Artiklid ja uudised

Softrend esitles Stockholmi mööblimessil uudset Loovnurga kontseptsiooni avaliku ruumi sisustamiseks

Aina enam nõuavad uued töövormid ja -kooslused paindlikke lahendusi koos töötamiseks või just eraldumiseks ning süvenemiseks. Softrendi tegevjuhi Joonatan Vinkeli sõnul peaks kaasaegne töökeskkond olema vaba ruumilisest jäikusest ning just see oli ka uue lahenduse loomisel disaineritele lähteülesandeks.

Loovnurga kontseptsioon toob koosloomise ruumid kontorisse. Et midagi uut välja mõelda, arendada, katsetada ja läbi mängida, on vaja paindlikku ja dünaamilist ruumi, kus mööbel ei piira, vaid võimestab tegevusi. Koosloomise tegevused vajavad teistlaadi lahendusi, teistmoodi mööblit, kui seda tavapäraselt ollakse harjunud kontoris nägema. Näiteks on parim viis üheskoos ideid arendada seistes. Sel moel on kõik ruumis võrdsed, kõik mõtted ja sekkumised vahetud ning oodatud. Võttes kasutusele ka seinad, tekib aktiivne ja inforikas ruum, mis toetab nii ideede genereerimist kui projektide arendust. Loovnurga mööbel on loodud toetama sellist aktiivset ruumikasutust.

 Allikas: softrend.ee

Allikas: softrend.ee

“Kõrge laud sobib plaanide visandamiseks ja arutamiseks – ühiseks kaasahaaravaks tegevuseks,” toob välja disainibüroo Iseasi juht Martin Pärn, üks Loovnurga toodete autoritest.“Tõstetud istumisega toolid hoiavad selja sirge ja meeled erksad. Nii on hõlbus püsti tõusta, et aktiivselt käimasolevasse diskussiooni sekkuda. Võrdsus, vabadus ja kaasahaaratus on meeskonna töös olulised. Et suuri plaane kavandada, on vaja palju pinda. Tahvlipinna või -värviga kaetud seinad muudavad kogu ruumi töötegemise aktiivseks osaks, piiramata ideede lennukust ette antud paberi piirjoontega. Just nii muutub ruumi iga sein toimivaks lavaks meeskonna mõtetele.”

Selliste põhimõtete järgi ongi valminud Stockholmi messil lansseeritud tooted – laud Rolf, tumba Hubert ja pliiatsihoidja Waldo. Toodete autoriteks on tunnustatud Eesti disainerid Martin Pärn, Sven Sõrmus, Kaspar Torn ja Janno Nõu Iseasi büroost.

Lisainfo: www.softrend.ee.

Sisestatud: 08.02.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Softrend pakub projekte ideest lahenduseni nüüd ka avalikku ruumi

Softrend pakub projekte ideest lahenduseni nüüd ka avalikku ruumi

Inimesed vajavad enda ümber mugavat, töötavat ja inspireerivat ruumi. Ruumi, mis oleks piisavalt avatud, et luua võimalusi koostööks, aga samal ajal piisavalt privaatne ja vaikne, et süveneda. Ruumi, mis pakuks ergonoomilisi lahendusi konkreetseteks töölõikudeks, voolates samal ajal vabama toimetamise jaoks üle hoopis ootamatutesse formaatidesse, muutudes kontorist või tehasest sujuvalt kinosaaliks, raamatukoguks või rattaparandustöökojaks.

vaata kõiki