Artiklid ja uudised

Philipsi teler 55POS9002 – sümbioos suurepärasest disainist ja kompromissideta kvaliteedist

Philips 55POS9002 on firmal juba teine OLED TV, mis on muljetavaldava Philips 55POS901F järglane. Soodne hind teeb sellest televiisorist ühe odavama hetkel saada oleva OLED TV – ja hoolimata kättesaadavast hinnast on selles suudetud ühendada uus pilditöötlusprotsessor Philipsi unikaalse Ambilight-tehnoloogiaga. Tulemuseks on geniaalne televiisor.

Philips 55POS9002 – sümbioos suurepärasest disainist ja kompromissideta kvaliteedist

55POS9002 ei näe kindlasti säästu OLED-teleri moodi välja. Tema särav metallviimistlus näeb hinnaline ja kompromissitu välja ning ekraani ümbritsev raam on sama peen kui ükskõik millisel konkureerival kõrgema klassi teleril.

Peaaegu täiusliku 55POS9002 raami on rõhutatud minimalistliku disainiga lahtise alusraamiga. Oluline on märkida ka, et see alus ulatub vaid kahe kolmandikuni teleri laiusest, st. st 55tollise (1230 x 715 x 47mm) ekraaniga televiisorit on võimalik suhteliselt kitsale mööblile asetada.

Kui 55POS9002 mudel võib eemalt kõrgema klassi tootena paista, siis tema ehituse kvaliteet annab aimu selle suhtelisest säästlikust olemusest. Ekraan on üsna kerge ja plastikuline selle metalse sära all, samal ajal kui alus on suhteliselt õrn lisaseade, mille tugevusest piisab just parasjagu oma eesmärgi täitmiseks, kui see kord oma kohale on kruvitud.

55POS9002 mudelil on suur ja kaalukas pult, mille taga on terve QWERTY-klaviatuur. See on mugav salasõnade või meiliaadresside trükkimiseks või otsingute tegemiseks.


Omadused

55POS9002 kõige tähtsamad omadused on, et sel on 4K HDR OLED-ekraan ja Ambilight-disain ja seda kõike suhteliselt soodsa hinna eest. Aga see on alles algus.

55POS9002 tähistab ka Philipsi tuliuue protsessorsüsteemi tulekut. P5 on 25% rohkem võimsust kui Philipsi eelmisel pilditöötlusprotsessoril. P5 nimi tuleneb moodusest, kuidas 26 üksikut töötlevat struktuuri koos tegutsevad, et parendada viit telepildi komponenti: värvi, teravust, kontrastsust, liikumise ja allika äratundmist/kohandamist.

55POS9002 keskmes olev OLED-paneel on 2017. aasta mudel, millest annavad aimu selle kõrged eredusastme mõõtmised, samal ajal kui tema nutiomadused tulenevad peamiselt Android TVst.

55POS9002 ühendused on eriti väljapaistvad. Kõik tema neli HDMId saavad hakkama 4K ja HDRiga. Lisaks on tal kolm USB multimeedia taasesitluseks või teleri Freeview HD-tuunerilt USB HDDle salvestamiseks.

Samal ajal edastavad Wi-Fi ja Ethernet võrgud nii DLNA voogu kui ka võimaldavad ligipääsu eelnevalt mainitud nutiteleri online võimalustele.

POS9002 on TP Visioni, kes müüb Philipsi kaubamärgi all Euroopas televiisoreid, 2017. aasta lipulaevaks. See on ehitatud eelmise aasta POS901 mudelit (esimene Philipsi OLED teler) edasi arendades, st 4K resolutsiooni, HDR, Ambilight´i ja Android TV. Ja mis kõige parem, see kõik on kättesaadav palju soodsama hinnaga.

Esimesed muljed

Sisse lülitades on kohe aru saada, et tegemist on Philipsi teleriga. Kui raam ja üleüldine disain on nagu kõigil teistel, siis Ambilight – meeleolu valguse süsteem – eristab seda toodet selgelt teistest.

Ilmselgelt on siin olnud mõte luua teler, mis näeks võimalikult kerge ja minimalistlik välja. Nagu kõik turul olevad OLED-telerid põhineb POS9002 ainukesel olemasoleval OLED TV paneelil; LG.Display paneel. Philips hoolitsenud selle eest, et videopordid on küljel või all. Just nii see peabki olema.

Nagu kõigil teistelgi OLED-teleritel on POS9002 särav pealispind. See kindlustab, et värvid on rikkalikud ja kontrastsus kõrge isegi eredavalguselises keskkonnas, aga see peegeldab ka eredaid lampe ja ruumis olevaid objekte.

OLED-telerid on tänaseks piisavalt targad, et selliseid peegeldusi ära hoida, nii et me ei kõhkleks nende kasutamist eriti eredalt valgustatud ruumides.


Pildi kvaliteet

Nagu eelnevalt mainitud, POS9002 – nagu kõik tänapäeva moodsad laia värvispektriga tooted – suunavad kogu materjali DCI-P3 värviruumi, isegi siis, kui sisu on loodud Rec.709. Kui sellele peaks vaatama, kui väga halvale nähtusele, siis teleritootjad rõhuvad endiselt sellele, et saada poes võimalikult palju tähelepanu. Aga mis saab siis, kui televiisor kodus üles panna?

Kui sa ei vali ühte kahest ISF värvirežiimist, näitab POS9002 peaaegu igal juhul ebatäpseid värve. Kui aga sellega hakkama oled saanud, võid rahulikult uskumatult head pildikvaliteeti nautida.

POS9002 on ehitatud üles kõigele sellele, mida LG.Display on OLED-telerite paneelidesse panustanud ja me oleme jõudnud punkti, kus OLED on peaaegu igas parameetris LCD parem.

Selle saladuseks on loomulikult OLEDi isevalgustuvad pikslid koos võimega loomulikku musta taasesitada. See teeb SDRi fantastiliseks ja toob HDRi esile nii, et isegi parimad FALD LCD telerid ei saa sellele vastu. Me oleme seda kõike eelnevates ülevaadetes detailselt lahanud ja võiksime seda kõike siin uuesti teha, aga arutagem pigem, kuidas POS9002 võrreldes teiste turul olevate OLED-teleritega välja paistab.

Lisainfo: meedia@magnalabor.ee

Sisestatud: 23.10.2017

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki