Artiklid ja uudised

Kodu sisustamine ajatute värvilahendustega on alati moes

Värvid, disainid ning moesuunad muutuvad ajas, ent universaalsete ja igasse ajastusse kohandatavate värvilahenduste kasutamine on alati kindel valik. Terve kodu värvilahendus hõlmab seejuures endas rohkemat kui lihtsalt seinale ja põrandale valitud värv. Selle alla kuulub ka mööbli, vaipade kui ka teiste kodus leiduvate sisustuselementide toonide teadlik valik.

Kõik muutub ajas, kas alati tasub sammu pidada?
Tallinna vanalinna ehitised, funkstiilis ehitatud eramud ning tänapäevased korterid on välimuse poolest vägagi erinevad. Lisaks välisele erinevale ilmele oli erinev ka nende originaalne siseviimistlus. Kirevate värvidega kaunistatud seinad, mis kunagi võisid väga populaarsed olla, on praegusel ajal pigem tahaplaanile vajunud.

Ka mitmed praegu popid värvilahendused võivad mõne aastaga iganenud tunduda. Kuidas aga garanteerida ajatu ja võimalikult paljude mööblitoonidega sobivate siseviimistlustoonide valimine?

Lihtsuses peitub võlu
Usaldusväärne klassika on heledamat tooni seinad ning tumedam põrand. Muidugi ei tähenda see seda, et seinad peaksid olema kiiskavvalged ja põrandaks sobib ainult tumepruun puitparkett - võimalusi on mitmeid.

Kodu seintele võib tooni anda näiteks ka heleda roosa või sinaka paletiga, mis toob ruumi natuke värvi. Samas loob hele toon seintel avarust ning ei nõua kriiskavalt tähelepanu. Tumedama põranda ja heledama seina kombinatsioon sobib ka enamiku mööbliga, mis muudab ka sisustuse valimise kergemaks. Kasulik ja ajatu tõde on, et põhjapoolsetesse ruumidesse tasuks valida pigem soojemaid toone ja lõunapoolsetesse ruumidesse külmemaid toone.


Aktsenttoone saab sisse tuua sisustusega
Enda lemmikvärvi võiks põhivärvi asemel kasutada pigem aktsenttoonina - teise värvitoonina -,mille kasutamine ruumis ei domineeri. Ideaalne viis aktsentvärvide edasi andmiseks on seda tooni sisustuse kasutamine.

Metsaroheline diivan on heledama seina taustal tunduvalt efektsem kui tervenisti rohekates toonides värvitud seintega ruumis. Kardinate ja padjakatete vahetamine erksamate vastu aitab väga kergelt muuta nii toa üleüldist muljet kui ka meeleolu. Kui suuremad alad - näiteks sein ja põrand - on tagasihoidlikuma värviga, ei tasu karta, et värvide kombineerimine ebaõnnestub.

Järjest rohkem kogub populaarsust ka võimalus ühe ruumi seinad eriilmeliseks teha, näiteks eri toonides seinte tapeetimisega. Efektne tapeet ühes seinas ning tagasihoidlik tapeet teistes seinades mõjub enamasti huvitavamalt, kui sama tooni tapeet igas seinas. Sama kehtib ka seinte värvimise kohta, mis nõuab aluspinna põhjalikumat ettevalmistust kui tekstuuriga tapeedi kasutamisel.

Unista ja planeeri, jäta ruumi teisteks võimalusteks
Muidugi ei tähenda eelpool öeldu seda, et kui sa oled tegelikult sisimas unistanud julgematest värvilahendustest, näiteks erepunase tapeediga kaetud toast, siis ei tohiks seda unistust ellu viia.

Samas on korteri remonditöid planeerides otstarbekas mõelda natuke ka varuvariantidele tulevikus. Näiteks küsimusele, mida teha siis, kui tulevikus sellest punasest seinast ühel hetkel küllalt on saamas ning tekib soov mõne muu värvilahenduse järele. Siinkohal on seinte värvimine-kruntimine parem lahendus - juhuks kui on soov proovida seinal erinevaid värvitoone enne Selle Õige leidmist. Julgete värvilahenduste kasuks otsustades tasub meeles pidada ka seda, et sisustuselementide - näiteks seinavaiba või seinal rippuvate suurte fotode - väljavahetamine on lihtsam kui kogu ruumi uuesti tapeetimine või värvimine.

Sisestatud: 26.03.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki