Artiklid ja uudised

Kuulsad ja silmapaistvad Tom Dixoni valgustid nüüd Hektor Light esindustes

Hektor Light esindustes on nüüd saadaval kuulsad ja kõnekad Tom Dixoni valgustid, mis on iga ruumi krooniks ja mis kindlasti tähelepanuta ei jää. Uuemad näidised on eksponeeritud Hektor Light Tallinna esindussalongis.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgusti MELT on kui väänatud sulam, tekkinud klaasi puhumisel ja vaakummeetodil. Valgusti ebatasaselt pinnalt peegelduv valgus on draamaatilise efektiga. Valgusti on päevavalges läbipaistev, väljalülitatuna aga omab peegli efekti ja kumab hallutsinogeenset valgust. Rippvalgustit on võimalik tellida kolme tooni: kroom, vaskne ja kuldne. Diameeter 30cm või 52cm. Samasse seeriasse kuuluvad ka laua- ja põrandalamp.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Skulpturaalse vormiga valgusti ETCH on digiajastu toode. See on moodustatud ruudukujulistest õhukestest lehtmetallplaatidest, millesse on söövitatud muster - justkui iidsete meistrite metallitöö ja trükitöö suuepärane tulemus. Saadaval kolm erinevat tooni: must, hõbedane ja messing. Võimalik tellida kolmes erinevas mõõdus (läbimõõduga 15cm, 32cm, 50 cm) ning samuti viie kupliga valgustina.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Läbipaistval, kuid samas pealt metalliseeritud pisarat meenutav valgustil nimega FADE on ombre efekt s.o tooni aste muutub tumedamast heledamaks. Valgusti on saadaval kroomi, kuldset ja vaskset karva. Tom Dixon teab, mis on lihtne ja elegantne - seda FADE just ongi.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Tuntuim valgusti nimega MIRROR BALL on inspireeritud kosmonaudi kiivrist ja diskokerast. Disainer ise ütleb nüüd selle lambi sünni kohta, et suurim ebaõnnestumine võib olla suurim õnnestumine. Nimelt kavatses Tom Dixon luua tagasihoidliku ümara läikiva kera, mis sulanduks keskkonda, kuid sündis klassikute hulka kuuluv tähtteos. Eestiski võib nüüd suurepärast 150st Mirror Ballist koosnevat valgustit näha Hilton Tallinn Park hotelli fuajees.
Ning nüüd on võimalik meil kõigil valida see ikooniline valgusti soovi korral ka oma koju. Saadaval on 3 erinevat pinnakatet: hõbedane, kuldne ja vaskne, ja just nii mitu palli kui vaja läheb.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgusti nimega BEAT mängulisus seisneb selles, et võimalik on kasutada sama seeria erikujulisi valgusteid rühmana. Variatsioone ehk erivorme on neli ja värvigammasid samuti neli (must, valge, hall ja harjatud pronks). Aga miks mitte kasutada valgustit ka üksikuna - puhas vorm sobib skandinaavialikku interjööri.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgustit STONE luues inspireeris disainerit materjali sitkus, kauakestvus ja reljeefsus. Kõitev on teadmine, et sama marmorit on kasutatud ka Taj Mahali ehitamiseks. Valgusti STONE on kordumatu mustriga, lõigatud nii õhukeseks, et valgusti oleks läbipaistev ning oma eriliselt mustrit rõhutav. Kuldne valgusallikas tuleb soovi korral ise lisada.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgustisarja nimega BASE kuuluvad seina-, laua-, põrandavalgusti. Need on moderniseeritud klassikalise siluetiga, poleeritud vasest ning kuplid on pealt matistatud.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Tom Dixoni brändist

Tänaseks on Tom Dixoni bränd teada-tuntud üle maailma. Tom Dixon on originaalsete arhitektuursete puhaste vormidega toodete pakkuja, tema disainistuudio on orienteeritud kõrgtasemeliste projektide tegemiseks hotellidele, restoranidele, suurtele avatud ruumidele, kuid valgusteid pakutakse ka eraklientidele.
Tuntuim valgusti on Mirror Ball, mida võib näha ka Tallinnas Hiltoni hotelli lobbys. Paistab silma, et enamik valgusteid on kulla- ja pronksikarva, alumiiniumist ja metallist. Stiililt on tooted justkui segu viktoriaanlikust ja romantismi vaatest 1800 aastatele (steampunk) seotuna art decoga.

Firma on loodud 2002. aastal disainer Tom Dixoni poolt. Firma peakontorid asuvad Londonis, New Yorgis, Tokyos ja LAs. Tom Dixon ise on pärit Aafrikast, õppinud ja end üles töötanud Londonis. Oma disaineri karjääri alustas 1980. aastatel ja sai kuulaks esmalt Jaapanis ja Saksamaal. Nüüd saab tema loodud valgusteid, mööblit ja aksessuaare näha paljudes maailma paikades.

Tom Dixon valgustitest: “I enjoy designing lighting because it is a field where there is constant technical innovation – new bulbs, light sources etc., and it seem to be a place where people feel happy to experiment and bring modernity into their homes.”
Huvi korral uuri lisa ka siit.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

www.hektor.ee
Facebook

Sisestatud: 19.01.2017

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki