Artiklid ja uudised

Uued trendisuunad käesolevaks aastaks Sisustus E Kaubamajalt

Uude aastasse uute mõtete ja trendidega - aegunud trendid võiks jätta vanasse aastasse. Sisustus E Kaubamaja jagab sisustustrende ning nippe algavaks aastaks, mis abistavad kodu sisustamisel ning sobiva mööbli leidmisel. Sisustus E Kaubamaja on juba üle 15 aasta pakkunud Lõuna-Eesti inimestele parimaid sisustustooteid, millega on tehtud tuhandeid kodusid trendikaks.

HOME4YOU SISUSTUSTRENDID

Selle aasta trendikad värvid sisustuses on pastelsed - roosa, kvartsroosa, helesinine, heleroheline ja helehall. Home4you kevadises sisustustoodete valikus on selliseid pastelseid toone kindlasti oodata, kuid suuremat mööblit valides on Eesti inimesed konservatiivsemad ning nii kiiresti uued värvid paljudesse kodudesse ei jõua. Sama lugu on materjalidega, sel aastal on samet tegemas comebacki, kuid eesti kodudesse jõudmine võtab aega - alguses ehk väike tumba, siis juba tugitool või söögilaua toolid ning lõpuks diivan. Kvaliteetne sametmööbel on väga luksuslik ja sobib igat stiili täiendama, kui mööbli disain on õige ning kaasaegne.

 Allikas: www.home4you.ee

Allikas: www.home4you.ee

Jätkub skandinaavia stiilis lihtsa disainiga mööbli võidukäik. Heaks näiteks on sarja ACTONA mööbel, kus tooted on väga kvaliteetsed ja stiilsed, disainitud üldist terviklikku pilti silmas pidades ning liiguvad trendidega kaasa.

2018. aastal tuleb jõuliselt tagasi retrostiilis mööbel. Home4you uued mööblisarjad Retro OAK, Retro DARK ja Retro LIGHT on kokku pandud omavahel sobivatest mööbliesemetest. Toodete kombineerimine on imelihtne – sama sarja piires sobivad omavahel kõik tooted.

 Allikas: www.home4you.ee

Allikas: www.home4you.ee

Eesti kodudes on endiselt hinnatud täispuidust mööbel - nii puidu tooni kui värvitud. Home4you klientide lemmikuteks on viimasel ajal tammepuidust sari PROVENCE ning täispuidust antiikvalge sari HAMPSTEAD. Läbi aastate on jätkuvalt nõutud romantilises stiilis täispuidust antiikvalge sari ELIZABETH. Hele mööbel põhjamaises kliimas loob ka pimedamal ajal veidi helgema tunde, olgu selleks siis klassikalises stiilis heleda mööbliga traditsiooniline eesti kodu või skandinaavia stiilis kodu, mis oma olemuselt ongi hele ning valge.

LASTE- JA NOORTETOATRENDID MEBLIKULT

Nagu riidemoes, on ka mööbli- ja sisustusmaailmas valdav samade trendide järgi joondumine ning innovaatiliste lahenduste leidmine. Meblik on just selline kaubamärk, mida võib eelkõige laste- ja noortemööbli vallas pidada uuenduslike ideede maaletoojaks.

Siiani on Meblik välja töötanud enam kui 40 erinevat laste- ja noortetoa kollektsiooni, seega saab Meblikut pidada suurima valikuga lastetoamööbli müüjaks nii Eestis kui ka mujal. Meblik loob uusi trende ja otsib pidevalt uuendusi nii disainis kui ka tehnoloogias, arvestades kõige tähtsama kliendi – lapse – vajadusi. See pidevalt arenev kaubamärk on orienteeritud arenema vastavalt klientide soovidele. See on mööbel, millega saab sisustada lastetoa väikelapseeast noorukieani. Meblik on uuendusmeelne ja ajaga kaasas käiv kaubamärk, mille disainerid on loonud klientidele uusi trendikaid kollektsioone.

Kollektsioon Travel reisihimulisele noorele

Nagu nimigi ütleb, on kollektsioon loodud reisihimulisele noorele. Inspireeriv ja hariv kollektsioon on suunatud eelkõige noormeestele, aga miks mitte ka neidudele. Trendikad valged, hallid ja kollased toonid loovad tuppa mõnusa atmosfääri. Maailmakaart ja koordinaadid on oskuslikult graveeritud kappide esipaneelidesse, et avastada maailma. Tuba muutub dünaamiliseks ja seikluslikuks.

Peenete magnooliatega Grace kollektsioon

Pehmus, lihtsus ja elegants – need kolm sõna iseloomustavad kõige paremini Grace kollektsiooni. Selle vaieldamatu võlu juurde kuuluvad funktsionaalsus ja turvalisus. Tagasihoidlik modernseks stiliseeritud õitsva magnoolia motiiv annab mööblile ajatu stiili. Valge läikiv pind on suurepärane alus 3D-tehnoloogia esiletõstmiseks. Vesiemulsioonvärviga kaetud õiepungad elavdavad ruumi ja täidavad toa tükikese looduse ja värskusega.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Kollektsioon Fashion noortele trenditeadlikele daamidele

Noorte daamide trenditoonid roosa ja mündiroheline - need on moeteadliku noore daami must-have. Kõige uuenduslikum disain otse moelavadelt, kõige andekamatelt disaineritelt. Kollektsiooni Fashion iseloomustavad valge mati mööbli peale loodud graveeringud, mis toovad Pariisi ja luksuse hõngu noore inimese tuppa. Fashion Pink kollektsioon on neile, kes armastavad õrna roosa pehmet ja luksuslikku tooni. Kollektsiooni iseloomustavad elegantsed kristallid käepidemetel ja voodi peatsil. Fashion Mint on seevastu oma värvigamma poolest tõeliselt trendikas ja uuendusmeelne, olles saavutanud juba bestselleri ehk enimmüüdud kollektsiooni tiitli. Värske piparmünt on energiline, tänapäevane ja šikk.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Minimalistlikud ja trendikad Uni Nature ja Uni White kollektsioonid

Need on trendikad kollektsioonid minimalimist ja Skandinaavia stiilist lugupidavatele noortele. Mahedad toonid on ajatud, samas jätavad luksusliku ja naturaalse tulemuse. Nende kollektsioonide puhul jääb noorel inimesel endal alati hea võimalus lisada kirevad aksessuaarid ja tuua tuppa lisatoone.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Nordic - minimalism ja Skandinaavia stiil ka beebi tuppa
Kollektsioonon helge ja valge ning sobilik nii beebipoisile kui -tüdrukule.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Enimmüüdud kollektsioon – Chill Out/LOL

Kollektsioon on uuendatud lahendus noortetoa mööblist. Huvitavad kombinatsioonid värvilistest riiulitest ja graveeringutest esipaneelidel on praeguste suundumuste vahva kooslus. Kollektsiooni soovitatakse spetsiaalselt teismelistele. Suur valik mööbliesemeid annab palju erinevaid võimalusi sisustamaks teismelise tuba, olenemata vanusest või soost. Värvirikas ja energiline disain.

Alati on moes ka hetkel olevad aktuaalsed superkangelased ja Meblik on loonud spetsiaalsed kollektsioonid superkangelaste austajatele. Näiteks kollektsioon Srar Wars, mis võimaldab luua ruumis tõelise maagilise galatikamaailma.

 Allikas: www.meblik.ee

Allikas: www.meblik.ee

Frozen kollektsioon

Kollektsioon on Disney uusim valik - külmades toonides detailid ja graveeringud Frozen kollektsiooni tegelastega panevad teie väikese Elsa armastama oma tuba veelgi rohkem. Sisustage oma printsessi tuba tema lemmiktegelastega kollektsioonist Frozen.

Disney lemmiktegelased - Cars

Radiator Springsi elanikud on kolinud Sinu lapse tuppa. Väikeste poiste lemmiktegelased on oskuslikult graveeritud mööbli esipaneelidele. Kollektsiooni saab tellida nii maheda helesinise korpusega kui ka klassikalise valgega.

TÄISPUIDUST MÖÖBEL ON AEGUMATU KLASSIKA

Söögilaud on üks kesksemaid mööbliesemeid meie kodus, sümboliseerides perekondlikkust, kodurahu ja ühiselt veedetud aegu. Naturaalsed materjalid interjööris loovad atmosfääri, milles on meeldiv viibida. Oriens sisustussalongist leiad mitmekülgse valiku täispuidust söögilaudu ja toole igale maitsele. Viimse detailini läbi mõeldud ja funktsionaalsust, kestvust ja soojust edasi andev täispuidust söögilaud on iga kodu süda. Looduslikult kaunis täispuit on lisaks füüsiliselt tajutavale ehedusele ka väga vastupidav, aastakümneid kasutatav ja edasi pärandatav perereliikvia.

Põhjamaiselt trendikas

Massiivsed, paksust ja laiast tammeplangust lauad mõjuvad väga efektselt just moderses avaras ruumis, kus nende ilu ja ürgne võimsus eriti hästi esile pääsevad. Looduslikult lookleva servaga tammeplangust laud kannab endas ürgset koodi, tunneta seda sametisena sõrmede all voolavat sõnumit, mida puidu muster sulle ajaringidena jutustab.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Väike ja praktiline

Kui sinu söögitoa ala on piiratud ruutmeetritega ja suurt söögilauda ei mahuta, on mõistlik valida väike laud pikendamisvõimalusega. Kompaktse, igapäevaselt kasutatava söögilaua saab pidupäevadel kerge liigutusega pikemaks muuta, mahutades enda ümber rohkem inimesi.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Klassika väikese eripäraga

Klassikaliselt ristkülikukujuline söögilaud on kõige levinum variant. Lihtsuses peitub võlu, öeldakse, kuid väike eriline nüanss kulub alati efekti mõttes ära. Servadest õhem lauaplaat, mis voolujooneliselt massiivsust kogub, või jalad, mis laua otsa raamivalt esile tõusevad, on vaid mõned näited nüanssidest, mis annavad klassikaliselt lihtsale lauale paraja annuse eripära.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Massiivne maalähedus

Massiivsete jalgade ja rustikaalse puiduplaadiga söögilaud väljendab ennast maksimaalselt, kui see saab parajalt pikana, piisavalt avaras ruumis eksponeeritud. Kuna julge puidupind on ise juba piisavalt efektne, siis sobivad sellise laua juurde tagasihoidlikumad, kuid siiski toekamad toolid või pikk pink, et säiliks tasakaal ja harmoonia.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Õhuline ja kerge

Skandinaaviapäraselt kerge ja õhuline mööbel on jätkuvalt populaarne. Selle stiiliga mööbliesemed võluvad esteetiliselt peene joonega ega ole domineerivad ning dikteerivad vähem. Skandinaavia stiilis sööglauda sobib kõrvutada ka põhjamaise vintage mööbliga ja poppide plastiktoolidega. Naturaalse tamme viimistluseks saad valida heledad õlid, mis rõhutavad veelgi toodete õrna ja esteetiliselt kaunist vormi.

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

 Allikas: www.oriens.ee

Allikas: www.oriens.ee

Oriens sisustussalongist leiad tammepuidust mööblit igasse tuppa - laias tootevalikus on esindatud söögilauad, toolid, kapid ja kummutid, tv-alused ja diivanilauad, samuti pehmemööbel, vaibad ning skandinaavia disainvalgustid.

SOFTRENDI TRENDINÕUANDED

Viimase aasta õhulised vormid ja enneolematult julged toonid pole kindlasti ühtegi sisustushuvilist külmaks jätnud - olgu siis seda positiivsest või negatiivsest hinnangust lähtuvalt. Valitsevad värvitoonid varieeruvad pastelsest roosast kuni tumesinise, lilla või mürkroheliseni. Kui tundubki, et seinakattematerjalide osas eelistatakse praegu heledaid ja pretensioonituid värvitoone, siis kõik on mitmekordselt kompenseeritud pehmemööbli kangaga.

Samas kangas ise pole enam lihtne linane. Kui on juba värv, siis olgu ka piisavalt glamuurne tekstuur, aga tänasel päeval ei saa pelgalt öelda, et samet on samet või siid on siid. Omavahel läbipõimunud märksõnad ja äratuntavad jooned on nõnda peenelt üksteisega seotud, et katsu sa enam asjadele õiget nime anda. Samet pole vaid läikiv ja üle võlli edev materjal - nüüd on see veluurse, imepehme ja ihusõbraliku puudutusega kangas oma olemuselt pehme, kuid välimuselt lihtne. Kõigele lisaks ka lihtsalt puhastatav.

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

Ka jalgade disain on vastupidine sellele, mida samet võiks enda kõrvale eeldada. Jalad venivad üha pikemaks ja peenemaks, sirutavad end diivani all ning muudavad rasked värvid järsku kergeks, kuid samas parajalt elegantseks. Ka Softrend ei ole moodsatest märksõnadest maha jäänud. Üheks parimaks näiteks saab tuua Abbott diivani, mille minimalistlik ja kerge vorm on tasakaalustatud julge katteriidega - olgu see siis heleroosa või tumesinine. Aga muidugi ei puudu valikust ka klassikalised värvivalikud – must, hall, beež.

Üheks oluliseks märksõnaks on pehmemööbli valdkonnas kasutusmugavus. Kui varem oli diivani soetamisel oluliseks argumendiks laste vanus ja koduloomade arv, siis nüüd selle pärast enam muretsema ei pea. Easy clean on oluline märksõna, mida tasub meeles pidada materjalide valimisel, kui puhtuse osas on kõrged nõudmised. Easy clean märgistusega kangast saab puhastada kasvõi vee ja lapiga, nii et juhuslikest kohviplekkidest või vildikaga joonistatud kriipsujukudest säilib vaid ilus mälestus.

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

Loomulikult ei saa unustada kõige selle kõrval olulisi pisiasju. Iga uus on unustatud vana ning nüüd on koduaksessuaaride valikusse leidnud tee tagasi ka klaasist tarbekunst, mis on ilus ja ajatu. Värviline klaas on erakordselt tänuväärne materjal, sest lisab ruumi üheaegselt nii läbipaistvust kui värvi.

Softrendi salongis leiab pehmemööbli kõrvale kauneid detaile, mida kohvilauale või riiulile panna. Täiendame oma aksessuaaride väljapanekut pidevalt ning püüame ka omalt poolt nõnda oma kliente inspireerida ja kodu juba loomisprotsessis tervikuna visualiseerida.

TAPEEDI- JA KANGATRENDID TAPEEDISTUUDIOLT

Seinakatete ja kangaste mustrites ja toonides on olulisteks märksõnadeks on loodus ja geomeetria. Värvitoonides on hallilaine taandumas sügavatooniliste värvide ees.

Kaasaegse digiprinttehnoloogia tohutu kiire areng, mille boonus on ka üha tarbijasõbralikum hind, võimaldab näiteks võtta fragmendi Hollandi gravüürmaalilt ja paisutada hiigelmõõtudes seinale. Tervislik eluviis ja looduslik mõtlemine kajastub tapeetidel-kangastel nii materjalis kui loodusmotiividena mustrites. Palju kohtab metsa- ja džunglitemaatikat. Viimastel aastatel lahvatanud loodusmaterjalide imitatsioonilaine tapeedimustrites on kandunud üle ka kangastesse, kus mustritena mängivad marmori-, puidu- ja kiviimitatsioonid.

 Allikas: www.tapeedid.ee

Allikas: www.tapeedid.ee

Teine vaieldamatu favoriit mustrina on geomeetria, mida kasutatakse seinakatetel samuti nii suuremõõduliste geomeetriliste digiprintidena kui standardmõõdus tapeedipaanidel tavapärases suuruses mustritena. Samuti kasutatakse geomeetrilisi mustreid koos loodustemaatikaga ning kangastel geomeetriliste tekstuuridena. Eriti moodsa tulemuse saab rangeid geomeetrilisi mustreid koos loodusmotiividega miksides - näiteks kardin ja mõned diivanipadjad taimemotiivides, tapeet ja diivanikangas ning lisaks mõned diivanipadjad geomeetrias või vastupidi.

Värvitoonides siiani domineerinud hall ja hallikassinine asendub julge türkiisi ja sügava rohelisega, aga ka rohelise ja sinise kevadiselt pastelsete varjunditega. Looduslikkust värvides rõhutavad veel roosakad-lillakad marjatoonid ja aktsenti lisavad rõõmus ookerkollane ning maalähedane terrakota.

 Allikas: www.tapeedid.ee

Allikas: www.tapeedid.ee

Kangamaterjalides on lisaks loodus- ja etnomustris tikandite kõrval suureks lemmikuks ka samet, mille luksuslikkust rõhutavad eelpool mainitud sügavad türkiisid, rohelised ja lillad toonid. Luksust lisab veel kuldne toon kombinatsioonis kahvaturoosa ja mustaga.

VALGUSTITRENDID HEKTOR LIGHTILT

Mõistagi tuleb valgusteid valida oma maitse ja soovi järgi, kuid siin on teieni toodud eredaid uusi suundi Hektor Light tuntud tootjatelt, kes kujundavad paratamatult seda maailma. Milliseid stiile, värve ja materjale leiame alanud aastast?

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Valgustid "pärit kaugetest aegadest", inspiratsiooni on ammutatud näiteks art decost. Endiselt on au sees arhitektuursed suuremõõdulised ning naturaalsetest materjalidest valgustid. Värvidest annavad tooni julged kollased värvid ning pastelsed sulanduvad toonid. Täpsemalt loe blogipostitusest.

 Allikas: www.hektor.ee

Allikas: www.hektor.ee

Kõige parema ülevaate saamiseks külasta Sisustus E Kaubamaja argipäeviti 10.00-19.00 ning laupäeviti 10.00-16.00 aadressil Tehase 16, Tartu. Uuri lisa salongide ja parimate pakkumiste kohta kodulehelt www.sisustuse.ee.

Sisestatud: 26.01.2018

Sisustus E Kaubamaja

Tel:
737 1000
Aadress:
Tehase 16, Tartu, Tartumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Tapeeditrendid 2024

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide kasutamine interjööris on aegade jooksul läbi elanud erinevaid populaarsuse perioode, kuid praegu on tapeedid tõeliselt moes! Üheplaanilised värvitud seinad, vaid ühte tooni hallid ja beežid kujundused on jäämas tagaplaanile ning selle asemel võtavad maad julgemad värvid, erinevad tekstuurid ja suuremad mustrid. Tapeet muudab kodud kodusemaks, toad hubasemaks ja elu rõõmsamaks ning on üks parimaid viise kodule isikupära lisamiseks. Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Õigesti valitud aknakate aitab toa suvel jahedana hoida

Viimastel aastatel on suvi meile pakkunud korralikke kuumakraade. Suurema osa aastast ootame kannatamatult suve, kuid kui kõrge temperatuuri ja lõõmava päikesega suvi kätte jõuab, siis oleme kimpus üle kuumenevate kodudega.

Oma osa mängib kindlasti see, et trendiks on väga suurte aknapindadega korterid ja majad. Seetõttu otsitakse üha enam võimalusi temperatuuri kontrollimiseks, et saaks kodust olemist ja toimetamist nautida.

Koduse temperatuuri reguleerimiseks on mitmeid võimalusi, kuid meie käisime Sisustus+ salongi konsultandi Mailise käest uurimas, milliseid aknakatteid on võimalik liigse suvekuumuse peletamiseks oma koju valida.

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Meeleolu loovad ja praktilised kingid Sisustus E Kaubamajast

Jõulukuul soovime aja maha võtta, oma lähedastega koos aega veeta ja neile kingituste näol rõõmu tuua. Oleme siia koondanud väikese valiku ideedest, mis rõõmustavad kingisaajat või kaunistavad kodu.

Roosimari Sisustussalong soovitab sel aastal praktilisi, samas keskkonnast hoolivaid kingitusi. Evelin Variku telgedel kootud triibupadjad ja -vaibad sobivad nii maamajadesse kui ka linna ja loovad rõõmsa atmosfääri, lisades omapära ning soojust.

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Softrendi salongiõhtu. Sisustustrendide virrvarr ja iseendaks jäämine

Igal aastaajal kuuleme uutest värvitoonidest, tekstuuridest ja suundadest, mida kodukujunduses kindlasti silmas peaks pidama. Kuidas leida tasakaal värskuse ja kaasaegsuse, iseendaks jäämise ning sisustuse mõistliku ja kestliku planeerimise vahel?

Laia kogemuse ning praktilise meelega disainer Katariina Kalda jagab parimaid praktikaid, kuidas kodu sisustada nii, et see oleks isikupärane ning samas võimaldaks mõõdukas mahus ka „hooaja-hullusi“ kaasa teha.

vaata kõiki