Artiklid ja uudised

V-Disain annab nõu, kuidas luua funktsionaalset garderoobituba

Garderoobituba pole nii sage tellimus kui tavaline garderoob, kuid on siiski sama lihtsalt teostatav. Mõlgutad mõtteid garderoobitoast, aga vajad selle loomiseks ideid? V-Disain toob välja neli olulist tähelepanekut, mis võivad sind aidata planeerimiseni jõuda.

1. LEIA RUUM(I)

Kõige ilmselgem soovitus garderoobitoa loomiseks on ehk selle jaoks sobiva ruumi leidmine. Kitsamates oludes - nagu näiteks suure perega kodus, väiksemas korteris või elumajas - on võib-olla otstarbekam luua lihtsalt garderoob. Lisaks glamuurile, on garderoobituba ka omamoodi ruumisäästja, kuna toob mitu funktsiooni ühte kohta. Seega vaata üle enda olemasolev ruum ja mõtle, kumb säästaks rohkem ruumi - kas eraldiseisev või sissekõndimisega kapp.

Kui kolid uude koju, keegi kolib kodunt ära, või remondi käigus jääb üle üks tuba, on planeerimine lihtne. Kui sul aga tervet tühja tuba pole, vaata ega mõnes neist pole ruumi üle – see võimaldab (näiteks koos liugustega) luua omaette sektsiooni garderoobi jaoks.

Loe lisaks siit.

 Allikas: www.v-disain.ee

Allikas: www.v-disain.ee

2. KASUTA LIUGUKSI

Peale selle, et liugustega on võimalik tervet garderoobituba ühte tuppa peita, võib ka eraldiseisvas ruumis neid kasutada. Liuguksed leiavad üha enam kasutust kui mugavad ruumide eraldajad, näiteks vannitoa või buduaari uksena. Peegel-liuguks võib olla siinkohal eriti praktiliseks valikuks.

Suures eraldi garderoobitoas võib ka omakorda luua erinevaid sektsioone liuguste abil. Näiteks kui jagad ruumi elukaaslasega, on võimalik ära jagada, milline osa kuulub sulle ja milline talle. Kui sul on palju kingi, võid luua omaette kingakapi.

3. SAAGU VALGUS

Igas ruum vajab sobivat valgustust, sama on ka garderoobitoaga. Kuna tegemist on ruumiga, millel on omapärasem funktsioon, siis valgusega on võimalik siinkohal lasta fantaasial lennata. Näiteks võib kasutada lampe, et luua riietumisnurgake koos peegliga või kasutada ära vaba seina, mis lubab riiete proovimise kõrval ka end meikida või välimust siluda.

Kui sul on palju värvilisi rõivaid ja oled üsnagi värviteadlik riietuja, võib panna lambi riidetoru kohale, et saaksid alati valida õiget tooni riietuse.

 Allikas: www.v-disain.ee

Allikas: www.v-disain.ee
4. VALI SOBIV SISU

Hea garderoobituba on õhulise ja praktilise sisuga. Kõige enam soovitatakse siinkohal kasutada Elfa seinapõhiseid süsteeme, kuna need mahutavad palju, samas jätavad ruumi ka liikumiseks.

Jaota ruum kindlasti ära iga eesmärgi jaoks. Mõtle läbi järgnevad küsimused:
- Kas soovid ainult kohta rõivaste ja pesu jaoks või tahaksid ka sealsamas riietuda?;
- Kui palju soovid seal hooajalisi rõivaid hoida?;
- Kas tahaksid jagada sisu ära enda ja näiteks elukaaslase vahel?;
- Kui palju soovid kohti kingade, ehete, ilutoodete jm jaoks?

Igale vajadusele on võimalik leida sobivate elementidega garderoobisüsteem. Kui soovid uurida garderoobitoa loomise võimalust, võta V-Disainiga julgelt ühendust.

www.v-disain.ee
Facebook

Sisestatud: 27.11.2017