustada näiteks köögitasapinda, peegli ees olevat pinda, kirjutuslauda ning söögilauda.

Valgusti Aston Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Aston Allikas: www.designstudio.ee

Söögilaua valgusti on tihti ruumi südameks ning ettevalmistused selle õigesse kohta paigutamiseks tuleb teha juba ehitus- või remonttööde käigus. Söögilaua kohale võib riputada ühe valgusti või mitmest erinevast valgusallikast koosneva valgusti, olenevalt kui intensiivset tulemust saavutada soovitakse. Pikema söögilaua puhul võib paigutada söögilaua kohale kõrvuti mitu valgustit.

Valgusti Fold Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Fold Allikas: www.designstudio.ee

Söögilaua valgustus ei pea aga alati tulema laest - see võib olla suunatud laua kohale lähedal asuvalt seinapinnalt, olla lauale asetatud või hoopis lauale kinnitatud valgusti. Viimastel juhtudel tasub siiski jälgida, et kui valgustus jääb madalale lauapinnale, ei tohiks ta söögilaua ääres istuvatele inimestele ebameeldivalt silma paista. Lauale kinnitatud valgustit võib kasutada ka mujal kodus, näiteks esikus või trepihallis, kus on mugav väiksemale lauale ajakirjad või autovõtmed asetada.

Valgusti Design Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Design Allikas: www.designstudio.ee

Üheks enam populaarsust koguvaks valgusallikaks on kindlasti valgusketid, mis varasemalt olid levinud vaid jõulukaunistusena. Valguskette on saadaval igas erinevas pikkuses, suuruses ja toonis ning valgusallikad varieeruvad väikestest LED-pirnidest kuni suurte tuntud E27 pirnideni. Valgusketti saab kasutada toas hubase valguse tekitamiseks ning väga efektiivsed on nad ka õues. Kes riputada ei soovi, võib valgusketi asetada suurema anumaga lauale - tulemus on igal juhul eriline.

Valgusti Assymetric Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Assymetric Allikas: www.designstudio.ee

Ühes ruumis kasutatavad valgustid võivad olla, kuid ei pea alati olema, sama stiili või seeria valgustid. Kombinatsioone saab luua põrandavalgusti, laevalgusti, seinavalgusti ja lauavalgusti seas. Tihti kasutatakse ruumis aga üht suuremat ja silmatorkavamat valgustit ning ülejäänud valitakse pigem tagasihoidlikud.

Lauavalgusti Desk Allikas: www.designstudio.ee

Lauavalgusti Desk Allikas: www.designstudio.ee

Kui peale ehitus- ja remonttöid kippusid juhtme otsa jäänud lambipirnid sokliga rippuma, siis nüüdseks on sellest saanud tõeline hitt. Valides erinevates värvitoonides tekstiiljuhtmete, erinevate suuruste ja vormidega pirnide ning soklite vahel, on võimalik üsna lihtsa lahendusega ruume valgustada. Rippuvaid pirne võib kasutada nii üksikuna kui ka mitme kaupa kõrvuti paigutatuna või hoopis puntrasse seotuna.

Valgusti Kant Allikas: www.designstudio.ee

Valgusti Kant Allikas: www.designstudio.ee

Mõtle hoolikalt läbi valgustuse eesmärk, ole julge ning leia endale sobiv lahendus!

Vaata lähemalt siit.
Lisainfo ja päringud info@designstudio.ee

Sisestatud: 16.10.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki