Artiklid ja uudised

Ruumala tutvustab: terrassilaudise varjatud kinnitusdetailid

Terrassilaudise varjatud kinnitusdetailidega on võimalus ehitada nägus ning pikema elueaga terrass. Ning just nagu reklaamis: „Ja see ei ole veel kõik“! Lisaks eelnevale on sellist terrassi mugavam kasutada ja lihtsam hooldada. Kinnitusdeatilid on valmistatud süsinikkiuga tugevdatud fiiberplastist, mis on UV-kiirguse kindel ja vastupidav. Need on komplekteeritud roostevabast terasest kruvidega. Vajaduse korral võib tellida happekindlast roostevabast terasest kruve (A4), mis taluvad kloori ja soola.

 Allikas: www.ruumala.com

Allikas: www.ruumala.com

Varjatud kinnitusdetailid on kinnitatud laudise alumisele küljele või need asuvad laudade vahel (laudade külgedel on sooned). Mõlema kinnitustüübi korral ei läbi kruvid lauda ning laua alumise külje ja karkassi vahele luuakse kuivamist soodustav ala, kõrgusega alates 6 millimeetrist. Selline õhuvahe hoiab ära kahe puidust pinna vahelise vee kapillaarse liikumise, vähendab laudise ja karkassi kontaktpinda ning niiskus eemaldub kiiremini. Terrassilaua all olevad kinnitusdetailid ühendatakse karkassiga ainult ühest servast, mis võimaldab laudadel vabalt paisuda ja kahaneda, mistõttu tekib laudisesse vähem pragusid. Kuna kruvid laudu ei läbi ja laua ülemisel pinnal puuduvad kruviavad, siis ei tungi vesi puidu sisemistesse kihtidesse. Terrassilaua liitepind ei tohiks asuda alustala peal ning nende vahe võiks olla puitlaual vähemalt 7 mm, sest laudade liitepind tala peal loob niiske ala ja puitmaterjal kahjustub kiiremini. Resysta ja puitplastiku liitepinna vahe määramiseks järgige tootja juhendit.

Varjatud kinnitusdetailid sobivad nii puidust, Resystast kui puitpolümeerist laudisele. Puitlaudise korral tuleb jätta laudade vahele (külgedele) minimaalselt 7 mm laiune pilu või pilu laiusega 6% laua laiusest. Laua all olevad kinnitusdetailid võimaldavad Resysta laudise vahet alates 1 mm. Puitplastikust laudade minimaalse vahe kohta lugege infot tootja juhisest.

Kui puidust laudis on kinnitatud varjatud kinnitusdetailidega siis on võimalus hiljem halva kvalliteediga lauad uutega asendada.

Varjatud kinnitusdetailide eelised:
- ilusam terrass;
- laudise pinnal ei ole kruvipäid;
- vähem pindu ja pragusid;
- laudis ja karkass kuivavad kiiremini;
- laudade paisumine ja kahanemine ei ole takistatud;
- pikem vastupidavus.

 Allikas: www.ruumala.com

Allikas: www.ruumala.com

Terrassilaudistest on parim valik Resysta. Seda nii tehniliste näitajate, kasutusmugavuse, vastupidavuse kui ka välimuse suhtes. Resysta terrassilaudadel on konkurentsitult suurim värvivalik, mis võimaldab leida hoonega sobivaim toon ja peits on hea värvipüsivusega.

Lisaks varjatud kinnitusdetailidele, reguleeritavatele terrassijalgadele, karkassimaterjalidele ja eritoodetele on Ruumala tootevalikus lai valik terrassilaudade kruve.

Ruumala OÜ
www.ruumala.com

Sisestatud: 13.04.2018

Ruumala

Tel:
517 9107, 5886 8956
Aadress:
Kadaka tee 42a, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Tuulduva fassaadi eelised ja võimalused

Tuulduva fassaadi eelised ja võimalused

Fassaadil on kaasaegses majaehituses oluline roll. Lisaks visuaalsele atraktiivsusele peab see vastama
kõikidele nõuetele. Seetõttu tuleks enne töö alustamist pöörata piisavalt tähelepanu fassaadi
planeerimisele. Arvestada tuleb selliste aspektidega nagu klimaatilised tingimused, sisekliima, hoone
konstruktsiooni kaitse niiskuse eest ja fassaadikatte valik. Fassaad mõjutab sisekliimat ning kui see on
hästi planeeritud, ei esine siseruumides ilmastiku muutustest tingitud suuri temperatuurikõikumisi.

vaata kõiki